LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ

LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ

LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ

Przepis na : obiad

Leczo to danie kuchni węgierskiej, składające się głównie z duszonych warzyw - pomidorów, świeżej papryki i cebuli, czasami z dodatkiem kiełbasy, doprawione papryką w proszku. W Polsce często dodaje się to lecza również cukinię. Natomiast moja wersja jest jeszcze bardziej spolszczona, gdyż dodatkowo zawiera młodą kapustę.  Jest to pyszne  danie jednogarnkowe, pełne warzyw sezonowych. Aromatyczne i sycące, podawane głównie z pieczywem. Można je przygotować w wersji mięsnej z dodatkiem kiełbasy (u mn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, kiełbasa, ciasto, tarta, obiad, cukinia, zupa, ciasteczka, mielone, kapustą, torty, tort, desery, bez pieczenia, deser, danie jednogarnkowe, ciasta bez pieczenia, kurczak, pierś z kurczaka, ciasto bez pieczenia, pierś, kurczak z warzywami, czerwona kapusta, dania mięsne, kurczak pieczony, tarta na słodko, zupa pomidorowa

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny