kawałki. W rozbite mięso zawinąć kawałek sera i 2-3 listki rukoli. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka
Monia miesza i gotujekremem chrzanowym, ułożyć przy brzegu kawałek sera i zwinąć w roladkę. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z białej kapusty
Monia miesza i gotujeuzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm lub nieco więcej. Szklanką i kieliszkiem wykroić oponki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, trzeba pilnować bo szybko się smażą. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju. Posypać cukrem pudrem i zajadać
Monia miesza i gotujemniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor
Monia miesza i gotujesmaku solą z pieprzem. Gotową mięsną masą oblepić ugotowane jajka, uformować kule lub kształt jajka a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę
Monia miesza i gotujeosuszyć i pokroić w paski. Pokrojone mięso oprószyć przyprawą i odstawić na minimum pół godzinki. Ryż ugotować z dodatkiem kurkumy. Kurczaka (można zapanierować w mące) usmażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku
Monia miesza i gotujejeść codziennie. Przepis dostałam od Kajuchy :* Nie wiem czy dokładnie go odwzorowuję, ponieważ nigdy dokładnie nie pamiętam składu :P Składniki: 3 zupki chińskie vifon (2x kurczak złoty lub chiński kurczak i 1x kurczak curry) 20 dag szynki puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 zielony ogórek majonez sól, pieprz Łamiemy makaron i wsypujemy do miski, dodajemy przyprawy z zupek
Pudełko rozmaitościjajka 3-5 łyżek mleka olej do smażenia Na początek przygotowujemy tosty francuskie tj. roztrzepujemy jajka z mlekiem następnie moczymy w nich kromki chleba i smażymy na złoto- brązowo na rozgrzanym oleju. Na blaszce do pieczenia układamy papier do pieczenia, aby tosty nie przywarły. Układamy na nim usmażone tosty i kolejno układamy szynkę, ananasa i ser. Piekarnik ustawiamy
Pudełko rozmaitościciasto było puszyste). Obieramy jabłka, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm. Zanrzamy otrzymane plastry jabłek w cieście i smażymy na patelni na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościpatelni wlewamy olej ok. 5-6 cm grubości. Krewetki po kolei obtaczamy w mące, a następnie w cieście i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy do momentu uzyskania złotej panierki i obracamy na drugą stronę. Wykładamy na ręcznik papierowy w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Najlepiej podawać z surówką typu colesław i słodkim sosem chilli ( lub sosem tatarskim/czosnkowym/mangowym- wedle gustu :) ) Bon Appetit
Pudełko rozmaitościjabłka 8. Na jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika 9. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni ok. 45-60 minut 10. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego
Fabryka pomysłówPołożyć na blaszkę folię aluminiową, posmarować ją olejem, ułożyć pulpeciki. 5. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni na lekko złoty kolor. Składniki na sos: 1/3 pęczka koperku 1 bardzo mała marchewka lub pół normalnej Kostka rosołowa 0,5 litra wody Pieprz Ewentualnie sól 1 łyżka śmietany 1 łyżka mąki 1 liść laurowy
Fabryka pomysłówzwykła wersja. Sos wylać na mieszankę mięsno – warzywną. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut do ścięcia się sosu oraz do czasu, gdy tarta nabierze złotego koloru. Smacznego
Fabryka pomysłówPaski na przemian sklejamy ze sobą, tworząc taką plecionkę, coś a’la warkocz. 5. Piec na złoty kolor przez 20 minut w temp. 180- 200 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłówUżywając mrożonych owoców – nie rozmraża się ich uprzednio. 12. Zamrożoną część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na owoce. 13. Piec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłów