Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Przepis na : obiad

Naleśniki w wersji wytrawnej to zawsze świetny pomysł na obiad. Tym razem bezmięsne, nadziewane szpinakiem ze śmietanką i łososiem wędzonym na gorąco. Do szpinaku obowiązkowo dodaję ząbki czosnku, które nadają mu wyrazistości oraz aromatu. Natomiast dodatek śmietany sprawia, że staje się on bardziej kremowy i delikatny w smaku. Całość dopełnia wędzony łosoś, dzięki któremu danie nabiera charakteru. Naleśniki te można podać na dwa sposoby - od razu po przygotowaniu lub zapieczone w piekarniku z serem żółtym i...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, naleśnik, śniadania, tarta, obiad, szpinak, łosoś wędzony, łosoś, ciasteczka, zupa, kolacja, ciastka , ciasto naleśnikowe, bez pieczenia, tort, torty, deser, desery, bezglutenowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ryby, naleśniki, ryba

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.