Zupa pieczarkowa przecierana z wolnowaru

Zupa pieczarkowa przecierana z wolnowaru

Zupa pieczarkowa przecierana z wolnowaru

Wolnowar to teraz mój ulubiony sprzęt. Ostatnio postanowiłam sprawdzić jak długie gotowanie wpłynie na smak zupy pieczarkowej. Wyszła bardzo smaczna i intensywna. Oczywiście można ją ugotować tradycyjnie - na pewno wyjdzie równie smaczna - polecam! składniki (na 8 porcji) 500 g pieczarek   1 cebula 1 marchewka 1pietruszka 2 ziemniaki 1-2 listki laurowe kilka gałązek natki pietruszki parę ziarenek pieprzu 2-3 ziarenka ziela angielskiego 1,5 litra wywaru lub  bulionu drobiowego (6 szklanki)  śmietana 18% pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.