złote przepisy - 1317 przepisów (strona:52/88)

Kalarepki nadziewane ( mocno koperkowe ) 178

płynie pieprz mielony sól 2 łyżki masła 1 pełna łyżka mąki 3 szklanki wywaru warzywnego Mięso   pokroić zmiksować w malakserze ( Rozdrabniaczu). Pokroić bardzo drobno i usmażyć na   złoto cebulę ( na oleju) . Wymieszać mięso , ryż , cebulę, pokrojony drobno tymianek i 2 łyżki koperku. Doprawić do smaku solą , pieprzem i maggi. Podzielić na 2 porcje. Z umytych kalarepek ściąć twardszy

Buniabaje w kuchni
Miruna i puree z kalarepki w pomidorach 187

Najprostsza forma ryby- skropiona sokiem z cytryny, posolona, oprószona mąką .Usmażona na złoto na maśle ( z olejem) .Podałam z koperkowym puree z kalarepki. Podałam je w wydrążonych pomidorach i gotowałam chwilę na parze by pomidory zmiękły. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Biała kiełbasa obgotowana-obsmażana 175

doprowadzamy do wrzenia. Trzymamy na małym gazie ok. 10 minut. Wyjąć. Zostawić by lekko ostygły **. Obrać cebulę i pokroić w cienkie piórka. Smażyć na rozgrzanym oleju aż będzie złota ( w trakcie smażenia posypać szczyptą cukru by uległ karmelizacji na cebuli ). Rozgarnąć cebulę i włożyć kiełbaski. Dodać masło. Podsmażyć kiełbaski   na rumiano z obu stron. Zdjąć kiełbaski z patelni . Wlać

Buniabaje w kuchni
Kurczak w kokosowym teriyaki z bambusem na ryżowym makaronie 229

orientalnych dodatków i przypraw które miałam pod ręką i po 20 minutach miałam obiad. Inaczej nie dało - nie mogłam przecież stać przy garach jak w Soczi Kowalczyk jechała po złoto :) . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kotlety mielone z pieczarkami 205

łopatki wieprzowej  * cebula * około 10 sztuk większych pieczarek * jajko * bułka tarta * sól , pieprz , ząbek czosnku Przygotowanie : Przesmażyć cebulę z pieczarkami. Połączyć z mięsem , przyprawić. Smażyć kotlety na złoty kolor. Tutaj podane z ziemniakami oraz gotowaną cukinią. Szybki , prosty przepis na smaczny obiad

Magiczne Życie Marty
Cebularze 140

rozwałkować na około 1cm. Wycinamy kółka . Robimy w środku wgłębienie na nadzienie. Smarujemy placki roztrzepanym jajkiem,koncentratem. Wykładamy farsz z cebuli. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy na złoty kolor . Ja podaję z sosem czosnkowym . Idealne do zimnego piwka ! Polecam

Magiczne Życie Marty
Roladki z mozzarellą 186

ulubione przyprawy * jajko * bułka tarta  Przygotowanie : Rozbijamy filety. Przyprawiamy sole i pieprzem. Układamy na każdym po plasterki mozzarelli. Zwijamy w roladkę. Panierujemy i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Można podawać z ryżem, ziemniakami czy z frytkami. Szybkie i smaczne

Magiczne Życie Marty
Krokiety z kapustą i grzybami 169

wystygnięcia. Podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę na oleju. Całość mieszamy i przyprawiamy. Farszem nadziewamy naleśniki. Zwijamy jak na krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Najlepiej smakują ciepłe,ale i na zimno nie są złe

Magiczne Życie Marty
Kotlety do hamburgera 163

rodzaje mięsa z cebulą,czosnkiem i odciśniętą bułką . Wbijamy jajko oraz dolewamy wodę. Całość przyprawiamy oregano. Dokładnie wyrabiamy i formujemy dowolne kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Można tez usmażyć bez bułki na patelni teflonowej

Magiczne Życie Marty
Zielona Góra Winobranie 7-15 września 146

regionalne - góralskie kapcie czy wyroby z litewskiej kuchni - które zaciekawiły moją koleżankę. Mnie zainteresowały akcesoria kuchenne wykonane z drewna. Łyżeczki, łyżki,chochle czy pędzelki do ciast. Za dosłownie parę złotych.  Dla dzieci było mnóstwo atrakcji w postaci balonów, kolorowych makijaży czy karuzeli oraz waty cukrowej. Oczywiście można było spróbować przeróżnych win - także z lubuskich winnic. Z jedzeniowych budek zauważyłam

Magiczne Życie Marty
Oponki serowe 187

smażenia * cukier puder do posypania Przygotowanie : Połączyć wszystkie składniki w misce i zagnieść ciasto . Rozwałkować. Wykroić szklanką koła a z kół kieliszkiem mniejsze koło by powstały oponki. Smażyć na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
ZIOŁOWY ZAKĄTEK - podlaska przyprawa do mięs pieczonych i sosów - RECENZJA 190

mięs pieczonych i sosów * 6 dużych ziemniaków * łyżka masła bądź oliwy  * majeranek , sól  Przygotowanie : Dzień wcześniej nacieramy dobrze kurczaka przyprawami z olejem rzepakowym. Pieczemy w woreczku na złoty kolor. Ziemniaki kroimy na większe frytki , wrzucamy do woreczka i dodajemy masło oraz sól. Całość pieczemy około 1,5 godziny. Z pieczenia powstaje pyszny sos do mięsa. Można zagęścić

Magiczne Życie Marty
Parówki w cieście francuskim 144

ulubione przyprawy * żółtko jajka  * ketchup Przygotowanie : Ciasto francuskie kroimy na 4 części. Na każdy kawałek układamy parówkę, posypujemy serem i przyprawami. Rolujemy. Smarujemy żółtkiem i pieczemy na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło

Magiczne Życie Marty
Francuskie ciasteczka z dżemem 142

Przygotowanie : Ciasto francuskie kroimy na  12 kwadratów. Na każdy nakładamy łyżeczkę dżemu i składamy na pół. Brzegi zlepiamy widelcem. Układamy na blaszkę, smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczemy na złoty kolor. Ciepłe ciasteczka oprószyć cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
Grzybowe kotlety 170

Przygotowanie : Wszystkie składniki porządnie wymieszać. Można dla smaku dodać cebulę bądź czosnek. Ja chciałam dodać tylko natkę pietruszki. Uformować kotlety , obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor

Magiczne Życie Marty

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję