3.Doda ć przesianą mąkę , proszek do pieczenia. Dokładnie wymiesza ć . 4. Łyżką nakłada ć porcje ciasta na rozgrzany olej i smaży ć do czasu jak pączuszki nabiorą pięknego złoto - brązowego koloru . Pychotka :) SMACZNEGO
Słodkości i nie tylkokroimy w ten sam sposób co ogórki. Wkładamy kawałek sera i ogórka na plaster rozbitego wcześniej mięsa .Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką wzdłuż. Na rozgrzanej patelni obsmażamy na złoty kolor. Tak przygotowane roladki , przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy przecierem pomidorowym, posypujemy przyprawami do smaku i na wierzch sypiemy drobno starty żółty ser. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temp
Słodkości i nie tylkorzepakowego Wykonanie: Rybę należy rozmrozic , osuszyc ręcznikiem papierowym, pokroic w nie dużą kostkę . Warzywa umyc , zetrzec na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju , obsmażamy na złoty kolor , rybę wcześniej pokrojoną i posoloną i wylac do garnka. Następnie cebulę pokrojoną w piórka szklimy i dodajemy koncentrat pomidorowy , chwilkę podsmażamy i dodajemy do rybki. Na samym końcu
Słodkości i nie tylkooczkach ścieramy żółty ser. Starty ser łączymy z przestudzonym , podsmażonym porem. Na przygotowanym , rozbitym achabie , rozkładamy farsz i zwiajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoty kolor na oleju. W garnku przygotowujemy sos serowo-grzybowy. Sos serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera
Słodkości i nie tylkozrobic dośc zwarcie , aby podczas smażenia kotlet sie nie rozpadł. Przed smażeniem obtoczyc w jajku i w mące i smażyc na rozgrzanym oleju , do czasu az zarumienią sie na złoty kolor. Smacznego
Słodkości i nie tylkosię ze sobą połączyły. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku. Powstałym farszem , napełniamy białka (w gniazdach po żółtkach ). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na masełku na złoty kolor
Słodkości i nie tylkowierzch ( można urywac po kawałku i przyklejac tak, aby mak był zakryty) Ciasto pieczemy w temp. 180 C do 40 minut . Wyjmujemy wtedy , kiedy ciasto nabierze pięknego , złotego koloru. Po upieczeniu polewamy ciasto polewą czekoladową
Słodkości i nie tylkociasto, formujemy w kulę i wkładamy na 30 min. do lodówki. Ciastem wykładamy spód i boki foremki ( średnica 26 cm) W przepisie tak nie ma , ale ja podpiekłam na złoty kolor spód tarty ) Składniki kremu ucieramy na masę i wykładamy na ciasto, posypujemy tarta bułką . Jabłka mieszamy z cukrem i cynamonem . Układamy na kremie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku
Słodkości i nie tylkonacinamy wzdłuż ). Do takiej kieszonki napychamy łyżką ostudzony farsz szpinakowy. Na talerzu roztrepujemy jajko moczymy w nim roladki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rogzranej patelni na złoty kolor
Słodkości i nie tylkominut. Sałatę myjemy i rwiemy na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe umyte , kroimy na połówki a fetę w kostkę. Układamy najpierw : sałata , ogórki, pomidorki, feta. Pokrojonego kurczaka smażymy na złoty kolor i ciepłego wykładamy na resztę składników. Polewamy całośc sosem
Słodkości i nie tylkogotowac jeszcze ok. 3 minut na małym ogniu ( żeby knedle sie nie rozpadły) Na patelni rumienimy bułke tartą , dodajemy margarynę , mieszamy i kiedy bułka i się zarumieni na złoty kolor polewamy nasze knedelki i posypujemy cukrem. Smaznego
Słodkości i nie tylkoWszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną częśc ciasta przekładamy do blaszki. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 C ( na złoty kolor) Drugie ciasto pieczemy w ten sam sposób. Masa budyniowa: Dwie szkl. mleka należy zagotowac z cukrem. Dodajemy mąkę i budyń w proszku wymieszaną z mlekiem i gotujemy budyń
Słodkości i nie tylkozalej wodą i duś pod przykryciem do czasu aż jabłuszka zmiękną, lekko posłódź do smaku) a następnie wylej resztę ciasta. Piecz przez 30 minut ,aż ciasto nabierze pięknego złotego koloru. Smacznego
Słodkości i nie tylkorozpadły. Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem i każdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z suchą bazylią. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z zapiekanymi ziemniaczkami albo frytkami. Smacznego
Słodkości i nie tylkododać troszkę mąki. ( użyłam robota kuchennego ) Tak przygotowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia . Wyrośnięte ciasto formujemy w niewielkiej ilości kulki i wrzucamy partiami do gorącego oleju, smażymy na złoty kolor. Po wyjęciu z oleju , pączki układamy na ręczniku kuchennym aby odsączyć je z tłuszczu. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylko