marzył mi się taki bigos z młodej kapusty. Niestety cenowo bym chyba popłynęła, bo małe główki u mnie po siedem złotych, a z jednej bym bigosu nie zrobiła. Dlatego mój wybór padł na włoską. I to był strzał w dziesiątkę. Skoro nam smakował to i Wy go polubicie. Składniki : * duża główka kapusty włoskiej * 500 g żeberek wieprzowych * 3 kiełbasy
Magiczne Życie MartyDodać maślankę, szczyptę soli i jajko. Całość dobrze wymieszać, aż pojawią się bąbelki powietrza. Dodać pokrojone kiwi oraz żurawinę. Smażyć na dość dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odłożyć na ręcznik by odcisnąć nadmiar tłuszczu. Ciepłe posypać czekoladą i pudrem
Magiczne Życie Martyoliwy z oliwek extra vergine De Cecco Przygotowanie : Cukinie pokroić w plastry, posolić i odstawić na 10 minut. Polać oliwą z oliwek, wymieszać i smażyć na teflonowej patelni na złoty kolor. Do przygotowania użyłam prawdziwej włoskiej oliwy z oliwek i jestem nią zachwycona. Ma delikatny smak, nie spotykany w tych naszych, marketowych oliwach. Już wiem, że będzie na stałe
Magiczne Życie Martysuchej patelni, drobno posiekać. Brokuł rozdrobić widelcem, dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajko oraz orzechy i bułkę tartą. Przyprawić i dobrze wymieszać. Uformować kotlety i usmażyć na złoty kolor z obu stron. Dodatkowo : * bułka - u mnie grahamka * plasterki ogórka * plasterki pomidora * plasterki awokado * ulubiony sos bądź dressing * liście sałaty
Magiczne Życie Martywymieszać. Wylać na spód i piec godzinę. Studzić w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Nie powinien wtedy opaść. Można wierzch udekorować brzoskwiniami i startą czekoladą. Jacobs Crema Gold to połączenie złotego smaku kawy i delikatnej kawowej pianki. To kawa o wyjątkowym, harmonijnym smaku, zwieńczonym delikatną pianką. Jacobs Crema Gold w formie delikatnego pudru sprawi, że twoja kawowa chwila będzie wyjątkowo
Magiczne Życie MartyDodatkowo : * czekolada gorzka * opakowanie ciastek typu Delicje Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy, piec około 20 minut na złoty kolor. Odstawić biszkopt do całkowitego wystygnięcia. Sok podgrzewać na wolnym ogniu, dodać proszki budyniowe, mieszać aż się zagotuje. Masę budyniową wylać na biszkopt. Ułożyć delicje, odstawić do wystygnięcia
Magiczne Życie MartyPrzygotowanie : Cebulę i pieczarki posiekać w drobna kostkę. Przesmażyć na oliwie, dodać do mięsa. Całość wymieszać z jajkiem, bułką oraz przyprawami. Można kotlety obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na złoty kolor. U mnie podawane były z ziemniakami i mizerią
Magiczne Życie Martyodciśniętą bułką. Można dodać czosnek, ale już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i konserwową papryką
Magiczne Życie MartyMasło rozpuścić, dodać pokrojonego w plasterki kabanosa. Jajka ubić razem z mąką, dodać szczyptę soli oraz wszystkie zioła. Dokładnie wymieszać. Masę wylać na kabanosy, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z chlebem i ulubionymi warzywami, ziołami
Magiczne Życie Martyświeże zioła - u mnie majeranek, bazylia, oregano, bazylia, natka pietruszki Przygotowanie : Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojonego i przyprawionego kurczaka, usmażyć na złoty kolor, dodać pokrojone w paseczki suszone pomidory. Wrzucić ugotowaną ciecierzycę. Całość wymieszać z makaronem, dodać dużo posiekanych ziół. Z duszenia mięsa powstanie sos, można dodać do niego łyżkę śmietanki
Magiczne Życie Martydodać po jednym żółtku oraz cukier i mąkę ze szczyptą soli. Całość ubić. Masło rozpuścić na wolnym ogniu, wylać przygotowaną masę i pod przykryciem opiekać z obu stron na złoty kolor. U mnie omlet był podany z jogurtem greckim oraz musem z mango. Całość posypałam cukrem pudrem. Śniadanie razem ze mną zjadły : Paulina , Gosia , Monika , Magda , Iwona oraz Justyna
Magiczne Życie Martygrubości około 2 cm - powstałe w ten sposób ślimaczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować z wierzchu białkiem - piec w około 180 stopniach 20-25 minut na złoty kolor
Smakołyki Berenikiwymieszać, drożdże rozkruszyć i zmieszać z resztą składników, powstałe ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany - banany pokroić w dość grube plasterki, wymieszać z ciastem - smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, nakładając łyżką ciasto tak, by w każdym placku było kilka kawałków banana Racuchy najlepiej smakują na gorąco, ponieważ banan pod wpływem wysokiej temperatury rozpuszcza się tworząc pyszną masę
Smakołyki Berenikiwierzchu rozmąconym białkiem, powinny po upieczeniu ładnie się błyszczeć, zależy to też od piekarnika, gdyż w moim np. grzejącym tylko od dołu, bułki nie rumienią się z wierzchu na złoty kolor, mimo że są już upieczone. Można zrobić te bułki z większą ilością płatków owsianych (do 100g), są one jednak zdecydowanie cięższe i bardziej zbite w konsystencji. Jest to przepis
Smakołyki BerenikiPIANKA JOGURTOWA - żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i pozostawić do napęcznienia, następnie dodać gorącą wodę i ponownie wymieszać, pozostawić do ostygnięcia - cukier rozpuścić w rondlu tworząc karmel, gdy przyjmie złoty kolor (trzeba uważać, żeby karmel się nie przypalił, bo wtedy nasz kajmak będzie miał niedobry gorzki smak), dodać powoli mleko i śmietankę; cukier może zamienić się w stały karmel, lecz
Smakołyki Bereniki