się nie chce.Zjem kiedy poczuję głód,przekąszę byle co...ech..nie wpływa to na mnie dobrze. Dziś polecam Wam zupę krem czosnkowy - na zimową porę idealny. Składniki: 3 szklanki bulionu warzywnego, drobiowego 1 mała główka czosnku 4 ziemniaki 50 g ostrego,twardego sera 1 liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego sól,biały pieprz
Niespełnione zdolności kulinarneFluor 1 µg Fitosterole 18 mg Kalafior w kuchni Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą Keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera Pieczony kalafior z przyprawami Pieczony kalafior Indyjska zupa krem z kalafiora Zupa krem serowo-kalafiorowa Klasyczna zupa kalafiorowa Rozgrzewający krem z kalafiora z chili Sałatka z groszkiem cukrowym i fioletowym kalafiorem Puree ziemniaczano-kalafiorowe
Kulinarne przygody Gatityogórków, wiec dziś korzystaliśmy z tej ogórkowej obfitości jedząc na obiad delikatną, kremową zupę ze świeżych ogórków. Jeśli jeszcze nie wiecie, jak dobrze taka zupa smakuje, wypróbujcie koniecznie ten prosty przepis. składniki: 750 ml bulionu warzywnego lub mięsnego 1 kg świeżych ogórków gruntowych 1 cebula 3 ząbki czosnku 100 g śmietany kremówki sól, pieprz koperek lub pietruszka groszek ptysiowy
babka w formieorientalnej nucie, na którą postawiłam. Uszaki po ukiszeniu są miękkie, delikatne i smaczne. Razem z papryką tworzą ciekawy dodatek do obiadu jako taka grzybowo warzywna sałatka. Można też wykorzystać je, razem z zalewą, do jakiejś zupy. I pewnie tak zrobię gdy ukiszę ich więcej. Kliknij TU i zobacz pomysły na inne, domowe kiszonki ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazimno, czyli to doskonałe rozwiązanie na upalne dni, które mam nadzieję, jeszcze do Polski powrócą! Smakuje dobrze solo, ale z grzankami będzie jeszcze lepsza! Zupa krem z cukinii / 1 porcja Składniki: 150 - 200 ml bulionu warzywnego 1 cukinia 200 g 1 mała biała cebula 1 ząbek czosnek 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek
Moja smaczna kuchniaprzestrzegamy czasu gotowania ,ilości wody w stosunku do ilości kaszy i nie mieszamy w trakcie gotowania.Jest bardzo smaczna jeśli gotujemy ją np w bulionie warzywnym ,a nie w samej wodzie .Sprawdziłam ,kiedy przygotowywałam wywar do zupy i to była najlepsza smakowo kasza ,jaką ugotowałam. Na jedną szklankę suchej kaszy potrzebujemy 2 i 1/4 szklanki wody .Wstawiamy wodę w garnku
Ladylaura.Wegański „parmezan” nadaje się do wszystkiego. Nie tylko zamiast zwykłego, ale również jednocześnie. Można posypać nim makaron, można dodać do sałatki lub zupy. Można użyć go do pesto. Ja sama dodawałam do pasztetu warzywnego i do past (hummus, pieczarkowe pate). Wykonanie jest niezwykle proste. Jedyny problem to płatki drożdżowe. Możemy zrobić je sami (choć ... [Read more
Gotuj z Blue RavenCzerwona soczewica to idealny składnik zup. Dlatego postanowiłam połączyć ją z dynią, absolutną królową tej jesieni. W ten sposób powstała pyszna kremowa zupa. Składniki ½ dyni hokkaido 150 g soczewicy czerwonej 3 szklanki bulionu warzywnego 4 łyżki pestek dyni 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka tymianku ½ łyżeczki ostrej papryki sól świeżo mielony pieprz Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Dynię myjemy
My Chcemy JeśćZagościły u nas zupy kremy. To pewnie na skutek przejedzenia poświątecznego. 1,5 litra warzywnego bulionu opakowanie mrożonego zielonego groszku biała cebula łyżka oleju listki świeżej mięty W garnku rozgrzałam olej i zeszkliłam cebulkę pokrojoną w kostkę, wlałam gorący bulion, wsypałam paczkę groszku. Całość gotowałam jakieś 20-25 minut. Zmiksowałam z kilkoma listkami świeżej mięty. Mocno popieprzyłam
AZgotuj!produkt łatwo dostępny i pozwalający zwalczyć niedobór żywności (...) Zupy błyskawiczne zwykle składają się z makaronu i jednej lub więcej torebek z przyprawami, które nadają zupie smak. Występują w wielu wariantach smakowych (np. kurczaka, wołowiny, krewetek, warzywna, curry, pomidorowa, serowa, rosołowa). źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zupa_blyskawiczna To "danie", które z pewnością znalazło się w menu nie jednego studenta, wczasowicza, obozowicza itp. doskonale
Taste TherapyMoje ulubione święto :) Dzień Pikantnych Potraw Zupa Azjatycka SKŁADNIKI: 1 liść prasowanych glonów 1,5 l buliony warzywnego mieszanka warzyw chińskich kilkanaście krewetek 2 filety rybne sos sojowy 2 ząbki czosnku papryczka chili przyprawa curry sól, pieprz, kolendra, szczypiorek Sparzyć krewetki i mrożona rybę. Mrożone warzywa chińskie wraz z czosnkiem i papryczką chili podsmażyć na patelni. Do gotującego się bulionu
MarciochaKucharzyjesiennych zapasów. Nie jestem kapuścianym ekspertem, ale trafiłamn na wyjątkowo smaczną odmianę, bo kiszona kapusta jest pyszna. Kapusty nie płuczę, po połączeniu z wywarem warzywnym jest idealnie kwaśna , a to cały urok i smak tej zupy. Kapuśniak zrobiłam bez mięsa, dodałam jedynie skwarki i na koniec podsmażoną kiełbasę. Jeśli pominiesz dwa ostatnie dodatki ugotujesz pyszny kapuśniak wegeteriański. Kapustę kiszonę zawsze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj chciałam zaprosić Was na błyskawiczną zupę serową. Jest ona prosta i smaczna, w sam raz na piątkowy obiadek. Zupa serowa z zieleniną i groszkiem ptysiowym SKŁADNIKI: 750 ml bulionu warzywnego 2 duże serki topione - śmietankowe 2 ząbki czosnku natka pietruszki szczypiorek groszek ptysiowy PRZYGOTOWANIE: Bulion warzywny zagotowujemy. Do malaksera przekładamy serki topione
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimasy uformować grubsze kluseczki i wrzucać do wrzącej wody. Gotować do 1 minuty od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć do talerzyka z zupą. Smacznego! :) * Tradycyjnie podaje się na bulionie wołowym. Ja robię na warzywnym i też jest pysznie
Kraina Miodem Płynąca