16.01 Dzień Pikantnych Potraw- Zupa Azjatycka z krewetkami i rybą

16.01 Dzień Pikantnych Potraw- Zupa Azjatycka z krewetkami i rybą

16.01 Dzień Pikantnych Potraw- Zupa Azjatycka z krewetkami i rybą

Moje ulubione święto :) Dzień Pikantnych Potraw Zupa Azjatycka SKŁADNIKI: 1 liść prasowanych glonów 1,5 l buliony warzywnego mieszanka warzyw chińskich kilkanaście krewetek 2 filety rybne sos sojowy 2 ząbki czosnku papryczka chili przyprawa curry sól, pieprz, kolendra, szczypiorek Sparzyć krewetki i mrożona rybę. Mrożone warzywa chińskie wraz z czosnkiem i papryczką chili podsmażyć na patelni. Do gotującego się bulionu dołożyć warzywa. Doprawić do smaku sosem sojowym i innymi przyprawami.  Na ostatnie 2 minu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, warzywa, sos sojowy, ryby, sosy, ryba, zupa, przepisy na święta, curry, krem, obiad, zupa krem, warzywa na patelnie, zupa warzywna, zupa rybna, ryby na święta

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.