Moment lerne ich intensiv einen Fremdensprach, wie ist Deutsch, ich übe auf Schritt und Tritt. Ich habe gedacht, dass Webblog ideale Stelle daran ist. Siehst du ingerdwien Fehler? Schrieb! KREM Z DYNI. /własny;/ na 4 porcje 600g obranej dyni 3 średnie ziemniaki ok. 1 l wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju sól(...)czosnek obieram, siekam i szklę na oleju. Następnie dodaję dynię, chwilę podsmażam i zalewam wodą. Dodaję sól. Wrzucam ziemniaki, zagotowuję. Kiedy warzywa są miękkie, miksuję zupę blenderem na gładki krem, doprawiam. Podaję z kleksem śmietany, kiełkami i grzankami. SMACZNEGO! -------------------------------------------------------------------------------------------------- KÜRBISSUPPE /eigenes Kochrezept;/ für 4 Personen 600 gr. abgeschälten Kürbis 3 Stück Kartoffeln (nicht so groß
W kuchni Karmel-itkiNie da się ukryć, że temperatura na zewnątrz spadła i będzie spadać. Trzeba to jakoś przetrwać przez najbliższe kilka miesięcy. Dlatego na moim stole na stałe
Na moim stolepowiedziałam mamie z czego zrobiłam krem.. lekko się zdziwiła. Zielone..dziwne..przepyszne! Delikatny smak, bardzo podobny do smaku tradycyjnej zupy z Egiptu. Polecam wszystkim miłośnikom szpinaku, ja jestem zakochana. Sałatę równie dobrze możecie zastąpić większą ilością szpinaku, choć szczerze mówiąc.. ta sałata ma coś w sobie. Podany z jogurtem lub groszkiem ptysiowym jest znakomity, momentami smakował
Czarnawisienkazupa cebulowa ma coś w sobie:). Zasmakowała nam wszystkim a charakteru dodaje jej duża ilość wędzonego sera i przypraw. Ich ilość musicie dobrać sobie sami, dosypując kolejne szczypty aż smak będzie idealny:). Podałam ją w formie kremu, z grzankami. 1,5 kg cebuli 2 duże ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 łyżka cukru 2 łyżki octu 100ml słodkiej śmietanki(...)litry wody, dodajemy cukier, pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy przez około 40 minut, 15 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Studzimy. 2. Zupę miksujemy blenderem do uzyskania gładkiego kremu. Wlewamy śmietankę, ocet i przyprawy. Ich ilość regulujemy sami dosypując kolejne szczypty i próbując. 3. Zupę podgrzewamy by była gorąca. Wlewamy do miseczek, posypujemy serem i grzankami
Szefowa kuchniziemniaczaną – u mnie nie było potrzeby. Podawać najlepiej w chlebku (ściąć czubek i wydrążyć), żurek udekorować jajkiem na twardo i gałązką świeżego majeranku. Podobne przepisy Krem szparagowy biały Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Zupa wiśniowa z jagodami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post
Pociąg Do Kuchnisoli. Dolej wodę. Całość dobrze zamieszaj i gotuj, aż dynia zrobi się miękka, około 25 minut . Do ugotowanej zupy wciśnij serek topiony i zmiksuj na gładki krem. Dosól i dopieprz do smaku. Gotową zupę podawaj z chrupiącymi grzankami (ja posmarowałam bułkę masłem, pokroiłam ją w kostkę i smażyłam przez chwilę na złoty kolor). Smacznego
Słodko-Słony Świat IlonyRosół – niby jedna potrawa, którą każdy doskonale zna, a jednak można ją przygotować na kilka sposobów. Taki nowoczesny to dla mnie ten drobiowy, podany z
Mienta blogpokrojoną w kostkę cebulę i w cienkie plasterki czosnek. Wraz z papryką wkładamy do blendera kielichowego, dolewamy 1 l bulionu i miksujemy do uzyskania konsystencji kremu. Wylewamy wszystko do garnka w którym zagotujemy zupę. W tym czasie wrzątkiem sparzyć pomidory, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, usuwając stwardniały środek, i również zblendować. Dodać do kremu z papryki. Jeżeli krem jest
Kulinarne przemysleniazalewamy bulionem i dodajemy pietruszkę. Całość gotujemy ok. 30 minut. Na koniec możemy zupę zabielić śmietaną i dodać świeży koper. Zalecamy podawać z ziemniakami. Możecie też zblendować zupę i podać ja jako krem. Koszt: 15 zł (porcja dla czterech osób) Przygotowanie: 40 minut (bez gotowania bulionu) Błyskawiczna zupa kalafiorowa Błyskawiczna zupa kalafiorowa Czy szukasz blendera? Musisz sprawdzić ich bogatą ofertę
Kuchennyviral.plzalewamy bulionem i dodajemy pietruszkę. Całość gotujemy ok. 30 minut. Na koniec możemy zupę zabielić śmietaną i dodać świeży koper. Zalecamy podawać z ziemniakami. Możecie też zblendować zupę i podać ja jako krem. Koszt: 15 zł (porcja dla czterech osób) Przygotowanie: 40 minut (bez gotowania bulionu) Błyskawiczna zupa kalafiorowa Błyskawiczna zupa kalafiorowa Czy szukasz blendera? Musisz sprawdzić ich bogatą ofertę
Kuchennyviral.plBanalne. Doprawdy. Ale smaczne, cudownie zielone i idealne na… kolację :) Jedna średnia cukinia, ok. 300-400 ml wody, garść włoszczyzny, ząbek czosnku. Trochę pieprzu i
KucharzycaZieleń, róż i biel tworzą piękną kompozycję kolorystyczną, zaś groszek... Artykuł KREM Z GROSZKU Z RZODKIEWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENo dobra, chwila prawdy - nigdy nie gotowałam prawdziwych flaków... Chociaż sama je lubię, to jakoś innych chętnych nigdy nie było więc i gotowanie tego typu dania
Czary - gary w kuchniDzisiaj mam dla Was jedną z moich ulubionych zup, czyli ziemniaczaną. Tym razem pod postacią gęstego kremu z dodatkiem chrupiących kawałków boczku. Jest to jedna z zup, które wyglądają dość niewinnie, ale są bardzo sycące. Można dodatkowo dołożyć jeszcze po kromce świeżego chleba, ale nie jest to konieczne. Moją wersję obsypałam posiekanym koperkiem, możecie jednak użyć natki pietruszki lub szczypiorku(...)ognia i zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito. Dodać śmietankę i przyprawić solą. Krem powinien wyjść dość gęsty, można jednak rozrzedzić go dodatkową ilością śmietanki, mlekiem lub wodą. Podawać posypany posiekanym koperkiem i pieprzem. Na wierzchu układać kawałki chrupiącego boczku. Spróbuj także zupy ziemniaczanej z wędzonym łososiem
Codzienna kuchnia niecodziennatemu w jednej sieciówce spożywczej. Musiałam je kupić :). Mamy teraz jesień, pora ta obdarowuję nas cudowną dynią, która jest tak wszechstronna w przygotowaniu. Połączyłam dary jesieni w aromatyczny krem. SKŁADNIKI: 1 małą dynię ok. 200 g kasztanów jadalnych 1 małą cebulę 1 ząbek czosnku ok 3 cm imbiru ok 1 litra bulionu warzywnego(...)kostkę kawałki chleba (bez skórki), po czym dodajmy nasze pokrojone w większą kostkę kasztany, polewamy łyżką miodu i przez chwilę mieszając, całość karmelizujemy. Gotową zupę podajemy z karmelizowanymi kasztanami oraz grzankami, posypujemy świeżym tymiankiem. Rozgrzewający krem z dyni z nutą słodkości kasztanów, połączone z chrupiącymi słodkimi grzankami do tego orzeźwiający tymianek. Cóż więcej nam trzeba na te pochmurne dni. Zapraszam
Basia w kuchni