zupa krem - 8065 przepisów (strona:326/538)

Zupa z młodych liści botwinki 129

Na bazarkach i straganach robi sie coraz bardziej kolorowo. Uwielbiam pierwszy rabarbar, szpinak, botwinkę. Aż chce się gotować :) Lekka zupa z delikatnych listków botwinki i młodej

Mienta blog
Zupa krem z pieczonej cukinii z ryżem 227

nasze udko,ziele i liść również,dodajemy nasza upieczoną cukinię razem z sokiem który powstał podczas pieczenia i upieczony czosnek wyciskamy ze skorupki i również dodajemy do zupy,całość blendujemy na krem ,doprawiamy świeżym czosnkiem ,solą ,pieprzem i ewentualnie maggi jak lubicie,dodajemy śmietanę. Smacznego!! Rada: jak mam młody seler to liście płucze i związuje same lub  z liśćmi

Swojskie jedzonko
Pikantny krem z zielonego grochu 204

kajeński. Smażymy jeszcze 2 minuty, zdejmujemy z ognia. 3. Ugotowany wywar przecedzamy, wyrzucamy wszystko poza marchewką, którą wkładamy z powrotem do zupy. Dodajemy ugotowany groch i smażoną cebulkę. Gotujemy przez 20 minut, a następnie blendujemy na gładki krem. Zabielamy śmietanką i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 4. Miętę drobno siekamy, dodajemy 1 posiekany ząbek czosnku i papryczkę. Całość

My Culinary Art
Krem z Pieczonej Papryki czyli Zupowy Wtorek odc.33 104

bazie zupy zobaczonej w "Moich smakach życia" zrobiłam ten żółciutki aromatyczny krem. Wspaniały! Córcia przeświadczona tudzież przekonana przeze mnie, że je zupę z żółtych pomidorów zjadła dwie miseczki :) do zdjęć pozuje miseczka z motywem ziemniaka, TA przywieziona z Nosowa :) Krem z Pieczonej Papryki 6 żółtych papryk 4 ziemniaki średniej wielkości, obrane, umyte i pokrojone w kostkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krem z cukinii i zielonego groszku 172

powodzeniem może zastąpić groszek konserwowy w sałatce, ale można podawać go jako dodatek do drugiego dania, np. z ziemniaczkiem i kotletami mielonymi.  U mnie tym razem w postaci kremu z zielonego groszku ale z dodatkiem cukinii. Składniki na 4 duże porcje: 1 cukinia, waga do 1 kg (u mnie mrożona ale z mojego ogrodu) 200 gram zielonego groszku ( również(...)minutach dodajemy cukinie. Dusimy parę minut. Wrzucamy całość do gotującego się zielonego groszku na 10-15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem. Blendujemy do momentu aż zupa otrzyma konsystencje gładkiego kremu. Serwujemy w mojej ulubionej wersji z białym wędzonym twarogiem

Życie zaczyna się w kuchni
Zupa pieczarkowa z mlekiem kokosowym 65

Zupa pieczarkowa inaczej, bo zabielana jest mlekiem kokosowym, które nadaje kremowi niesamowity, delikatny(...)aksamitny smak. Czas : 40 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 duże Kiedy ugotowałem tę zupę, wzorowaną na przepisie z bloga Gimmesomeoven.com powiedziałem do Agnieszki: „Gdybym nie był twoim mężem to po zjedzeniu tej zupy poprosiłabyś, żebym nim został”. Serio – zupa pieczarkowa z mlekiem kokosowym jest absolutnie wyjątkowa: kremowa, delikatna, pachnie niesamowicie, ponieważ zapach grzybów w jakiś niebywały sposób

Niedzielny kucharz
Zupa pieczarkowa z mlekiem kokosowym 75

Zupa pieczarkowa inaczej, bo zabielana jest mlekiem kokosowym, które nadaje kremowi niesamowity, delikatny(...)aksamitny smak. Czas : 40 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 duże Kiedy ugotowałem tę zupę, wzorowaną na przepisie z bloga Gimmesomeoven.com powiedziałem do Agnieszki: „Gdybym nie był twoim mężem to po zjedzeniu tej zupy poprosiłabyś, żebym nim został”. Serio – zupa pieczarkowa z mlekiem kokosowym jest absolutnie wyjątkowa: kremowa, delikatna, pachnie niesamowicie, ponieważ zapach grzybów w jakiś niebywały sposób

Niedzielny kucharz
Kluseczki chiang mai 82

Czas czytania: 2 min Kluseczki chiang mai to pyszna zupa tajska na mleku kokosowym z dodatkiem czerwonej pasty curry. Czosnek, kolendra, cukier trzcinowy, dymka to składniki

SprawdzonaKuchnia.pl
KREM Z BATATÓW I MARCHEWKI 114

źródłem witaminy C i E oraz tych z grupy B, a także wapnia, fosforu i żelaza. Tym razem przygotowałam z nich aromatyczną i rozgrzewającą zupę o lekko słodkawym smaku i pięknym pomarańczowym kolorze – krem z Czytaj więcej → Artykuł KREM Z BATATÓW I MARCHEWKI pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
Zupa krem z soczewicy. Pikantna i sycąca. 188

zupy dodaję przepłukaną na sicie soczewicę i drobniutko pokrojoną papryczkę chili. Całość gotuję jeszcze około 15 minut, do miękkości. Ugotowane skrzydełka i cebulę wyjmuję z zupy. Zupę miksuję przy pomocy blendera na krem. Na końcu doprawiam słodką i ostra papryką. Gotową zupę podaję z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Krem szczawiowo miętowy 120

Zupa szczawiowa w trochę innym wydaniu bo w formie kremu i z lekką nutą mięty. Zupa jest prosta i szybka do zrobienia. Nie zalecam tyko długo przesmażać szczawiu bo traci kolor. 1 cebula duża 3 ziemniaki 3 garście szczawiu 1 litr wywaru warzywnego sól, pieprz 3 gałązki mięty 1/3 szklanki śmietany słodkiej olej do smażenia 3 jajka Szczaw dokładnie przebieram

wesoła kuchnia
Kalafiorowa zupa krem 137

kalafiora. Gotować jeszcze ok 15 minut do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyjąć mięso. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Całość dokładnie zmiksować na gładki krem. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zupę podawać posypaną marchewką, koperkiem i ognistą mieszanką przypraw. Można również podać z groszkiem ptysiowym lub grzankami

Smakołyki Asi
Zupa migdałowa 128

Zbliża się Wigilia i coroczny dylemat: barszcz czerwony czy grzybowa ( barszcz grzybowy, zupa z grzybów suszonych, krem z prawdziwków ,...). A co na ten temat mówią stare książki kucharskie, takie z końca XIX i początku XX wieku. A więc (wiem, wiem, od więc nie zaczyna się zdania ;) ) kiedyś na Wigilię do wyboru była jeszcze zupa migdałowa . Przepisów na nią znalazłam kilka

królestwo garów
Pasta degli avanzi 126

dente. Międzyczasie pokroiłam kiełbasę oraz tego jednego kotlecika mielonego. Na patelni rozgrzałam odrobinę oliwy z oliwek, wrzuciłam mięso oraz szpinak.  Dosmaczyłam lekko solą i pieprzem. Zupę zmiksowałam , ale nie na krem. Dodałam do niej BRIE, rozpuściłam.  Odcedziłam makaron, wlałam "sos" , który powstał z zupy (w sumie wzbogacona zupa o ser BRIE smakuje nieźle!) , dodałam szpinak z mięskiem, wymieszałam

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa meksykańska 159

okresie. Zupa ta jest niezwykle sycąca, smaczna i aromatyczna. Dodana do niej wołowina jeszcze bardziej podkreśla smak. Chyba to będzie nasz pierwszy wpis na blogu na zupę, która nie ma konsystencji kremu i na pewno nie ostatni. Można "powiedzieć", że jest to przepis na zupę dla 2 osób na 2 dni:) Składniki: - puszka pomidorów - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - 500g

Pan i Pani Smith w kuchni

Proponowane wyszukiwania