Sezon na nowalijki w pełni. Dostęp do młodych warzyw to idealna okazja aby przygotować pyszne pełne witamin wiosenne zupy. Dziś w roli głównej kalarepa w towarzystwie młodych ziemniaków i marchewki. 1 średnia kalarepa z listkami (ok.250 gramów) 300 gramów młodych ziemniaków 200 gramów marchewki opcjonalnie kilka listków świeżego lubczyku ok. 1,5 litra bulionu wegeta (przepis na domowej roboty wegetę znajdziecie ➧➧➧ tutaj ) pieprz 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki kwaśnej ś... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...