stosunku 3 objętości bułki do 1 objętości mąki. Roztrzepuję jajko. Ryby prosto z marynaty obtaczam w jajku, następnie w mieszance bułki tartej z mąką. Smażę na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Po usmażeniu osączam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. SMACZNEGO! Pozdrawiam nadal świątecznie, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiCytryna "zabije" specyficzny smak ryby. Jajko roztrzepuję. Panieruję kawałki ryby najpierw w jajku, potem w mieszance bułki tartej i mąki. Opanierowane ryby układam na rozgrzanym oleju, smażę na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniczku papierowym. SMACZNEGO! Pozdrawiam świątecznie, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkinajpierw w jajku, potem mieszance z mąki i bułki tartej, znów w jajku i znów w bułce. Tak przygotowane sery smażę na patelni, jak schabowe, z obydwóch stron na złoty kolor. Osączam delikatnie z tłuszczu papierowym ręczniczkiem i od razu podaję. Najlepiej pasuje żurawina i frytki, których nie ma u mnie na zdjęciu. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiposiekaną natkę, dodaję pozostałe przyprawy i sodę. Mieszam dokładnie i formuję kotleciki. Na patelni rozgrzewam olej (2-3 cm warstwa) układam kotleciki i smażę z obu stron na złoto. Po usmażeniu osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Podaję z sosem na bazie jogurtu naturalnego. UWAGI: * Dodatek sody powoduje, że kotleciki są w środku delikatne i szybciej
W kuchni Karmel-itkiUtrzymana w złocie i purpurze kolorystyka przykuwa wzrok i jednocześnie podświadomie daje nam znać, że nowe Somersby jeżynowe to produkt naprawdę wysokiej jakości. Barwy te symbolizują przepych i bogactwo (złoto), jak i dionizyjską rozpustę, rozkosz, zabawę i euforyczne uniesienie (purpurowy). No, nie przesadzajmy, w stan euforii nie popadłam, ale co do zabawy, myślę, że Somersby jeżynowy sprawdzi się świetnie, umilając
W kuchni Karmel-itkidwie mleka albo wody. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Układam łyżeczką porcje ciasta w odległości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 7-10 minut, aż nabiorą pięknej złotej barwy. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiwyciekała podczas smażenia (szprycą do dekoracji tortów, z długą końcówką). Można od razu na krążki wykładać konfiturę i zlepiać pączki. Smażyć w głębokim tłuszczu po obu stronach, na złoty kolor. Wyjąć, odsączyć na papierowych ręcznikach, posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. *suche drożdże wystarczy wymieszać z mąką. SMACZNEGO
Blondynka GotujeKopytka...mmm - uwielbiamy je! Idealne jako dodatek do sosu, my jednak najbardziej lubimy podsmażone na patelni na złoty kolor. Mniam! Szybkie wykonanie, i super zabawa dla dziecka - mój syn uwielbia je kroić i gotować:) Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 łyżka mąki ziemniaczanej około 2,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko sól Mąki i sól wysypać do dużej miski, albo
Blondynka Gotujezagnieść ciasto. Rozwałkować bardzo cienko, radełkiem albo nożem pociąć ciasto na małe kwadraty. Zlepiać pierożki lub koperty z jabłkiem albo marmoladą w środku. Piec w temp ok.180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. A jak ktoś nie ma weny na lepienie to poniżej jest wersja dla leniwych
Blondynka Gotujenaleśnikach, posypujemy startym serem, następnie zawijamy krokiety. Każdy krokiet moczymy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Krokiety z pieczarkami i żółtym serem smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Ciasto na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Wykonanie: Wszystkie
Blondynka Gotujerozwałkować i wycinać różne formy. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 15-20 minut na złoty kolor. SMACZNEGO
Blondynka GotujePowoli wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać, aż składniki dobrze się połączą. Masą napełnić papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Piec na złoty kolor, przez około 25-30 minut. SMACZNEGO
Blondynka Gotujezadowolenie na mojej twarzy:) Składniki: 5 plasterków oscypka dużego 5 kromeczek ciabatty 5 plasterków pomidora listki świeżej bazylii Wykonanie: Plasterki oscypka układamy na teflonowej suchej patelni i smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Bułkę kroimy na kromeczki, pomidora w plasterki. Liście bazylii myjemy i suszymy. Wszystko układamy na talerzu i wcinamy! :) Ja na kromkę ciabatty układam oscypka
Blondynka Gotujedużej blasze, tej od piekarnika ułożyłam moje strucle, układając je w dosyć sporych odległościach i wstawiłam do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piekłam ok.30 - 40 minut. Pieczemy na złoto- brązowy kolor. Po upieczeniu rozcięłam papier i odstawiłam do przestudzenia. Ja polukrowałam swoje strucle, na koniec posypałam je makiem, tak żeby ładne były :D Ps. Strucle można mrozić
Blondynka GotujeNasze koperty układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą kopertę smarujemy mlekiem i możemy posypać np. cukrem perlistym. Piekłam na tzw oko, czyli do momentu, aż koperty nabrały złotego koloru. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotuje