zupa krem - 8065 przepisów (strona:314/538)

Krem z pieczonej papryki i merchewki 76

tymianku. Następnie dodaję pokrojonego drobno ziemniaka i marchewkę. Smażę 3-4 minuty i całość przekładam do garnka, dodaję pokrojoną paprykę oraz rosół. Warzywa gotuję około 15 minut. Miksuję zupę na gładki krem, doprawiam solą i pieprzem i ponownie podgrzewam by smaki się wyrównały. Podaję od razu po przygotowaniu, najlepiej z kleksem kwaśnej śmietany i świeżym tymiankiem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Krem z kukurydzy z pestkami granatu 101

papryczki chilli sól ziołowa, pieprz pestki granatu                  Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy kukurydzę, papryczkę chilli, słodką i ostrą paprykę. Zupę miksujemy na krem doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z pestkami granatu

Łycha smaków
Zupa krem z dyni i batata z suszonymi figami, migdałami i pestkami dyni 114

Kochani dziś na kolację podaję zupę z pestkami ... Krem pyszny i aromatyczny, krem rozgrzewający i słoneczny. Składniki mała dynia np. Hokkaido 1 batat półtorej cebuli czerwonej 4 ząbki czosnku pół szklanki mleka kokosowego 3 cm świeżego kłącza imbiru 1 łyżeczka curry pół łyżeczki kurkumy olej kokosowy do smażenia sól himalajska różowa szczypta cynamonu pestki dyni ,migdały oraz suszone figi

Z Kuchni Do Kuchni
Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami i tymiankiem 140

Dzis chcialabym zaproponowac Wam kolejna pyszna, latwa i szybka do przygotowania zupe. Musze przyznac, ze bardzo spodobało mi się gotowanie takich zup. Te geste kremy sa idealne na szybki obiad, lub do zabrania następnego dnia do pracy. Krem z soczewicy jest zdrowy, smaczny, a przede wszsytkim sycacy, dzieki czemu z pewnoscia nie bedziecie czuli sie glodni  15 minut

Codzienne Gotowanie
Krem z brokułu i batata o nucie indyjskiej 119

  Idealny krem warzywny z nutą indyjskiej pikanterii. Rozgrzewająca, sycąca, w smaku zaskakująca. Składniki:   1 świeży brokuł ok. 450 g, 1 batat ok. 250 g

Moniki Smakołyki
ŚWIDERKI SEROWE Z CZARNUSZKĄ 156

Proste świderki z ciasta francuskiego będą doskonałym (i rozkosznie chrupiącym) dodatkiem do kremowych zup, np. do kremu paprykowo-pomidorowego z bazyliową śmietaną . Świderki też nadadzą się wieczór przy piwie :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku

Przepisy Aleksandry
Zupa krem z cukinii 176

obrać, pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do garnka, wlać 1,5 L wody wrzącej, łyżkę oleju i gotować 20 minut na małym ogniu. Lekko schłodzić i zmiksować zupę, by powstał gładki krem. Doprawić solą oraz sokiem z cytryny. Żółtka roztrzepać ze śmietana kremówką. Zupę podgrzać i zalać śmietaną i żółtkami. Dokładnie wymieszać, ale już nie gotować. Podawać z groszkiem ptysiowym

Camilla w kuchni
Zupa krem marchewkowa z batatem i czarnuszką 151

mieszaj kilka minut. 3. Zalej 1,5 litra wrzącej wody. Dodaj sól i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Zblenduj do konsystencji kremu. Do gorącej zupy wciśnij czosnek. 4. Wsyp ziarna czarnuszki ok 1  łyżeczka. Posyp lubczykiem. Ja posypuję jeszcze  pestkami dyni i słonecznika

AZgotuj!
Zupa pomidorowa z jabłkami i kuleczkami ryżowymi 82

Gęsta zupa przypominająca bardziej krem niż tradycyjną pomidorową. Łagodna o nieco winnym smaku. Moja ulubiona. Podaję ją zazwyczaj z kuleczkami ryżowymi, ale może też być z grzankami. Przepis zgłaszam do konkursu Pomidorowa Pudliszkowa ." Czytaj więcej

Wiem co jem
Krem z batatów i topinamburu w stylu tajskim 187

małym ogniu do miękkości batatów (ok. 10 minut, im drobniej są posiekane warzywa, tym czas gotowania jest krótszy). Usunąć długą część trawy cytrynowej, dodać pozostałe mleko i zmiksować zupę na gładki krem. Jeśli jest zbyt gęsta dodać więcej bulionu. Ponownie zagotować, dodać krewetki, gotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku sosem rybnym, sokiem z cytryny i pieprzem.  Na talerzach

SzczyptaSmaQ
Zupa ziemniaczano-cebulowa 366

dolewając co jakiś czas bulion ( w sumie ok 400 ml). Pod koniec gotowania, czyli po ok, 25 min, doprawić solą, pieprzem i koperkiem. Zmiksować, dolewając resztę bulionu, aż zupa uzyska konsystencję kremu. Podawać z grzankami lub posypaną świeżą natka pietruszki

Konrad Gotuje
Zupa krem z ziemniaków z boczkiem 146

pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło i dodać pokrojone warzywa. Delikatnie zeszklić na maśle, a następnie zalać gorącym wywarem mięsnym. Gotować do miękkości warzyw. Blenderem zmiksować zupę na gładki krem, doprawić solą,pieprzem, papryką ostrą i słodką, gałką muszkatołową i chwilę pogotować. Na patelni podsmażyć cebulkę i boczek pokrojony w drobną kostkę. Na talerz wlać krem ziemniaczany posypać podsmażonym

O kuchni z uczuciem
Zupa szpinakowa z pokrzywą i czosnkiem dziwnym 138

pokrojony szpinak i czosnek dziwny. Gotujemy zupę przez 20 min. Na rozgrzanym maśle podsmażamy listki pokrzywy. Następnie dodajemy do zupy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz chrzanem dla zaostrzenia smaku. Zupę miksujemy na krem. Podajemy z kleksami śmietany albo z ugotowanym jajkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Pomidorowa dwukolorowa 126

zrobić pomidorową z porem i jabłkiem, ponieważ jednak pojawiła się dość podobna w międzyczasie u kogoś innego, chciałam zmodyfikować trochę przepis. Postanowiłam zrobić dwa kremy i połączyć je dopiero na talerzu, żeby otrzymać trochę niecodzienną zupę i z wyglądu, i w smaku. Okazało się to wcale nie takie łatwe! Zapewniam Was jednak, że oba kremy zachowują swoją odrębność smakową, jednocześnie(...)jest to łatwe, ale ja po trzech miseczkach nabrałam już wprawy... No może nie wprawy, ale jako takiej pewności w posługiwaniu się kremem i chochelką. ;) Ale za to jaki efekt... Spróbujcie! ;)   Zupę zgłaszam do konkursu Mistrzowie Patelni Neoflamu w kategorii "Dziecięce przysmaki

Kuchnia Prezydentowej
Krem ziemniaczany z bobem 169

Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw naszego narodowego stołu - ziemniaka to świetna propozycja letniej zupy, która z pewności zadowoli fanów tego bogatego w białko sezonowego strączkowego warzywa. Składniki: 600g świeżego bobu (może być mrożony) 800g ziemniaków 1 litr bulionu drobiowego 2 cebule 1 ząbek czosnku 2 pęczki szczypiorku 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku sól morska świeżo zmielony(...)zeszklić cebulę z czosnkiem i szczypiorkiem. Wlać bulion, dodać ziemniaki i gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodać bób, tymianek, chwilę gotować i zmiksować blenderem do postaci kremu, doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Krem podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania