UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 187Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą
Kuchnia MagdaLeny
NALEWKA LIMONKOWA 230Nalewka z limonek przygotowana na wódce i słodzona miodem. Nalewka ma mocno cytrusowy smak, z nutą goryczki, która przełamana jest słodyczą pochodzącą z miodu. Jest to
Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z KURCZAKIEM CURRY 192Prosta sałatka na co dzień i od święta. Składa się dosłownie z dwóch głównych składników - selera naciowego oraz smażonego fileta z kurczaka. Ważnym składnikiem jest też
Kuchnia MagdaLeny
FLATBREAD PIZZA Z PATELNI 269Flatbread to rodzaj płaskiego chlebka, który smaży się na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Odmian tego pieczywa jest bardzo dużo, bo prawie na każdym kontynencie można
Kuchnia MagdaLeny
Dania na rozgrzewkę – pomysł na obiad 307pomysłów na obiad, na pyszne rozgrzewające dania w ciągu tygodnia to dobrze trafiliście. Dzisiejszy wpis obfituje w smaczne i rozgrzewające przepisy jak ostre curry, grillowane skrzydełka czy gorąca zupa minestrone. W tygodniu trudno znaleść czas i ugotować szybki obiad. Dlatego najlepiej gotować wieczorem na następny dzień. Ja tak przynajmniej robię, choć często mi się zdarza, że pozostają mi obiady(...)obowiązkowe danie, przynajmniej raz w tygodniu. Jemy różne ryby, najczęściej jednak jest to łosoś. Łosoś z awokado chimichurri jest bardzo smaczny, zdrowy i pożywny. Oczywiście w tygodniu zupa na obiad to danie jak znalazł. Dania na rozgrzewkę to gorące, aromatyczne zupy bez wyjątku. Na szczęście moje dzieci i małżonek bardzo lubią zupy zwłaszcza grzybową z brokułami . Grillowane skrzydełka to kolejne
codojedzenia
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 218Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem
Kuchnia MagdaLeny
Super Food – Właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie 148węglowodany: 16,68 g błonniki: 3,08 g kalorie: 104 kcal Quinoa – Zastosowanie Quinoa nadaje się idealnie jako jako dodatek do mięs lub jako składnik sałatek, zup, zapiekanek a nawet deserów. Moim ulubionym daniem z quinoą w roli głównej jest, inspirowana przepisem JamiegoOliviera, komosa z batatami i czarną fasolą. Tańsza alternatywa – Kasza jaglana Quinoa, ze względu na swoje egzotyczne(...)węglowodany: 42,12 g błonnik: 34,4 g kalorie: 486 kcal Nasiona chia – Zastosowanie Nasiona chia nadają się idealnie jako składnik koktajlów, sałatek czy zup. Na rynku polskim coraz częściej można kupić pieczywo, ciastka oraz musli z nasionam chia. Chia znajdują również częste zastosowanie w diecie wegańskiej, jako zamiennik jajka. Tańsza alternatywa – Siemie lniane Nasiona chia mają
helloforest.pl
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 25268Pieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą
Kuchnia MagdaLeny
TAGLIATELLE Z SZYNKĄ I POMIDORAMI 180Tagliatelle z szynką szwarcwaldzką oraz pomidorami suszonymi i pomidorkami koktajlowymi to kolejne, szybkie danie makaronowe, które zalicza się do moich ulubionych. Składa się z kilku składników
Kuchnia MagdaLeny
OMLET CHŁOPSKI 450Omlet chłopski to nie byle jaki omlet, ale taki który spokojnie może spełniać rolę nie tylko śniadania, ale również kolacji, czy obiadu. To omlet z gotowanymi
Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDORÓW 229Prosta sałatka z pomidorków koktajlowych i makaronu tortellini, z dodatkiem mozzarelli oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym. Tylko 4 składniki + sos - gotowa w 10 minut! W
Kuchnia MagdaLeny
NADZIEWANE BAGIETKI - ZAPIEKANKI 176Bagietki bogato nadziane farszem i zapieczone pod mozzarellą w piekarniku. Na farsz składają się pieczarki, kiełbasa drobiowa, pomidorki koktajlowe oraz miąższ wydrążony z bułek i
Kuchnia MagdaLeny
KOKTAJL DYNIOWY Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM 238Koktajl z puree z dyni z dodatkiem miąższu z pomarańczy oraz świeżego imbiru, na wodzie mineralnej, słodzony miodem. Pyszny i odżywczy koktajl na jesień, który wzmocni
Kuchnia MagdaLeny