złote przepisy - 1317 przepisów (strona:66/88)

Roladki z camembertem i rukolą 234

kawałki. W rozbite mięso zawinąć kawałek sera i 2-3 listki rukoli. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka

Monia miesza i gotuje
Roladki z kremem chrzanowym i serem 284

kremem chrzanowym, ułożyć przy brzegu kawałek sera i zwinąć w roladkę. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i  surówka z białej kapusty

Monia miesza i gotuje
Oponki serowe 133

uzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie ciasto rozwałkować na  grubość 0,5 cm lub nieco więcej. Szklanką i kieliszkiem wykroić oponki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, trzeba pilnować bo szybko się smażą. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju. Posypać cukrem pudrem i zajadać

Monia miesza i gotuje
Tołpyga w tymianku 138

mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor

Monia miesza i gotuje
Jajka po szkocku 190

smaku solą z pieprzem. Gotową mięsną masą oblepić ugotowane jajka, uformować kule lub kształt jajka a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę

Monia miesza i gotuje
Ziołowy kurczak z żółtym ryżem 369

osuszyć i pokroić w paski. Pokrojone mięso oprószyć przyprawą i odstawić na minimum pół godzinki. Ryż ugotować z dodatkiem kurkumy. Kurczaka (można zapanierować w mące) usmażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku

Monia miesza i gotuje
Sałatka makaronowa 351

jeść codziennie. Przepis dostałam od Kajuchy :*  Nie wiem czy dokładnie go odwzorowuję, ponieważ nigdy dokładnie nie  pamiętam składu :P Składniki: 3 zupki chińskie vifon (2x kurczak złoty lub chiński kurczak i 1x kurczak curry) 20 dag szynki puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 zielony ogórek majonez sól, pieprz Łamiemy makaron i wsypujemy do miski, dodajemy przyprawy z zupek

Pudełko rozmaitości
Tosty hawajskie 174

jajka 3-5 łyżek mleka  olej do smażenia Na początek przygotowujemy tosty francuskie tj. roztrzepujemy jajka z mlekiem następnie moczymy w nich kromki chleba i smażymy na złoto- brązowo na rozgrzanym oleju. Na blaszce do pieczenia układamy papier do pieczenia, aby tosty nie przywarły. Układamy na nim usmażone tosty i kolejno układamy szynkę, ananasa i ser. Piekarnik ustawiamy

Pudełko rozmaitości
Racuchy z jabłkami 280

ciasto było puszyste). Obieramy jabłka, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm. Zanrzamy otrzymane plastry jabłek w cieście i smażymy na patelni na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Krewetki w cieście piwnym 171

patelni wlewamy olej ok. 5-6 cm grubości. Krewetki po kolei obtaczamy w mące, a następnie w cieście i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy do momentu uzyskania złotej panierki i obracamy na drugą stronę. Wykładamy na ręcznik papierowy w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Najlepiej podawać z surówką typu colesław i słodkim sosem chilli ( lub sosem tatarskim/czosnkowym/mangowym- wedle gustu :) ) Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Witajcie! 228

jabłka 8.        Na jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika 9.        Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni ok. 45-60 minut 10.    Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Fabryka pomysłów
W kulki sobie lecisz? 141

Położyć na blaszkę folię aluminiową, posmarować ją olejem, ułożyć pulpeciki. 5.        Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni na lekko złoty kolor. Składniki na sos: 1/3 pęczka koperku 1 bardzo mała marchewka lub pół normalnej Kostka rosołowa 0,5 litra wody Pieprz Ewentualnie sól 1 łyżka śmietany 1 łyżka mąki 1 liść laurowy

Fabryka pomysłów
Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 341

zwykła wersja.   Sos wylać na mieszankę mięsno – warzywną.   Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut do ścięcia się sosu oraz do czasu, gdy  tarta nabierze złotego koloru. Smacznego

Fabryka pomysłów
Francuska plecionka 167

Paski na przemian sklejamy ze sobą, tworząc taką plecionkę, coś a’la warkocz. 5.        Piec na złoty kolor przez 20 minut w temp. 180- 200 stopni. Smacznego

Fabryka pomysłów
"Cud, miód i maliny" 472

Używając mrożonych owoców – nie rozmraża się ich uprzednio. 12.    Zamrożoną część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na owoce. 13.    Piec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania