złote przepisy - 1317 przepisów (strona:45/88)

Racuchy z jabłkami 372

jajkami, cukrem i proszkiem do pieczenia. 2. Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.  3. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju smażyć placki na złoty kolor.  Rada: podać posypane cukrem pudrem lub z dżemem

Pasja Smaku
Cukinia panierowana 167

posypać solą, odstawić na godzinę. Gdy cukinia puści sok, osuszyć poszczególne plastry, oprószyć pieprzem i mąką. Panierować w rozmieszanym jajku i bułce tartej.  Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor

Pasja Smaku
Placki ziemniaczane 260

przez maszynkę na drobnych oczkach. Z cebulą zrobić to samo. Dodać jajko, mąkę, posiekany szczypiorek i sól – wymieszać. Smażyć na małej ilości dobrze rozgrzanego tłuszczu z obu stron na złoty kolor.  Podawać ze śmietaną lub dowolnym sosem

Pasja Smaku
Kurczak Gong Bao 306

wiem jaki jest prawdziwy przepis na to danie. Odtworzyłam je tak, jak zapamiętałam z kilku wizyt w restauracji "Złoty Smok". Pewnego razu, gdy zamówiłam je już kolejny raz, postanowiłam wynotować sobie wszystkie składniki, które widziałam i wyczułam. Oto mój przepis na kurczaka Gong Bao. Składniki: podwójna pierś kurczaka 30 dag pieczarek cebula 3 garście mrożonego groszku 2 garście orzeszków ziemnych

Pasja Smaku
Placuszki z ugotowanych ziemniaków i karkówka 148

kulki i lekko spłaszczać przed położeniem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 40-45 minut w temperaturze 180st.C. 10 minut przed końcem pieczenia placuszki posmarować jajkiem, by uzyskać złoty kolor. Karkówka: 6 plastrów karkówki 2 łyżki ketczupu 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu przyprawa do mięsa Wykonanie: Plastry mięsa obsypać przyprawą do mięsa i odstawić na godzinę

Pasja Smaku
Drożdżowe rogaliki z czekoladkami 170

sporych odstępach na wyłożonych papierem do pieczenia blachach. Zostawić je na kilka minut do wyrośnięcia. Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 190 st.C przez około 15 minut na złoto-brązowy kolor. PS. Deska widoczna na zdjęciach pochodzi ze sklepu Drevo - Galanteria drewniana

Pasja Smaku
Dorsz w cieście naleśnikowym 163

proszku i koperek. Wymieszać - ciasto powinno mieć lekko czerwony kolor.  Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Ryba smażyć z każdej strony na złoto. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie małe marchewki ugotowane na parze

Pasja Smaku
Gofry 130

starannie wymieszać. Gofrownicę rozgrzać, posmarować pędzelkiem zamoczonym w oleju. Łyżką lub chochlą nalewać ciasto. Uważać, by nie nalać za dużo, bo wtedy wypłynie. Smażyć przez kilka minut, aż nabiorą złotego koloru. Podawać z ulubionymi dodatkami

Pasja Smaku
Kotlety z dorsza 155

przyprawy: sól, pieprz i łyżeczkę przyprawy do ryb.  Składniki dobrze wymieszać i z rybnej masy formować kotlety. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Podawać z ziemniakami i np. marchewką z groszkiem lub surówką z kiszonej kapusty

Pasja Smaku
Mielone z kalafiorem i kapustą pekińską 190

uzyskania jednolitej masy. Dodać kalafior i kapustę, wymieszać i doprawić do smaku. Z mięsno-warzywnej masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  insertCookd("22252d89a859eb636dd59ff8da17850a

Pasja Smaku
Pancakes z jabłkami 222

Rozgrzać teflonową patelnię i dużą łyżką (np. chochlą) nakładać porcje masy. Nie używamy do tego żadnego tłuszczu! Na porcjach ciasta układać plasterki jabłek. Smażyć z obu stron na złoty kolor.  insertCookd("5636f516a087e8a2bcb661c01a966b56

Pasja Smaku
Arancini - włoskie kule ryżowe 298

Gotową masę ryżową nakładać łyżką na rękę, na do porcję masy mięsnej i przykryć porcją risotta. Formować kule i panierować je w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym oleju. insertCookd("d364373439424c34c627a56f56712efd

Pasja Smaku
Czas na śniadanie! #10 - Placuszki z bananami 346

mąką, jajkami i proszkiem do pieczenia. 2. Banany obrać i pokroić w plasterki. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.  3. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju smażyć placki na złoty kolor.  Placuszki są słodkie, więc nie ma potrzeby dodawania cukru. Mąkę pszenną można zastąpić np. orkiszową.    insertCookd("756b4caf91d7ce2fe8a34a9f8a37ae9d

Pasja Smaku
Łosoś w migdałach 134

sól, pieprz 10 ziemniaków olej Wykonanie: Kawałki łososia umyć, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i panierować w płatkach migdałowych. Smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i jeszcze go dopiec lub przełożyć do naczynia żaroodpornego i na kilka minut wstawić do rozgrzanego do 160 st.C piekarnika.  Ziemniaki obrać, pokroić

Pasja Smaku
Smażony camembert z żurawiną 244

sól i pieprz do smaku. Trójkąciki kolejno panierować w mleku, mące, jajku i bułce tartej. Taki zabieg sprawi, że panierka nie będzie odpadać od sera. Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony. Na talerzu rozłożyć rukolę i skropić ją kilkoma kroplami octu balsamicznego. Na niej ułożyć usmażony camembert i kilka łyżeczek żurawiny. insertCookd("696acdea521fd33c014f737c51ee5763

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania