zupa - 39132 przepisów (strona:598/2609)

BIGOS WIGILIJNY 557

Bigos wigilijny to postna kapusta z suszonymi grzybami, którą zazwyczaj podaje się raz do roku, właśnie na stół wigilijny. Przepisów na wigilijną kapustę jest mnóstwo, co

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 147

Prosty torcik na co dzień i od święta. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową oraz masą orzechową, na wierzch z bitą śmietaną i

Kuchnia MagdaLeny
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 119

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą

Kuchnia MagdaLeny
NALEWKA LIMONKOWA 161

Nalewka z limonek przygotowana na wódce i słodzona miodem. Nalewka ma mocno cytrusowy smak, z nutą goryczki, która przełamana jest słodyczą pochodzącą z miodu. Jest to

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z KURCZAKIEM CURRY 118

Prosta sałatka na co dzień i od święta. Składa się dosłownie z dwóch głównych składników - selera naciowego oraz smażonego fileta z kurczaka. Ważnym składnikiem jest też

Kuchnia MagdaLeny
FLATBREAD PIZZA Z PATELNI 168

Flatbread to rodzaj płaskiego chlebka, który smaży się na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Odmian tego pieczywa jest bardzo dużo, bo prawie na każdym kontynencie można

Kuchnia MagdaLeny
Dania na rozgrzewkę – pomysł na obiad 246

pomysłów na obiad, na pyszne rozgrzewające dania w ciągu tygodnia to dobrze trafiliście. Dzisiejszy wpis obfituje w smaczne i rozgrzewające przepisy jak ostre curry, grillowane skrzydełka czy gorąca zupa minestrone. W tygodniu trudno znaleść czas i ugotować szybki obiad. Dlatego najlepiej gotować wieczorem na następny dzień. Ja tak przynajmniej robię, choć często mi się zdarza, że pozostają mi obiady(...)obowiązkowe danie, przynajmniej raz w tygodniu. Jemy różne ryby, najczęściej jednak jest to łosoś. Łosoś z awokado chimichurri jest bardzo smaczny, zdrowy i pożywny. Oczywiście w tygodniu zupa na obiad to danie jak znalazł. Dania na rozgrzewkę to gorące, aromatyczne zupy bez wyjątku. Na szczęście moje dzieci i małżonek bardzo lubią zupy zwłaszcza grzybową z brokułami . Grillowane skrzydełka to kolejne

codojedzenia
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 139

Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem

Kuchnia MagdaLeny
Super Food – Właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie 89

węglowodany: 16,68 g błonniki: 3,08 g kalorie: 104 kcal Quinoa – Zastosowanie Quinoa nadaje się idealnie jako jako dodatek do mięs lub jako składnik sałatek, zup, zapiekanek a nawet deserów. Moim ulubionym daniem z quinoą w roli głównej jest, inspirowana przepisem JamiegoOliviera, komosa z batatami i czarną fasolą. Tańsza alternatywa – Kasza jaglana Quinoa, ze względu na swoje egzotyczne(...)węglowodany: 42,12 g błonnik: 34,4 g kalorie: 486 kcal Nasiona chia – Zastosowanie Nasiona chia nadają się idealnie jako składnik koktajlów, sałatek czy zup. Na rynku polskim coraz częściej można kupić pieczywo, ciastka oraz musli z nasionam chia. Chia znajdują również częste zastosowanie w diecie wegańskiej, jako zamiennik jajka. Tańsza alternatywa – Siemie lniane Nasiona chia mają

helloforest.pl
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 24931

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą

Kuchnia MagdaLeny
TAGLIATELLE Z SZYNKĄ I POMIDORAMI 91

Tagliatelle z szynką szwarcwaldzką oraz pomidorami suszonymi i pomidorkami koktajlowymi to kolejne, szybkie danie makaronowe, które zalicza się do moich ulubionych. Składa się z kilku składników

Kuchnia MagdaLeny
OMLET CHŁOPSKI 369

Omlet chłopski to nie byle jaki omlet, ale taki który spokojnie może spełniać rolę nie tylko śniadania, ale również kolacji, czy obiadu. To omlet z gotowanymi

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDORÓW 159

Prosta sałatka z pomidorków koktajlowych i makaronu tortellini, z dodatkiem mozzarelli oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym. Tylko 4 składniki + sos - gotowa w 10 minut! W

Kuchnia MagdaLeny