zupa krem - 8065 przepisów (strona:310/538)

Zupa krem z selera 156

dodać kostkę warzywną). Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy, doprawić do smaku. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać zahartowaną w zupie śmietanę. Zupę zmiksować na gładki krem. Orzechy podprażyć na patelni, przesypać na czystą ściereczkę i pocierając usunąć skórki. Zupę podawać posypaną orzechami, startym serem i polaną oliwą. Można oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem

Smakołyki Asi
Zupa z selera naciowego i cukinii 152

czasu, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą , gałką i pieprzem.  Pod koniec gotowania dodajemy serek topiony, gotujemy 5 minut, po czym zupę miksujemy na gładki krem. Plastry boczku kroimy na kawałki, obsmażamy z każdej strony na suchej patelni. Zupę rozlewamy podajemy z boczkowymi chipsami.  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Zupa szczawiowa z jajkiem i mlekiem kokosowym 134

dużej mocy. Doprowadź do wrzenia i wsyp len mielony, ciągle mieszając staraj się nie doprowadzić do grudek. Dodaj mleko kokosowe. Dosmacz solą i pieprzem, jak lubisz. Zupa powinna mieć konsystencję kremu. Podawaj z kleksami mleka kokosowego, jajem na twardo i czerwonym pieprzem (opcjonalnie) Zupa doskonale rozgrzewa. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa na każdy dzień roku 163

niebanalnych pomysłówn na zupy - gęste i rozgrzewające, w sam raz na tę porę roku;)  Pozdrawiam! PS. Pierwszym przepisem jaki wykorzystałam z tej książki był pomysł na zupę porową , czy raczej krem z pora - bardzo smaczna, kremowa, gęsta, rozgrzewająca. Polecam! Następna w kolejce jest zupa z brukselki

Codzienne Gotowanie
Zupa krem ze świeżego ogórka 177

gotujemy jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie do zupy dodajemy serek śmietankowy, starty ser, koperek i dobrze doprawiamy solą i pieprzem. Ściągamy z ognia. Całość zupy blendujemy na bardzo gładki krem – najlepiej jak używamy blendera z ostrymi ostrzami. Zupę podajemy gorącą.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Kremowa zupa grzybowa z kasztanami 176

Dziś postanowiłam przygotować kremową zupę grzybową z kasztanami . Kasztany jadalne nadają jej niepowtarzalnego smaku, a suszone grzyby cudownego aromatu. Jedząc tę zupę czułam się jakby już

Codzienne Gotowanie
Zupa krem ze świeżej kukurydzy 158

Słodko pikantny, rozgrzewający, piękny kolorystyczne i bardzo sycący - krem ze świeżej kukurydzy. Zupa w jesiennym klimacie :) SKŁADNIKI: 3 kolby kukurydzy duża marchewka pietruszka kawałek bulwy selera kawałek pora 2 łyżki masła klarowanego ząbek czosnku 1 łyżeczka startego świeżego imbiru chili w płatkach sól pieprz DO PODANIA: pestki słonecznika pestki dyni posiekany gruby szczypior WYKONANIE: Marchew, pietruszkę i selera obrać, opłukać

Kuchenne zapiski Edyty
Zupa na jesień - podsumowanie 124

Rok temu ogłosiłam na zmiksowani.pl akcję "Zupa na jesień" - pamiętacie? Cieszyła się Waszym zainteresowaniem z czego bardzo się cieszę :-) Pojawiły się tam przepisy znane, tradycyjne, ale

Czary - gary w kuchni
Halászlé węgierska paprykowa zupa rybna 171

Halászlé to najlepsza zupa rybna na świecie... SKŁADNIKI:   2 ryby słodkowodne (podobno najlepszy jest karp)   3-4 papryki kolorowe   2-3  pomidory

MarciochaKucharzy
ZUPA KREM Z DYNI HAKKAIDO Z ZIARNAMI I PESTKAMI. 239

Najprostsze rozwiązania bywają jednak najlepsze! Temat zupy dyniowej był dość drażliwy w naszym domu. Wszyscy dookoła zachwycali się jej smakiem, receptury wychodziły z każdego zakątka świata

Wypisz Wymaluj
Zupa romans cukinii z kurkami 153

Kremowa zupa z cukinii z dodatkiem kurek to obowiązkowy duet w sezonie letnim, łatwość w przygotowaniu zachęca do zrobienia, obiad gotowy w 20 minut! Zupę podałam

Wanilia i Kardamon
Krem z dyni z szafranem i migdałami 160

Pyszna,aksamitny  krem z dyni.A żeby coś urozmaicić dodałam podprażone płatki migdałów i kilka płatków szafranu.Wyszło smacznie. Składniki: dynia obrana 2 kg bulion drobiowy

Ala piecze i gotuje
Krem z kiszonej kapusty z wędzonym łososiem i koperkiem 167

Kwaśny krem z kiszonej kapusty z wyczuwalnym aromatem świeżych warzyw, pachnącego wędzonego łososia i aromatycznego świeżego koperku to moja propozycja podania niezwykle popularnego i lubianego w naszych polskich domach kapuśniaku. Składniki: 2 opakowania kapuśniaku z kiszonej kapusty Hortex 150g wędzonego łososia 2 cebule 3 ząbki czosnku 8 liści laurowych 10 ziela angielskiego 1,5l wywaru mięsnego z żeberek 2 łyżeczki(...)czasie doprawić do smaku solą, pieprzem, wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie, zmiksować blenderem do postaci kremu. Chwilkę gotować na małym ogniu i ponownie całość dokładnie wymieszać. 3. Kremowy kapuśniak podawać z kleksem śmietany, plastrem wędzonego łososia i posiekanym koperkiem. Oryginalne kompozycje pysznych zup dla kulinarnych entuzjastów. Zupy Hortex to smaczne rozwiązanie dla tych, którzy lubią urozmaicenie w swojej kuchni

Szalona Kuchnia Eweliny
zupa krem szpinakowy z grzankami 163

składniki: 300 g świeżych liści szpinaku 1000 ml wody (lub 500 ml wody + 500 ml bulionu) 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1-2 łyżki mąki

Domowy Smak Jedzenia
Krem z zielonych szparagów 157

czas na szparagi. Zupa szparagowa musi być więc u mnie dziś sycący krem i pachnące czosnkiem bułeczki.  pęczek zielonych szparagów (500g) 1 duży ziemniak 1-2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka masła 500 ml bulionu drobiowego sól świeżo mielony pieprz pestki dyni W garnku roztopić  masło,dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek,krótko podsmażyć. Dodać ziemniaki pokrojone(...)kilkanaście minut aż warzywa będą miękkie. Na 2-3 minuty przed końcem gotowania wrzuć główki szparagów,lekko podgotowane (al'dente) wyjąć z zupy i odłożyć do dekoracji. Zupę zmiksować blenderem na gładki krem,doprawić do smaku solą i pieprzem.  Nalać porcje na talerze,ułożyć szparagowe główki i posypać pestkami dyni.  Krem podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam

Kolorowa kuchnia Elki
Zupa krem z zielonego groszku i słonecznikiem 237

zup, szczególnie tych w postaci kremu, zaczęłam się przekonywać jakiś czas temu. Po części, za sprawą restauracji "Manekin", która serwuje tak pyszne zupy, że za każdym razem, gdy tam jestem, muszę jakiejś spróbować. W internecie natknęłam się na krem z zielonego groszku, który intensywnością swojego koloru tak mocno mnie zachęcił, że musiałam go spróbować. Przepis mega prosty i choć może

Mój Smak na Życie
Zamiast barszczu 153

żeby sobie samej barszcz ugotować. No nie wiem dlaczego... Ale z pewnością i do tego kiedyś dojrzeję. Póki co, gdy nachodzi mnie ochota na krwistoczerwoną zupę, sięgam po buraczkowe kremy. Eksperymentów było już kilka, ostatni zaliczam do jak najbardziej udanych.  Przepis znalazłam na blogu Pod zielonym niebem , i od razu mi się spodobał. Dodatek jabłka jest wręcz tradycyjny; owoc(...)wyłuskany czosnek dodać do kaszy. Zalać sokiem i pozostałą wodą, zmiskować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jabłko pokroić na plastry grubości 3-4 mm. Podsmażyć z obu stron na patelni grillowej, aż lekko zmiękną, ale nie będą się rozpadać. Przed podaniem zupę podgrzać. Podawać z grillowanymi plastrami jabłek. Smacznego! Coraz bardziej udziela mi się świąteczna atmosfera

Pożeraczka, czyli raz adobrze