złote przepisy - 1317 przepisów (strona:61/88)

Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym 130

nacinamy wzdłuż ). Do takiej kieszonki napychamy łyżką ostudzony farsz szpinakowy. Na talerzu roztrepujemy jajko  moczymy w nim roladki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rogzranej patelni na złoty kolor

Słodkości i nie tylko
Pyszna sałatka z kurczakiem 24417

minut. Sałatę myjemy i rwiemy na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe umyte , kroimy na połówki a fetę w kostkę. Układamy najpierw : sałata , ogórki, pomidorki, feta. Pokrojonego kurczaka smażymy na złoty kolor i ciepłego wykładamy na resztę składników. Polewamy całośc sosem

Słodkości i nie tylko
Knedle z truskawkami 164

gotowac jeszcze ok. 3 minut na małym ogniu (  żeby knedle sie nie rozpadły) Na patelni rumienimy bułke tartą , dodajemy margarynę , mieszamy i kiedy bułka i się zarumieni na złoty kolor polewamy nasze knedelki i posypujemy cukrem. Smaznego

Słodkości i nie tylko
Królewiec 1191

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną częśc ciasta przekładamy do blaszki.  Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 C ( na złoty kolor) Drugie ciasto pieczemy w ten sam sposób. Masa budyniowa: Dwie szkl. mleka należy zagotowac z cukrem. Dodajemy mąkę i budyń w proszku wymieszaną z mlekiem i gotujemy budyń

Słodkości i nie tylko
Śmietankowa szarlotka 916

zalej wodą i duś pod przykryciem do czasu aż jabłuszka zmiękną, lekko posłódź do smaku)  a następnie wylej resztę ciasta. Piecz przez 30 minut ,aż ciasto nabierze pięknego złotego koloru. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Drobiowe kieszonki z bazylią 201

rozpadły. Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem i każdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z suchą bazylią. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z zapiekanymi ziemniaczkami albo frytkami. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Mini pączusie 163

dodać troszkę mąki. ( użyłam robota kuchennego ) Tak przygotowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia . Wyrośnięte ciasto formujemy w niewielkiej ilości kulki i wrzucamy partiami  do  gorącego oleju, smażymy na złoty kolor. Po wyjęciu z oleju , pączki układamy na ręczniku kuchennym aby odsączyć je z tłuszczu. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tartaletki z lekkim kremem budyniowym 153

rozwałkujemy na niezbyt gruby placek. Za pomocą foremek wykrajamy kawałki. Wykrojone elementy wkładamy w zagłębienie foremek i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 180 C do momentu aż tartaletki nabiorą złotego koloru ok. 25 - 30 minut. Krem: Z mleka , cukru i proszku budyniowego gotujemy gęsty budyń . Studzimy stale mieszając , aby nie dopuścić do powstania sztywnego kożucha. Ubijamy z miękkim masłem

Słodkości i nie tylko
Ciasteczka pomarańczowo-orzechowo-miętowe 143

puszyste i kremowe. Mieszamy z sokiem, orzechami, skórką pomarańczową i miętą na jednolitą masę. Zlepiamy masę formując kulki, odrobinę je spłaszczając. Pieczemy je ok. 15 minut aż uzyskają lekko złoty kolor. Studzimy 5 minut a następnie jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze. Mi z tych proporcji wyszło 48 sztuk

Zainspirowana w kuchni
Cynamonowe ciasteczka 141

zwijamy w rolady, owijamy folią spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Pokrojone na plastry ciasto układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 C. Mi z tej ilości składników wyszło 61 sztuk

Zainspirowana w kuchni
Faszerowane papryki 194

nadzieję, że się skusicie :) Składniki: - 4 papryki - 150 g kuskusu - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - pęczek szczypiorku - 100 g grzybów shitake - 2 szklanki bulionu Przygotowanie: W rondelku podsmażamy na złoty kolor cebulę, dodajemy grzyby oraz czosnek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy aż grzyby będa miękkie. Następnie podlewamy jedną szklanką bulionu i wsypujemy kuskus. Odstawiamy na około

Zainspirowana w kuchni
Ciasteczka koktajlowe 157

proszkiem do pieczenia mąkę. Ciasto dobrze wyrabiamy i pozostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia kroimy na plasterki, układamy na blasze i pieczemy w 180 C na lekko złoty kolor. Polewę przygotowujemy z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady i mleka. Mi z tych proporcji wyszło 86 sztuk

Zainspirowana w kuchni
Makaroniki 155

pomarańczową, cynamonem i goździkami)po czym dodajemy zmielone orzechy. Na wyłożoną pergaminem blachę wykładamy uformowane w dowolny sposób ciasteczka. Pieczemy w temperaturze 140 C około 25 minut (az nabiorą złoty kolor). Mi z tych proporcji wyszło 58 sztuk

Zainspirowana w kuchni
Mix owocowy :) 141

ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do wcześniej przygotowanej masy, delikatnie mieszając. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tortownicy a na wierzch układamy owoce. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 C na złoty kolor ok. 45 minut

Zainspirowana w kuchni
Makaroniki z płatków owsianych 196

drewnianą łyżką z cukrem, dodając stopniowo skórkę i sok z cytryny. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z płatkami. Łyżeczką nabieramy masę na blachę i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 170 C. Mi z tych proporcji wyszło 18 ciasteczek

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania