Składniki: 7-8 średnich cebul 2 łyżki masła 1 łyżeczka mąki 1 liść laurowy 1 litr bulionu ulubiony starty ser pieprz, cebula Przygotowanie W rondelku rozpuść masło, wrzuć cebulę i podsmaż na brązowy kolor. Dodaj 1 łyżeczkę mąki i dokładnie wymieszaj, tak aby nie było grudek. Podlej bulionem, dodaj liść laurowy. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem. Zupę możesz zblendować na krem. Przelej do miseczki żaroodpornej posyp startym serem i włóż do ... czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!