zupa krem - 8065 przepisów (strona:323/538)

Kokosowo bazyliowa zupa z cukinią 194

Ufff, udało mi się zużyć cały zapas cukinii. Ostatnia moja propozycja, przynajmniej do następnych zakupów to zupa, zrobiłam ją w wersji kremu, ale spokojnie można pominąć blendowanie i rozkoszować się farfoclami w zupie, co kto lubi. Dodatkiem do zupy były „sajgonki” z ryżu, który został po ostatnim obiedzie. Zupa jest lekka i odświeżająca, idealna na zbliżające się ciepłe

greenscarf
Orientalno warzywna zupa z porów z łososiem 220

Gotujemy przez ok godzinę, następnie po wyjęciu trawy, liści i ziela blendujemy "niedbale", tzn. tak, by zupa zagęściła się z pominięciem dodatku mąki, jednak nie do konsystencji kremu. Na chwilę przed podaniem, zupę zagotowujemy i dodajemy rybę, ponieważ nie potrzebuje ona długiej obróbki termicznej.  Talerz posypujemy natka pietruszki i podajemy z cytryną

Taste Of My Day
Zupa krem z kalafiora 117

niej posiekaną szalotkę i czosnek. Pozostałe warzywa kroimy na kawałki i dodajemy do garnka. Następnie zalewamy warzywa bulionem i gotujemy  pod przykryciem, do momentu aż zmiękną. Zupę przecieramy blenderem na gładki krem, przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem i dodajemy serek mascarpone- dzięki niemu zupa będzie kremowa i delikatna. Podajemy ze świeżymi ziołami i grzankami

Smakowity Blog Kulinarny
ZUPA KREM Z PORA I SERKÓW TOPIONYCH 113

klarowanego dusimy pora z cebulą przez 10 minut na wolnym ogniu mieszając co jakiś czas. Zalewamy warzywnym bulionem, zagotowujemy i gotujemy 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Zupę miksujemy na aksamitny krem. Dodajemy s er topiony kremowy Mońki. Miksujemy ponownie i przyprawiamy pieprzem do smaku.  Kajzerki kroimy na większą kostkę. Rumienimy na maśle oraz odrobiną koperku. Zupę podajemy

Kuchnia w oparach
Krem z białych szparagów z mascarpone 141

Sezon na szparagi trwa. Proponuję krem z ich użyciem, z dodatkiem pora oraz mascarpone. Ser ten kojarzy mi się głównie z ciastami i deserami. Ale doskonale sprawdza się również w zupie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: przepis z magazynu "Moje Gotowanie" 30 g masła 1 ziemniak 1 por (tylko biała część) 1 pęczek białych szparagów 100 ml białego wina 3 szklanki wywaru

Moja Galeria Smaku
Zupa z dyni, cebuli i żółtych pomidorów 50

Słodka dynia, kwaskowate pomidory, cebula nadająca ostrości i aromatyczne, rozgrzewające przyprawy to wspaniałe połączenie. Dawno żadna zupa nie smakowała mi aż tak dobrze. Z serowymi grzankami

Mienta blog
Kwaśnica wegetariańska 73

Czas czytania: 2 min Kwaśnica wegetariańska Kwaśnica jest tradycyjną zupą góralską, którą przyrządza się na co dzień i od święta. Oryginalna kwaśnica to zupa bardzo kwaśna

SprawdzonaKuchnia.pl
Zupa pomidorowa 71

Czas czytania: 2 min Najprostsze przepisy są najlepsze! Zapraszam zatem na wegetariańską zupę pomidorową ze świeżych soczystych pomidorów. Najważniejszym składnikiem dzisiejszej zupy są oczywiście pomidory, żeby

SprawdzonaKuchnia.pl
Kremowa zupa ziemniaczana 149

Płynne Czwartki Po długiej przerwie wracam z Płynnymi Czwartkami, czyli czwartkowymi przepisami na zupy :)  Ponieważ jest zima potrzebujemy rozgrzewających i sycących potraw i taką właśnie

Codzienne Gotowanie
Zupa pomidorowa z cieciorką 146

Kto nie lubi pomidorówki? Tym razem w nietradycyjnej wersji:  Zupa pomidorowa z cieciorką SKŁADNIKI: 1 puszka ciecierzycy młoda włoszczyzna  2- 3 ząbki czosnku 1

MarciochaKucharzy
Indyjska zupa warzywna 83

Żółty krem warzywny, który warto podawać z ryżem jaśminowym lub smażonym tofu. Tak jak wiele moich zup, także ta wymaga podsmażenia składników na woku. POTRZEBUJEMY: Duży ziemniak lub batat Seler 2 marchewki 2 pietruszki Dużą cebulę 2 ząbki czosnku 2 litry bulionu warzywnego Przyprawy: kumin, kurkuma, sól, pieprz, papryka PRZYGOTOWANIE: Kroimy czosnek i cebulę oraz ziemniaka/batata na kawałki. Podsmażamy

Fleksitarianizm.pl
Krem pietruszkowo-jabłkowy 153

Delikatny krem - prosty w przygotowaniu . Przepis inspirowany angielskim Parsnip and Apple Soup. Tu w zasadzie bardziej pasował by pasternak popularniejszy na Wyspach niż pietruszka korzeniowa , ale

Buniabaje w kuchni
Zupa krem z pora i cukinii 150

dusimy około 10 minut. Cukinie kroimy w plasterki i dodajemy do pozostałych warzyw. Mieszamy, chwilę dusimy, zalewamy bulionem lub rosołem i gotujemy około 10 minut. Następnie zupę miksujemy blenderem na krem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy drobno pokrojoną cebulę, następnie dodajemy mielone mięso, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy aż się przyrumieni. Zupę podajemy z przygotowanym

Smakowity Blog Kulinarny
Krem z marchwi z gruszką i imbirem 110

się dłuższe, noce chłodniejsze. W tym okresie potrzebujemy rozgrzewających, pożywnych posiłków, aby ogrzać nasz organizm. Aromatyczny krem z marchewki to idealne danie na jesienno - zimowe chłody. Słodycz marchewki i gruszka, przełamana nutą imbiru i szczyptą chili. Połączenie składników idealne. Gęsta i sycąca zupa z pewnością Was rozgrzeje. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania(...)zalewamy bulionem i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w kostkę gruszki i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Do zupy dodajemy śmietankę i blendujemy na gładki, jednolity krem. Doprawiamy do smaku pieprzem, cukrem i solą. Zupę podajemy z grzankami. by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Krem z pora z chlebową grzanką 158

Wspaniały aksamitny krem o porowym smaku podany z grzanką czosnkową z chleba, to pożywny i smaczny obiad. Dzięki czosnkowi nie jest mdła w smaku-jest pyszna! Idealna zupa na wykorzystanie niedzielnego rosołu. Z serii nie marnujemy jedzenia. Składniki 45 dag pora 1 litr rosołu 2 łyżki masła 2 łyżki oleju pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 100 g serka śmietankowego

Wanilia i Kardamon
Zupa koperkowa z pulpecikami 159

wszelkiego rodzaju krupniki. Odrobina kaszy w zupie gwarantuje zjedzenie całej porcji bez marudzenia. Im grubsza kasza, tym lepsza. Najbardziej smakuje im pęczak. Ja jestem trochę w opozycji – lubię zupy typu krem, a krupniku zmiksować się nie da;) Może gdyby kaszę ugotować oddzielnie, zmiksować zupę i dodać kaszę... Zastanowię się jeszcze nad tą koncepcją. Na razie zupa koperkowa w tradycyjnym wydaniu

Gotuj z Misiem

Proponowane wyszukiwania