zupa krem - 8065 przepisów (strona:334/538)

Crème de courgettes 156

Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym czosnkiem i listkami tymianku przekładamy do rondelka, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, do miękkości cukinii, studzimy. Zupę miksujemy na gładki krem, dodajemy serek, rozpuszczamy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Sałatka z grillowanych warzyw i pieczarek 212

grillowanych warzyw można przygotować pyszne sałatki i podać na przykład do grillowanych mięs. Jeżeli nie zostaną wykorzystane do sałatki, można je potem dodać do zupy i zmiksować na krem. Będą miały wspaniały aromat i smak. Składniki: 2-3 papryki w różnych kolorach (użyłam kilka malutkich papryczek w kolorach: żółty, czerwony i pomarańczowy) 1 młoda cukinia 1 mała kalarepa kilka małych

Czerwień i błękit
Krem z brokułów 135

zazwyczaj lekkie posiłki z dużą ilością świeżych warzyw. Dotyczy to także zup. Gotuję ich co prawda w tym okresie niewiele, ale jak już przyjdzie mi ochota na zupę wybieram chłodnik lub krem. Czytaj więcej

Wiem co jem
Zupa krem ze śliwek i dyni 84

nietypowe połączenia - to jest właśnie zupa dla was. Charakterystyczny smak dyni i słodko-kwaśne śliwki tworzą naprawdę ciekawą kompozycję. Marchewka i ziemniaki uzupełniają całość, żeby nadać zupie odpowiednią konsystencję - gęstego kremu, który jest tak sycący, że może stanowić cały obiad

Milion Smaków
Zupa z kopru włoskiego z cukinią 148

Podgrzać w garnku masło klarowane dodać wszystkie pokrojone warzywa i mieszając podsmażać na średnim ogniu około 8-10 minut. Wlać bulion, mleko i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować blenderem na krem, doprawić do smaku. Podajemy na gorąco z płatkami migdałów i chipsami z boczku. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałów, zdjąć i na tej samej patelni zrumienić plasterki boczku

Ala piecze i gotuje
Szczawiowa z jajkiem 163

Po weselnym weekendzie i wielkiej wyżerce, czas na odpoczynek i delikatny obiadek Szczawiowa z jajkiem  SKŁADNIKI: 1 duża młoda marchewka, starta na tarce 300 g

MarciochaKucharzy
Chłodnik ogórkowy z wędzonym łososiem i jajkiem 155

W prezencie otrzymałam worek ogórków :D Trzeba je wykorzystać!!! SKŁADNIKI: 6 ogórków szklarniowe 3 ząbek czosnku sól, pieprz, świeży koperek duży jogurt

MarciochaKucharzy
Aromatyczne flaki z boczniaków 98

Kolejne zbiory z naszej plantacji  i kolejne boczniakowe danie :D Flaki z boczniaków SKŁADNIKI: boczniaki 2 l wody tacka włoszczyzny 3 ząbki czosnku

MarciochaKucharzy
Letni chłodnik z botwinki 145

Idealne danie na upalne dni Letni chłodnik z botwinki  SKŁADNIKI: pęczek botwinki z buraczkami 2 ogórki gruntowe posiekany świezy koperek szczypiorek 2 jajka ugotowane na

MarciochaKucharzy
Rosół z mięsnymi pierogami 234

Dawno nie jedliśmy rosołku:)  Tym razem z pierożkami mięsnymi SKŁADNIKI: noga kurczaka włoszczyzna (por, marchewka, seler, pietruszka, cebula, kapusta włoska) sól, ziarenka pieprzu, lubczyk, liść

MarciochaKucharzy
Zupa pieczarkowa przecierana z wolnowaru 217

misy wolnowaru, zalać gorącym bulionem.  Przykryć i gotować w ustawieniu low  6 do 8 godzin  lub 3-4 godziny na ustawieniu high. Gotową zupę przetrzeć blenderem na krem. Doprawić sola, pieprzem.  Można dodać nieco śmietany. Podawać z grzankami, posypaną natką pietruszki. Smacznego

Stare Gary
Krem z cukini i szpinaku 157

Składniki: 1 duża cukinia 2 cebule 450 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku pół topionego czosnkowego serka "Sertop" sól, pieprz, tymianek bulion drobiowy  2-3

Gaździnka warzy
Najlepsza pomidorowa z brązowym ryżem - dietetyczna, zdrowa, pyszna! 247

przykryciem przez 35 minut. Następnie dodać kostkę wołową, pomidory z puszki i przyprawy. Gotować 20 minut. W tym czasie ugotować torebkę ryżu wg instrukcji zawartej na opakowaniu. Zupę zblendować na gładki krem. Podawać z brązowym ryżem

Zdrowie na języku :P
Dyniowy serniczek :) 196

Wczoraj Mama przyniosła z piwnicy ostatnią sztukę dyni. Była olbrzymia! :D Cały dzień gotowałyśmy i piekłyśmy. Powstała zupa z dyni, gęsty krem z dyni, serniczek, a także drożdżówka dyniowa. Pycha! Dynia to świetne warzywo, które można dodać niemalże do każdej potrawy. A jaki jest Wasz ulubiony przepis na dynię? Podsyłajcie linki do do waszych propozycji, jeszcze kawałek dyni mi zostało

Zdrowie na języku :P
Masełko dyniowe 140

dodatku zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych.Sprzyja także smukłej sylwetce,bo jest niskokaloryczna.Właśnie teraz dynie są najsmaczniejsze,najsłodsze i przepięknie wybarwione.Nadają się na zupy,puree,nadzienia,ciasta,kremy,długo by wymieniać do czego nadają się dynie.W pełni sezonu dyniowego najlepiej jednorazowo upiec wiecej dynii w piekarniku,bo przez kilka dni świetnie przechowuje się w lodówce i zużywać porcjami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!