zupa - 39805 przepisów (strona:570/2654)

Zupa pieczarkowa z koprem włoskim 66

Zupa pieczarkowa z dodatkiem pieczarek, tymianku, a także startych warzyw, zacierki i kwaśnej śmietany. ZUPA PIECZARKOWA Z KOPREM WŁOSKIM SKŁADNIKI 1,5 litra domowego bulionu drobiowego lub jarzynowego; 500 gramów pieczarek; 200 gramów fenkuła; nieduża marchewka; pietruszka; kawałek cukinii; duża cebula; suszony tymianek; 3 garści makaronu zacierka; mąka pszenna; gęsta, kwaśna śmietana; sól, pieprz; przepis na... Artykuł Zupa pieczarkowa

Kuchnia Tomka
Zupa rybna z krewetkami papryką zasypana 80

Zupa rybna na bazie domowego wywaru z krewetek z dodatkiem startych warzyw oraz krewetek i kawałków dorsza. ZUPA RYBNA Z KREWETKAMI SKŁADNIKI elementy ryby na wywar lub gotowy wywar rybny; duża garść surowych krewetek; 200 gramów polędwicy z dorsza; kawałek marchewki; kawałek selera; mały por; kilka kawałków topinambura; gęsta, kwaśna śmietana; słodka mielona papryka; ostra... Artykuł Zupa rybna z krewetkami

Kuchnia Tomka
Zupa grzybowa ze świeżych grzybów 79

Zupa ze świeżych grzybów leśnych na bazie domowego bulionu jarzynowego z dodatkiem dużej ilości kwaśnej śmietany. ZUPA GRZYBOWA ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW SKŁADNIKI 500 gramów świeżych prawdziwków; 200 gramów świeżych, niezbyt dużych kurek; kilka świeżych kozaków; 1,5 litra bulionu warzywnego; masło (do smażenia najlepsze klarowane); 1 średnia cebula; mąka pszenna; gęsta, kwaśna śmietana; sól, pieprz; przepis... Artykuł Zupa grzybowa

Kuchnia Tomka
Zupa warzywna, bardzo pożywna. 65

Zupa, którą uwielbiamy. Często dorzucam nowe warzywa, sezonowe, te co pod ręką. Ale zawsze jest pewien standard. Warzywa używamy świeże lub mrożone, jak wolicie i jakie macie w kuchni Co nam trzeba? Garnek 5 litrowy, napełniony wodą w ilości 4 l 2 kości schabowe, 2 skrzydełka lub udko z kurczaka 200-300 g różyczek kalafiora 4 ziemniaki- kroimy w kosteczkę(...)wywaru dorzucamy wszystkie warzywa i obskubane mięsko i przyprawy Gotujemy do miękkości warzyw, minimum pół godziny. Całość zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką z wodą i 2 łyżkami wywaru z zupy. Podajemy z 2 łyżkami makaronu i świeżo posypanym groszkiem ptysiowym. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Zupa warzywna, bardzo pożywna. first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Koperty z tortilli z kiszoną kapustą i boczkiem 78

Tortille w wersji polskiej to pomysł na szybki obiad. Koperty z tortilli nadziane farszem z kiszonej kapusty z marchewką i boczku wędzonego, z dodatkiem tartego sera

Kuchnia MagdaLeny
Schab pod pierzynką warzywną 458

Przepyszny, kruchy schab pod warzywną pierzynką to propozycja na mięsny obiad dla całej rodziny. Pieczone w piekarniku plastry schabu pod pierzynką z kapusty pekińskiej, pora, marchewki

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto musowe orzech laskowy z malinami 373

Ciasto musowe - rewelacyjne, puszyste i uzależniające już od pierwszej łyżeczki. Przygotowane na cieście mocno czekoladowym a'la brownie, z lekkim musem o smaku orzecha laskowego z

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z kapustą pekińską, suszonymi pomidorami i salami 137

Pyszna sałatka z kapustą pekińską, świeżym szpinakiem i dodatkami w stylu włoskim - suszonymi pomidorami, oliwkami, salami oraz serkiem typu włoskiego. Dodatkowo dla osób lubiących ostre smaki

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowe przekąski – małe kroki do zdrowej diety 96

Co najbardziej nas gubi, gdy próbujemy jeść zdrowo? Można śmiało postawić tezę, że dwie rzeczy: niezdrowe przekąski i wysoko przetworzone produkty. Nie musisz jednak zupełnie unikać

Kuchnia MagdaLeny
Zupa ze świeżych grzybów leśnych 80

Zupa przygotowana na bazie domowego wywaru jarzynowego z trzech rodzajów świeżych grzybów zabielona śmietaną. ZUPA ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW SKŁADNIKI 300 gramów świeżych prawdziwków; 250 gramów świeżych kozaków; 350 gramów świeżych podgrzybków; 2 marchewki; 3 pietruszki; natka pietruszki; kawałek selera; 1 duża cebula; gęsta, kwaśna śmietana; masło; mąka pszenna; 1 czerwona papryczka chilli; 2 garści makaronu... Artykuł Zupa ze świeżych grzybów

Kuchnia Tomka
Tort czekoladowo-miętowy 295

Prosty przepis na tort czekoladowo-miętowy. Składa się z 3 blatów biszkoptu kakaowego przełożonych masą czekoladowo-miętową przygotowaną ze śmietanki kremówki oraz pastylek miętowych.  Tort

Kuchnia MagdaLeny
Jesienna zupa z grzybami dynią zagęszczana 78

Jesienna zupa z dodatkiem świeżych grzybów cienkiej kiełbasy, kurczaka i startych warzyw. JESIENNA ZUPA Z GRZYBAMI SKŁADNIKI 4 duże skrzydełka z kurczaka; jarzyna, jak do rosołu; 300 gramów świeżych grzybów; 1 mała laska kiełbasy śląskiej; 2 cienkie kiełbaski surowe (typ białej); 50 gramów słoniny wędzonej; max 1 kilogram dyni (najlepiej odmiany muscat); 2-3 ziemniaki; 1... Artykuł Jesienna zupa

Kuchnia Tomka
Zupa grzybowa z pulpetami i makaronem 85

Przepyszna zupa z pulpetami i makaronem gryczanym.  Składniki: 200 g mielonego mięsa np. wołowego lub indyka płaska łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka sezamu 2 łyżki sosu sojowego 2-3 marchewki 100 g pieczarek ciemnych por zielona część 2 łyżki miso ( opcjonalnie, nie masz -zupa też będzie pyszna) sól i pieprz 2 plastry świeżego imbiru makaron np. gryczany olej sezamowy(...)trochę kapusta bok choy 1 sztuka Przygotowanie: Zupę przygotowałam w głębokiej patelni. Do mięsa dodałam sól, pieprz suszony czosnek i sezam. Wymieszałam i uformowałam pulpeciki. Na gorącej patelni zrumieniła je bez tłuszczu. Następnie dodałam pokrojoną marchew, imbir pokrojony w zapałki i grzyby- pieczarki. Podsmażyłam całość. Potem wlałam ok 1 litra wody i dodałam pociętego pora. Gotowałam 5 minut. Po pięciu

AZgotuj!
5 efektownych pomysłów na udekorowanie tortu. Sprawdź! 120

Tort zazwyczaj przygotowuje się na specjalne okazje, takie, jak różne rocznice czy urodziny. Osobie, która go piecze najczęściej zależy na tym, aby był pyszny, a przy

Kuchnia MagdaLeny