najlepsze z owoców, poza sokami umożliwiają przygotowywanie wyśmienitych koktajli, zdrowych deserów i ciast, bomb witaminowych w postaci wyśmienitych lodów (dzieci są przeszczęśliwe! ), mleka roślinnego, tofu, przecierów i baz do zup, a nawet placków ziemniaczanych! Jestem przekonany, że obdarowana osoba będzie Wam wdzięczna za taki prezent. Prezent, który jest wielofunkcyjny, pomaga zadbać o zdrowie i stosunkowo mało kosztuje. Link do odpowiedniego(...)kielichowe Kolejnym gadżetem, którego nie może zabraknąć w mojej kuchni jest dobrej jakości blender kielichowy. Dzięki temu urządzeniu poszerzysz swoje menu o nowe cenne pozycje: koktajle, szejki, smoothie owocowe, zupy krem, pesto, hummus, mleko sojowe, masło orzechowe i wiele, wiele innych. Moja mama np. używa swojego ukochanego blendera kielichowego do przygotowania najlepszych naleśników na świecie. Dzięki specjalnym ostrzom z jednej
kuron.com.plKulebiak to potrawa wywodząca się z kuchni rosyjskiej. Na wigilijnym stole najczęściej pojawia się u nas kulebiak z kapustą i grzybami, czyli strucla z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenyKrokiety to faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni. Farsz do krokietów można wykonać w wielu wersjach, jednak na święta Bożego Narodzenia najczęściej
Kuchnia MagdaLenyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Jakie potrawy goszczą na Waszych stołach wigilijnych? Jeśli znudziły się Wam już te tradycyjne, polecamy zupę pieczarkową i grzanki z oliwkową pastą. Szybkie danie, które polubi każdy. Zupa pieczarkowa i grzanki z oliwkową pastą SKŁADNIKI: - 1,5L bulionu warzywnego - 500g pieczarek - 1 łyżka oleju - 3 ząbki czosnku(...)mozzarella - chleb tostowy Pieczarki podsmażamy na oleju wraz z dwoma ząbkami czosnku. Gdy woda z pieczarek wyparuje, wrzucamy je do bulionu warzywnego. Bulion wraz z pieczarkami gotujemy do miękkości. Zupę odkładamy do ostygnięcia i blendujemy na krem, następnie zabielamy jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku. Kolejnym krokiem jest przygotowanie pasty na nasze grzanki. Paprykę, oliwkę i czosnek drobno kroimy, dorzucamy trochę
Związek na patelniCiasta z makiem to nieodłączny element świąt Bożego Narodzenia, dlatego przygotowałam kolejną propozycję... Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą makową z dodatkiem powideł
Kuchnia MagdaLenyDomowa wędlina - schab pieczony w maślance z dodatkiem cebuli oraz czosnku. Tak przygotowany schab jest delikatny i soczysty, a przede wszystkim naturalny - bez konserwantów i zbędnych
Kuchnia MagdaLenysoku dziennie. To łatwiejsze i przyjemniejsze niż zjedzenie surowego buraka czy marchewki. Korzystamy z wyciskarki tłocząc nie tylko soki, ale też mleka roślinne czy przygotowując pasty, bazy do zup, hummusy, genialne sorbety, a także... kotleciki warzywne i placki ziemniaczane. Wyciskarka wolnoobrotowa (ang. slow juicer) okazała się również sprzętem wprost niezbędnym podczas przygotowywania przetworów z owoców i warzyw. Czy warto kupić(...)oraz napoje z dodatkiem ziół sitko do smoothies, które zawierają 60% miąższu. To sitko pozwala przygotować idealne dla niemowląt i małych dzieci przeciery owocowe i warzywne oraz bazy do zup i gęste soki przecierowe np. z pomidorów sitko homogenizujące bez oczek służy do wytwarzania lodów, sorbetów, przecierów, past, surówek, placków warzywnych czy masła orzechowego. sitko / pudełko do przygotowywania tofu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataRolada makowa w wersji uproszczonej... z ciasta biszkoptowego zamiast drożdżowego. Przygotowanie takiej rolady jest dużo prostsze i szybsze od tradycyjnej drożdżowej strucli, gdyż omija nas wyrabianie
Kuchnia MagdaLenyŚledź w śmietanie to klasyka kuchni polskiej, która pojawia się na stole wigilijnym. Występują różne wersje tej potrawy, ale najczęściej można spotkać śledzie z dodatkiem cebuli
Kuchnia MagdaLenyLebkuchen czyli tradycyjne niemieckie pierniczki, wypiekane z okazji świąt Bożego Narodzenia. W samych Niemczech jest wiele wersji tych ciasteczek. Są jedyne w swoim rodzaju, gdyż zawierają
Kuchnia MagdaLenyŚwiąteczny tort piernikowy z masą marcepanową oraz żurawiną. Składa się z trzech piernikowych blatów biszkoptowych, przełożonych konfiturą żurawinową oraz masą z serka mascarpone, kremówki i marcepanu
Kuchnia MagdaLenyPyszny śledzik w towarzystwie warzyw - cebuli, świeżej papryki oraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki
Kuchnia MagdaLenyBabka drożdżowa o cudownym cytrynowym aromacie, pełna bakalii - rodzynek oraz kandyzowanych skórek cytrynowych i pomarańczowych, polana lukrem cytrynowym. Przygotowana na wzór włoskiej babki bożonarodzeniowej Panettone, ale
Kuchnia MagdaLeny