Tradycyjny przepis na bitki w sosie własnym, czyli klasykę kuchni polskiej. Mogą być one wołowe lub wieprzowe. Jednak najlepiej zrobić wersję mieszaną, czyli zarówno z mięsa
Kuchnia MagdaLenyMięso w słoiku to taka domowa konserwa, tylko że bez konserwantów i sztucznych e-dodatków. Tylko mięso, czosnek i przyprawy. Taka domowa konserwa to doskonała alternatywa
Kuchnia MagdaLenyKuchnia włoska jest jedną z najsmaczniejszych kuchni - uwielbiam ją! Dlatego postanowiłam przygotować danie w iście włoskim stylu... Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz
Kuchnia MagdaLenyPomysł na bardzo prostą, ale jednak wykwintną kolację we włoskim stylu. Bruschetta z mozzarellą oraz carpaccio z czarnej trufli. Bruschetta to rodzaj grzanki wywodzącej się z
Kuchnia MagdaLenyCzerwone porzeczki to małe niepozorne owoce sezonowe, które mają kwaśny smak, ale za to dużą wartość odżywczą. Te czerwone perełki są jak multiwitamina! Zawierają liczne witaminy
Kuchnia MagdaLenyCiasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie
Kuchnia MagdaLenyPieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory
Kuchnia MagdaLenyKruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek
Kuchnia MagdaLenyPomysł na śniadanie – jajecznica i szparagi to pożywne i bardzo smaczne danie, które możemy być świetnym pomysłem na weekendowe, późne śniadanie. Najlepiej jest je przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Może nie tylko zapobiegać nadwadze, ale także może wydłużyć nasze życie, zapobiegając różnym chorobom cywilizacyjnym i poprawić
Kuchnia MagdaLenySerowa rolada z pieczarkami to hit na stole na różnego rodzaju imprezach. A co jeśli ktoś jest weganinem lub nie może jeść nabiału? Jest na to
Kuchnia MagdaLenypomysłem dopóki nie spróbowałam... Jeśli dołożysz do tego jeszcze szynkę i ser żółty, to na pewno Ci zasmakuje. ;-) Smacznego! Składniki: Cebula – 1 szt.Czosnek – 2 ząbkiMasło – 25gDynia w kostkach – 500g Zupa mocy (czytaj więcej o zupie mocy...) – 300ml Gładkie masło migdałowe (unikamy masła z orzechów ziemnych!) – 20g Mleko kokosowe – 200gImbir świeży – ~1cm kawałekprzyprawy – gałka muszkatołowa, kurkuma, curry, papryka ostra w proszku(...)Sposób przygotowania: W garnku przysmaż cebulę i dodaj pokrojone ząbki czosnku. Całość przysmaż do zarumienienia. Następnie całość gotujemy z pokrojonymi kawałkami dyni i bulionem (zupa mocy).Jak dynia będzie miękka, całość blendujemy i dodajemy starty imbir oraz dolewamy mleka kokosowego.Przyprawiamy według uznania. Podawaj z dodatkami: Szynka szwarcwaldzka – 1,5szt. przysmażona na patelniPestki dyni – uprażone na patelniSer żółty – starty Wartości odżywcze
Keto PrzepisyCiasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce
Kuchnia MagdaLeny