Pyszna,aksamitny krem z dyni.A żeby coś urozmaicić dodałam podprażone płatki migdałów i kilka płatków szafranu.Wyszło smacznie. Składniki: dynia obrana 2 kg bulion drobiowy 2 l masło 1 łyżka cebula 1 szt czosnek 4 ząbki sól,imbir do smaku szafran płatki migdałów 50 g Przygotowanie:Dynię obrać z skórki i oczyścić z nasion.Pokroić w kostkę.Cebulę obrać pokroić w kostkę,czosnek obrać i drobno pokroić.Roztopić w garnku masło dodać cebulę,czosnek i lekko podsmażać cały czas mieszając.Dolać ... czytaj dalej...
mmmmmm, gdyby nie ta pora, to wziełabym sie za gotowanie, zachęcający przepis i zdjęcia :)
Alinko, piękny krem... a ta konsystencja i kolor... bajecznie :)Pozdrawiam, Olinka - Smakowy Raj
Zupa dyniowa to moja ulubiona zupa :) a jak podajesz ją z szafranem to tym bardziej :) Bardzo apetyczne zdjęcia, aż chce się jeść :)