Faworki

Faworki

Faworki

Kruche, delikatne i pokryte pęcherzykami powietrza. Do ciasta nie dodałam cukru więc po usmażeniu obficie posypałam je cukrem pudrem. Wyszły bardzo smaczne :)Składniki:- 50 dag mąki- 6 żółtek- szczypta soli- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia- 1 łyżka spirutysu- 6 łyżek gęstej kwaśnej śmietanyPrzygotowanie:Z podanych skłądników zagniatamy ciasto (jeżeli nadal nie będzie się chciało związać możemy spokojnie dodać jeszcze śmietany) i wyrabiamy wałkiem aż będą pęcherzyki. Ciasto cienko rozwałkowu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję