Nie jestem zwolennikiem gotowych potraw z torebki, jednak takiemu zastosowaniu zupy cebulowej nie mogłam się oprzeć. Co potrzeba: 500 g filetów z udźca kurczaka, 1 opakowanie cebulowej zupy francuskiej (31 g), mąka do panierowania, sól, pieprz, 1/4 kostki masła (50 g) Wykonanie: Filety myjemy, odsączamy z wody, posypujemy z każdej strony dokładnie solą i pieprzem, obtaczamy w mące, przekładamy na patelnię z roztopionym masłem. Smażymy z każdej strony na złoty kolor na średnim płomieniu. Kiedy filety będą us... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...