Miałyśmy wrzucić przepis na tą zupę już w zeszłym roku, ale jak sobie o niej przypomniałyśmy, było już po sezonie na szparagi. W końcu doczekała się swojej premiery, w trochę zmodyfikowanej wersji. Składniki na 3-4 porcje: Bulion warzywny: 1,6 l pęczek zielonych szparagów 3 średnie ziemniaki 1 cebula 1,5-2 łyżki oleju/oliwy 100-150 ml śmietanki 18% (płynnej) 1-2 płaskie łyżeczki chrzanu tartego (ze słoiczka) 2-3 liście laurowe i 3-4 kuleczki ziela angielskiego (jeśli bulion był gotowany bez ich dodatku) nat...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.