POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA

10
  • POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA
  • POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA

    Przepis na : śniadanie

    Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina nie musi leżeć miesiącami - wystarczy tylko 7 dni i jest gotowa do spożycia. Taka domowa wędlina jest dużo tańsza od tych sklepowych i z czystym sumieniem mogę też stwierdzić, że dużo lepsza. Bez konserwantów, bez chemii. Cukier oraz sól mają zadanie zakonserwować mięso, które następnie się suszy w suchym i przewie... Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

    Dodaj komentarz