DYNIOWA DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ

DYNIOWA DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ

DYNIOWA DROŻDŻÓWKA Z KRUSZONKĄ

Przepis na : śniadanie

Ciasto drożdżowe w innej odsłonie... z dodatkiem puree z dyni oraz tradycyjną kruszonką. Dynię pieczemy w piekarniku, następnie blendujemy na gładki mus i dodajemy do ciasta. Dzięki temu drożdżówka ma piękny, pomarańczowy kolor, a także jest wilgotna i dłużej utrzymuje świeżość. Całość zwieńcza chrupiąca i słodka kruszonka.  Drożdżówka rośnie wysoka i jest pulchna oraz mięciutka. Ciasto nie jest za słodkie, więc idealnie pasuje do niego kubek gorącej czekolady lub kakao. Można je również podać posmarowane... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śniadania, dynia, tarta, zupa, obiad, ciasteczka, kolacja, ciastka , drożdżówki , drozdzowka, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, tort, deser, torty, bez pieczenia, desery, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, mus

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.