LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ

LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ

LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ

Przepis na : obiad

Leczo to danie kuchni węgierskiej, składające się głównie z duszonych warzyw - pomidorów, świeżej papryki i cebuli, czasami z dodatkiem kiełbasy, doprawione papryką w proszku. W Polsce często dodaje się to lecza również cukinię. Natomiast moja wersja jest jeszcze bardziej spolszczona, gdyż dodatkowo zawiera młodą kapustę.  Jest to pyszne  danie jednogarnkowe, pełne warzyw sezonowych. Aromatyczne i sycące, podawane głównie z pieczywem. Można je przygotować w wersji mięsnej z dodatkiem kiełbasy (u mn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, kiełbasa, tarta, ciasto, obiad, cukinia, kolacja, mielone, ciasteczka, zupa, ciastka , kapustą, pieczywo, deser, bez pieczenia, desery, tort, torty, danie jednogarnkowe, pierś kurczaka, pierś, ciasto bez pieczenia, pierś z kurczaka, kurczak, ciasta bez pieczenia, piersi, kurczak z warzywami, czerwona kapusta, dania mięsne, kurczak pieczony

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.