blogu nie ma mojego sztandarowego przepisu! Co za „fo pa”! Muszę szybko nadrobić zaległości, bo na prawdę przyrządzam ją dosyć często. Zupa pomidorowa w moim wykonaniu to tak na prawdę krem z pomidorów. Nie dodaję do niej klusek ani ryżu, wkład stanowi sam miąższ pomidorowy i podaję ją z odrobiną tartej mozarelli. Zupa z makaronem może zawierać sporo(...)ziół – bazylii i oregano. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dolać 100ml płynu (woda lub bulion/rosół) i całość zblendować za pomocą blendera na gładki krem. Jeszcze raz skosztować czy jest dobra w smaku. Zupę podawać z dodatkiem tartej mozarelli, ozdobioną listkami świeżej bazylii lub oregano. 1 porcja to ok. 130 kcal , węglowodany: 9g, białko: 8g, tłuszcz: 7g Informacje
Dietologwolnowaru o pojemności 4,7 litra musimy podwoić ilość składników. Aby uzyskać gładką konsystencję trzeba zblendować nie tylko soczewicę, ale też pomidory. Jeśli nie zależy Wam na uzyskaniu zupy o konsystencji kremu, to soczewicę lub toor dal można dodać od razu do wolnowaru. Czas gotowania w wolnowarze opcja high 5 godzin opcja low 7 godzin Ciekawostki o kuchni indyjskiej Indyjskie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapiórka, w rondlu rozpuścić masło dodać cebulę, sól, pieprz do smaku, chwilę dusić aż zmieknie. Następnie przełożyć do garnka, zalać bulionem dodać kminek i teraz tak możecie zupę zbledować na krem lub zostawić w takiej postaci jak jest , ja odrobinę blenduję. Chleb upiec w tosterze i pokroić w kostkę, do każdej kokilki nałożyć po jednej takiej skrojonej kromce
Sama słodycz i szczypta chilinaszych stołach. Jednak nie musi być wciąż taka sama. Robię zupkę z dodatkiem ziemniaków z marchewką i koperkiem . Robiłam też wersję z ryżem i pulpecikami , ogórkowy krem a także zupę z ogórków małosolnych . Tym razem do zupy ogórkowej wykorzystałam wywar z wędzonki. Trochę się obawiałam takiego połączenia ale niepotrzebnie bo ogórkowa na wędzonce wyszła bardzo smaczna i nabrała
Monia miesza i gotujegarnka z ziemniakami i gotujemy jeszcze 15 minut. Kiedy ziemniaki są miękkie, zestawiamy garnek z ognia i odstawiamy do lekkiego wystudzenia, po czym wyciągamy liście laurowe i blendujemy zupę na gładki krem. Solimy i pieprzymy do smaku. Czerstwą bułkę kroimy w drobne kwadraty i na tej samej patelni, bez dodatku tłuszczu, podsmażamy do uzyskania chrupiących grzanek. Często mieszamy, aby się
Kulinarne przemysleniapodczas Restaurant Weeku . Przystawka w Menu A: zupa curry z krewetkami i kurczakiem. Przystawka wegetariańska (Menu B) Po tak świetnej zupie curry można by pomyśleć, że szefowi kuchni — Mateuszowi Malinowskiemu trudno będzie zadowolić podniebienia wegetarian, ale nic bardziej mylnego! Krem szafranowy, który przygotował specjalnie z myślą o Festiwalu, broni się i to bardzo mocno. Jest przyjemny, wiosenny i ma cudowny(...)Dodatkowo szafran dodaje fajnej nutki orzeźwienia, co sprawia, że krem nie jest zbyt ciężki. To bardzo smaczne danie i widać, że ktoś tu ma dobrą rękę do zup. Przystawka w Menu B: krem szafranowy z oliwą z nasturcji. Danie główne mięsne (Menu A) Danie główne to popisowy numer Steak N' Roll nawiązujący do klasycznej Reuben Sandwich, lecz podany z lekkim
Food SquareNieco chłodniejsze ostatnie dni sprawiły, że zatęskniłam za rozgrzewającą zupą. W mieszkaniu miałam spory zapas papryk z Polskiego Zagłębia Paprykowego, więc postanowiłam przygotować zupę na ich bazie, zwłaszcza że jesienią piekąc chleb, piekę przy okazji warzywa i w lodówce miałam zapas pieczonej papryki. W przepisie poniżej podaję sprawdzony sposób na to, jak upiec papryki, by potem było przy nich mniej(...)wlać ok. litra wody. Wrzucić do niej gałązkę selera i ziele angielskie. Gotować do miękkości warzyw korzeniowych. Pod koniec gotowania dodać paprykę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagotować. Zupę zmiksować na krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, i podawać
Weekendy w domu i ogrodzieminut, aż zacznie się lekko przypalać. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i wlej bulion. Gotuj pod pokrywką na wolnym ogniu przez 30 minut. Do zupy wlej śmietankę i zagotuj. Zupę zblenduj na krem. Dopraw solą i pieprzem, wrzuć 6 obranych krewetek i podgrzewaj jeszcze 3 minuty. Na patelni, z dodatkiem oliwy i plasterków czosnku, obsmaż odłożone krewetki (po 1 minucie
Delicious Placezupa? I okazało się, że jest to strzał w dziesiątką - była super :). Nie mogłam zdecydować czy zrobić z niej krem czy nie - zostały dwie opcje. I właściwie obie są bardzo dobre. Nie rezygnujcie z mięty nadaje zupie bardzo fajny posmak. Potrzebne składniki: 10 ogórków małosolnych 1 l wywaru warzywnego mały jogurt naturalny 5 ziemniaków sól, pieprz 1 cebula(...)kostkę ogórki małosolne i 5 łyżek soku z ogórków, całość gotujemy kolejne 7 min., po czym dodajemy jogurt naturalny wraz z posiekaną miętą, pieprz, sól. Przed podaniem zupę posypujemy koperkiem. Tutaj krem
Łycha smakówtradycyjna, jedna z najpopularniejszych polskich zup. Jest ona przygotowywana bardzo często na wszelkiego rodzaju uroczystości, spotkania, wesela. Flaczki wołowe to klasyczne danie, które nie tylko w Polsce cieszy się popularnością, zyskało ją również na całym świecie. Jej aromat, bogaty smak i odżywcze składniki sprawiają, że jest jedną z ulubionych zup wielu kultur. Zupa z flaków wołowych może być podawana samodzielnie(...)porach roku. Przeczytajcie przepis do końca, podaję Wam w nim wiele ciekawych wskazówek i modyfikacji, które możecie wprowadzić podczas przygotowywania tej zupy. Jeśli, macie ochotę spróbować również innych ciekawych zup to z pewnością zainteresuje Was delikatny w smaku krem z marchewki, czy zupa ryżanka, która jest polecana w wielu dolegliwościach żołądkowych. Flaki składniki Flaki przyprawy Jak widzicie, tym razem pozwoliłem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dahl to aromatyczna zupa przygotowana na bazie bogatej w białko i wiele składników odżywczych soczewicy, naszpikowanych w witaminy pomidorów, chrupiącej papryki, słodkiego mleczka kokosowego i mieszanki
Szalona Kuchnia EwelinyNiezwykle aromatyczna, sycąca zupa o smaku gyrosa z dodatkiem kurczaka, kolorowych papryk, intensywnego czosnku oraz nutą pikanterii w postaci chilli idealnie rozgrzewa w zimowe dni
Szalona Kuchnia Ewelinykawałek imbiru oraz marchewkę, pietruszkę, cebulę i seler. Gotować wszystko ok 20 minut, po tym czasie dodać wcześniej obrane i pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Zupę rozdrobnić blenderem na krem. Życzę Wam smacznego! Dajcie koniecznie znać czy lubicie zupę marchewkową i w jaki sposób ją przygotowujecie? Polecam Wam również przepis na zupkę z marchwi , którą można zrobić wykorzystując
Pani domowastopniach do momentu aż papryka będzie miękka. Upieczon ą paprykę obieramy ze skorki i dodajemy do zupy. Z ugotowanej zupki wyciągamy liść laurowy i miksujemy zupę na gładki krem. Na such ą patelnie wsypujemy słonecznik. Kładziemy patelnie na palnik o malej mocy i prażymy słonecznik. Musimy być ostrożni, ponieważ słonecznik możemy w bardzo łatwy sposób przypalić
kulinarne odsłony pati