bardzo szybkie, proste i smaczne danie do przygotowania, jeśli mamy pod ręką do wykorzystania jakąś mieszankę warzywną. Ja użyłam akurat takiej na zupę jarzynową, ale ty możesz wykorzystać taką, jaką masz pod ręką. Jeśli będziesz używać tylko kalafiora lub brokułów proponuję je dołożyć do mięsa po ok.25-30 min. pieczenia. Składniki: 300 g schabu Sól Pieprz cytrynowy Papryka słodka mielona(...)Czosnek niedźwiedzi suszony Bazylia suszona 200 g mrożonej mieszanki warzywnej, np. na zupę jarzynową 2-3 łyżeczki masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Schab podzielić na 3 plastry. Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Posypać przyprawami. Mieszankę warzywną rozsypać po bokach naczynia. Na wierzch schabu oraz warzyw rozłożyć masło. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 65-70 minut
Przepisy Babcibowiem specjalną kartę, która poświęcona jest daniom wyłącznie z gęsiny. Oczywiście przed podaniem dań otrzymaliśmy czekadełko, czyli kremową pastę z koperkiem i ciemnym pieczywem. Co na przystawkę? Postawiliśmy na zupy. Na co dzień jadamy ich niewiele, a każda okazja, aby urozmaicić sobie menu jest dobra Wybrałam zupę z gęsiną i byłam zachwycona. Dokładniej danie to zupa z gęsiny z przypieczoną(...)słodkim owocem oraz dodatkami było bardzo ciekawym doznaniem smakowym. Jedząc, nabierałam na łyżkę odrobinę kaszy z grzybami i zanurzałam w aromatycznym bulionie. Szczerze polecam. Moja druga połówka zamówiła natomiast zupę ze świeżych warzyw z jajem poche, suto zasypaną koprem i dymką. Warzywa były jędrne, ugotowane al dente. To dobry wybór dla osób, które poszukują świeżych i lekkich pozycji w menu
Kuchnia BazyliiDomowa wędlina - schab gotowany w mleku z dużą ilością czosnku. Bez konserwantów i innych zbędnych dodatków - tylko mięso, czosnek i naturalne przyprawy. Nie jest też przesolona
Kuchnia MagdaLenyŻyjemy bardziej świadomie i coraz częściej wybieramy produkty naturalne - bez konserwantów i zbędnej chemii, która nam szkodzi. Chętnie sięgamy po ekologiczną żywność oraz naturalne kosmetyki. Zwracamy
Kuchnia MagdaLenySzybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste
Kuchnia MagdaLenyPomysł na babkę wielkanocną... znane i lubiane ciasto marchewkowe w formie babki, z domowym karmelem oraz płatkami migdałowymi. Jest tak pyszna, że znika w tempie ekspresowym
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest z
Kuchnia MagdaLenyPodudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z
Kuchnia MagdaLenyLubicie naleśniki? To mam dla Was oryginalny pomysł na deser z naleśnikami w roli głównej... czekoladowe naleśniki z serem zapiekane pod pierzynką biszkoptową z malinami. To
Kuchnia MagdaLenyKefir należy to fermentowanych napojów mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy użyciu odpowiednich szczepów bakterii i drożdży, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i
Kuchnia MagdaLenyPralinki daktylowo-orzechowe z zatopionym orzechem laskowym w środku, obtoczone w kawałkach orzechów i oblane gorzką czekoladą... coś na wzór domowych ferrero rocher, tylko w dużo
Kuchnia MagdaLenyEkspresowe danie wegetariańskie dla całej rodziny. Klasyczny, biały sos z marchewką i groszkiem z roślinnymi klopsami. Aby sos nie był mdły w smaku, należy go dobrze
Kuchnia MagdaLenySkładane ciasteczka twarogowo-maślane o kształcie przypominającym gęsie łapki, stąd ta ich śmieszna nazwa 😉 Są banalnie proste i tanie w przygotowaniu. Składają się z 5 składników
Kuchnia MagdaLenySos pieczarkowy w wersji bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest
Kuchnia MagdaLenyZupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na jej przygotowanie potrzebujemy zaledwie 30 min. Zupa pełna warzyw oraz przyprawy curry, która nadaje jej charakterystycznego intensywnego aromatu i pikantnego smaku. Jednak nie jest ona za ostra, gdyż smak pikantnych przypraw łagodzony jest przez(...)przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, zapobiega chorobom układu krążenia, cukrzycy oraz nowotworom, ułatwia i reguluje trawienie, pobudza metabolizm, dodaje energii, a także usprawnia pracę mózgu, i wspomaga układ kostny. I dlatego zupa curry jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa! Składniki: 1 cebula 2 marchewki 1 duża papryka czerwona 2 małe cukinie 1 podwójny filet z kurczaka 200 ml mleczka kokosowego
Kuchnia MagdaLeny