ciasta. Widelcem dziurkujemy cały spód, ponownie władamy do lodówki na około 30 minut. Potem pieczemy (bez termoobiegu)w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 35 minut na złoty kolor. Masa czekoladowa: Roztapiamy czekoladę razem z kremówką. Po roztopieniu wrzucamy pokrojone orzechy, mieszamy i przekładamy na wystudzony spód. Możemy udekorować posiekanymi orzechami po wierzchu. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujewyciekała z ciasta. Widelcem dziurkujemy ciasto, ponownie wkładamy do lodówki na około 30 minut. Potem pieczemy (bez termoobiegu) w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut na złoty kolor. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Sos toffiee: Do rondelka wlewamy śmietankę, masło, miód, cukier i wszystko razem zagotowujemy. Gotujemy przez około 10 - 13 minut, od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy
Blondynka Gotujekostka masła (200 g) 1 szkl. mleka budyń śmietankowy bez cukru zapach waniliowy Przygotowanie Ciasto. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Upiec placki na mocno złoty kolor w temp. 190oC przez ok. 25 min. Masa serowa . W garnku z grubym dnem zagotować ser, jajka, cukier i masło. Mieszając doprowadzić do wrzenia. W szklance mleka rozprowadzić budyń śmietankowy
coolinarnastrefa.blogspot.comCiasto. Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Podzielić na 4 części, każdą część ciasta wyłożyć na blaszkę i dobrze rozwałkować (natłuszczoną lub na papier do pieczenia) i upiec na złoty kolor. Krem. Mleko zagotować, wsypać kaszę, cukier i wiórki kokosowe. Zamieszać i całość chwilę pogotować aż zgęstnieje. Zestawić z ognia, ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z ugotowaną, przestudzoną masą, dodać
coolinarnastrefa.blogspot.commąkę, proszek do pieczenia, sodę, szczyptę soli, cukier waniliowy, ekstrakt waniliowy. Całość dobrze wymieszać widelcem. Dodać cząstki jabłek. Ciasto odstawić na 10 minut. Placuszki smażyć z obydwu stron na złoty kolor na dobrze rozgrzanej patelni. Po zdjęciu z patelni położyć placuszki na ręcznikach papierowych w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Przełożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comwystudzeniu biszkopt przekroić na połowę. Pralina ze słonecznikiem. Wszystkie składniki zagotować i dodać słonecznik. Gotować 2 min. Masę przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku w temp. 200ºC na złoty kolor, cały czas mieszać zawartość, żeby nie przypalić. Słonecznik wystudzić i odłożyć parę łyżek do posypania na wierzchu. Krem. Masło utrzeć na puch, dodać gotową masę krówkową, wsypać
coolinarnastrefa.blogspot.comobtaczać w wiórkach. Ułożyć je na blaszce i czubkiem palca wydrążyć małe zagłębienia. Nałożyć dżem w zagłębienia. Piec ciasteczka w temperaturze 180C przez 20 - 25 minut, aż nabiorą złotego koloru. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.commoże być trochę lepiące). Ciasto podzielić na 6 części. Każdą porcję rozwałkować na cienki placek i upiec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 15-20 min na złoty kolor. Krem. Szklankę mleka zagotować, a w drugiej rozrobić mąki z cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlać mieszankę mleka i mąk, całość cały czas mieszać i zagotować
coolinarnastrefa.blogspot.combudyń kładziemy druga częśc ciasta. I znowu zapiekamy w piekarniku 180 C ok. 30 minut . Czas pieczenia i temp. zalezy od piekarnika. Piec do czasu jak ciasto nabierze pięknego złotego koloru i będzie smakowicie chrupkie :) SMACZNEGO
Słodkości i nie tylko3.Doda ć przesianą mąkę , proszek do pieczenia. Dokładnie wymiesza ć . 4. Łyżką nakłada ć porcje ciasta na rozgrzany olej i smaży ć do czasu jak pączuszki nabiorą pięknego złoto - brązowego koloru . Pychotka :) SMACZNEGO
Słodkości i nie tylkokroimy w ten sam sposób co ogórki. Wkładamy kawałek sera i ogórka na plaster rozbitego wcześniej mięsa .Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką wzdłuż. Na rozgrzanej patelni obsmażamy na złoty kolor. Tak przygotowane roladki , przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy przecierem pomidorowym, posypujemy przyprawami do smaku i na wierzch sypiemy drobno starty żółty ser. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temp
Słodkości i nie tylkorzepakowego Wykonanie: Rybę należy rozmrozic , osuszyc ręcznikiem papierowym, pokroic w nie dużą kostkę . Warzywa umyc , zetrzec na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju , obsmażamy na złoty kolor , rybę wcześniej pokrojoną i posoloną i wylac do garnka. Następnie cebulę pokrojoną w piórka szklimy i dodajemy koncentrat pomidorowy , chwilkę podsmażamy i dodajemy do rybki. Na samym końcu
Słodkości i nie tylkooczkach ścieramy żółty ser. Starty ser łączymy z przestudzonym , podsmażonym porem. Na przygotowanym , rozbitym achabie , rozkładamy farsz i zwiajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoty kolor na oleju. W garnku przygotowujemy sos serowo-grzybowy. Sos serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera
Słodkości i nie tylkozrobic dośc zwarcie , aby podczas smażenia kotlet sie nie rozpadł. Przed smażeniem obtoczyc w jajku i w mące i smażyc na rozgrzanym oleju , do czasu az zarumienią sie na złoty kolor. Smacznego
Słodkości i nie tylkosię ze sobą połączyły. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku. Powstałym farszem , napełniamy białka (w gniazdach po żółtkach ). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na masełku na złoty kolor
Słodkości i nie tylko