Dziś zupa - petarda. My tak ją odebraliśmy, jako obłędnie pyszną zupę i nie tylko pyszną ale i pożywną. Koniecznie polecam do spróbowania przede wszystkim wielbicielom serów wszelakich. Zupa jest pożywna, syta, dość ciężka i obłędna w smaku. Miałam pyszny cheddar więc i Wam go polecam. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekalorycznym daniem na obiad. Szybki obiad jednogarnkowy, który świetnie smakuje również po podgrzaniu. Kapusta z mięsem zawsze dobrze smakuje, a na jej kaloryczność wpływa tylko rodzaj dodanego mięsa. Taka zupa z kapusty i mięso na drugie danie, czyli dwa dania w jednym. Młoda kapusta nie ma jeszcze w sobie tego specyficznego kapuścianego zapachu, a dodatkowo szybciej się gotuje niż(...)która dostępna jest późną jesienią i zimą. Młoda kapusta świetnie nadaje się na surówki, zupy i dania do szybkiego przygotowania, zarówno wegetariańskie, jak i mięsne. Młoda kapusta z mięsem jest niezbyt kaloryczna, ale tylko wtedy, gdy jest w niej w miarę chude mięso. Do przygotowania zupy z kapusty, należy wybierać łopatkę wieprzową z jak najmniejszą ilością tłuszczu. Kapusta z mięsem
Kuchcik gotujeBiałko jest podstawowym budulcem mięśni, komórek i tkanek ciała, dlatego jest tak ważnym elementem codziennej diety. Odpowiada za wzrost, rozwój i odbudowę organizmu. Nieodpowiednia ilość białka
Kuchnia MagdaLenySercem każdej jadalni jest oczywiście stół. To on zajmuje centralne miejsce w tym pomieszczeniu, przy nim gromadzą się na wspólnych posiłkach domownicy i goście. Jak wybrać
Kuchnia MagdaLenyW nowoczesnych kuchniach coraz częściej zamiast tradycyjnych kuchenek gazowych stosuje się płyty indukcyjne. Są stylowe, łatwe do utrzymania w czystości, a przede wszystkim pozwalają gotować o
Kuchnia MagdaLenyłyżek oliwy z oliwek * 3-4 łyżki octu winnego * sól, pieprz, zimna woda U mnie zawsze wszystko razy dwa, ponieważ robię zawsze zupy na 2 dni. Dziś moja papryka to wersja biała. Warzywa myję, obieram czosnek i ogórek, oczyszczam paprykę i wszystko kroję na mniejsze kawałki. Połowę pomidorów blenduję z czosnkiem, ogórkiem i papryką(...)uzyskania gładkiej konsystencji, wychodzi w jednej porcji trochę poniżej 1,5 litra. Uzupełniam do 1,5 litra zimną wodą. Mozna więcej, zależy jaką konsystencję chcemy uzyskać. Teraz przecieram zupę przez sito, żeby pozbyć się nasion i skórek. Przecieram porcjami odrzucając je porcja po porcji. Finalnie mam około 1,2 litra(x2), co daje mi z każdej części
I tu będę miała takie teWino, jako trunek o bogatej historii i głębokich korzeniach, od wieków przyciąga uwagę smakoszy oraz koneserów z całego świata. Jego złożoność, różnorodność i niepowtarzalny charakter sprawiają
Kuchnia MagdaLenyCurry to świetna przyprawa kuchni indyjskiej, którą można wykorzystać do przygotowania wielu smacznych dań obiadowych czy zup. Bardzo często ją wykorzystuję, doprawiając nią mięso, zupy czy dania obiadowe. Tym razem przygotowałam makaron z kurczakiem w curry z dodatkiem mleka kokosowego. Jest to bardzo smaczne i aromatyczne danie, które można przygotować w bardzo krótkim czasie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na makaron
Przepiski.plkiedy wpadłam na ten sposób kiszenia ogórków, ale chyba teściowa kiedyś dała mi parę słoików. Wtedy nie byłam nimi jakoś blogowo zainteresowana, bo nie byłam też jakąś wielką fanką zupy ogórkowej. Teraz sytuacja trochę się zmieniła, bo okazało się że moja córka bardzo lubi tę zupę. W ogóle zaczęłam się też bardziej przykładać do jej robienia i wychodzi na tyle(...)Ogórki się już właściwie ukisiły, aczkolwiek smakują jeszcze odrobinę jak małosolne. Nawet z takich ogórków wyjdzie pyszna ogórkowa, taka nie do końca klasyczna. Zresztą kiedyś miałam w planie zrobić zupę ogórkową na ogórkach małosolnych, ale jakoś nigdy się nie złożyło. Kule, może ten słoik powinien jutro zostać wykorzystany do Tolowego obiadu? Chyba tak zrobię, wyczaruję dziś jakiś wegetariański wywar
Kardamonovyśmietany i oliwy. Dzięki temu sprawdzi się doskonale na redukcji, a z dodatkową ilością tłuszczu lub węglowodanów także na adaptacji lub innym etapie diety. W letnie dni polecam także zupę botwinko wą . Składniki – chłodnik litewski 300 g botwinki (200 g łodyg i 100 g buraczków) 150 ml wody 5 g soku z cytryny 100 g rzodkiewki 100 g ogórków(...)całość dokładnie wymieszać. Jajka ugotować na półmiękko lub twardo, gotując w osolonej wodzie przez 6-10 minut. Zdecydowanie chłodnik najlepiej przygotować dzień wcześniej, tak aby wszystkie smaki się przegryzły. Zupę podawać z jajkiem i posypać koperkiem. — BTW całości z w/w składników: 1300 g, 1017 kcal, B 64 g, T 69 g, W 29 g. Dzieląc na 2 równe porcje
Ola la LCHFZnane i lubiane ciasto leśny mech w formie warstwowych deserów w pucharkach, idealnych na słodki stół, przygotowany na urodziny chrzciny, wesele czy inne imprezy.
Kuchnia MagdaLenyZaczął się sezon na jagody, więc koniecznie musiałam to wykorzystać! Ciasto ucierane na maślance ze świeżymi jagodami i kruszonką. Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które smakuje
Kuchnia MagdaLenyTrudno znaleźć osobę, która choć raz w życiu nie spróbowała burgera. Taką potrawę można jednak przygotować na kilka różnych sposobów, a jednym z nich jest burger
Kuchnia MagdaLenyPrincessa kokosowa to pyszne ciasto przekładane z truskawkami. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych kokosową masą budyniową z dodatkiem wafelków kokosowych oraz świeżych
Kuchnia MagdaLenyGrillowanie to popularna metoda przyrządzania różnych potraw. Krótki czas obróbki termicznej bez potrzeby użycia tłuszczu, a do tego wyjątkowy smak sprawiają, że dania z grilla cieszą
Kuchnia MagdaLeny