godzinkę. Następnie schłodzonym ciastem wylepić foremki do małych tart. Aby ciasto nie wyrosło na dnie nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i upiec na złoty kolor ok 25 minut. Czekoladową śmietankę ubić na sztywno, można dodać zagęstnik np.śmietan fix. Na każdy upieczony wystudzony spód mini tarty wyłożyć ubitą śmietankę, ja użyłam szprycy. Udekorować dowolnie truskawkami
Monia miesza i gotujepieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Masa budyniowa : * 900ml soku przecierowego zielonego * 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru * dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje - około 30 sztuk Przygotowanie : Budyń przygotować według
Magiczne Życie Martypozostałą mąką, wodę i sól. Wyrobić łyżką ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Na patelnię wlać wodę, dodać cukier i cynamon. Gotować aż zgęstnieje. Smażyć ciasteczka na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papier kuchenny żeby kuleczki ociekły z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane ciasteczka polać syropem, posypać orzeszkami
Magiczne Życie Martysuszonej lub świeżej natki pietruszki. Bełtamy jajko, aż do połączenia. Rozgrzewamy patelnie, kotlety maczamy z dwóch stron w jajku, w bułce tartej I kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor. Kotlety gotowe , prawda że prosto :) Do kotletów podałam młode ziemniaki z buraczkami. Życzę smacznego
Smaki Edytyposiekaną natkę pietruszki, starty na tarce o dużych oczkach ser i jajka. Przyprawić do smaku. Ponownie rozgrzać patelnię i nakładać łyżką niewielkie porcje masy, a następnie smażyć kotleciki na złoty kolor. Makaron wymieszać z gorącymi pomidorami i wyłożyć na talerz. Na każdej porcji położyć po dwa kotleciki warzywne. Udekorować bazylią i posiekaną natką
Pasja Smakułyżka oliwy, sól. Bób gotujemy ok. 12 minut, następnie przelewamy go zimną wodą (nie straci wtedy swojego koloru) i obieramy. Pokrojoną w plasterki cebulę podsmażamy na oliwie na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy obrany bób i smażymy 7 minut na średniej mocy palnika od czasu do czasu mieszając (nie dolewamy więcej oliwy). Całość studzimy, a następnie wkładamy do malaksera wraz
Delicious Titbitswyznaczonym czasie ciasto wyjąć i rozwałkować , po czym ułożyć na dnie tortownicy i ponakłuwać. Piec ok. 25 minut w temp. 190 C ( ciasto ma się zmienić kolor na złoty) Masa serowa Ser mielimy 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno z białek a żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Następnie dodajemy po łyżce sera
Słodkości i nie tylkoponoć najstarsze zboże świata, był podstawą diety już starożytnych Inków i Azteków. Jego nasionami płacono wtedy podatki, a figurki wypiekane z szarłatowej mąki składano w ofierze bogom - istne złoto Inków ! W naszej kulturze amarantus był do niedawna raczej mało doceniany, dopiero ostatnio został okrzyknięty przez naukowców "zbożem XXI wieku" . Jego wartości odżywcze mówią same za siebie - bogactwo wapnia, cynku
Grunt to przepis!zależności od tego na co mam największą ochotę. :) Kurczaka myjemy i kroimy na nieduże kawałki (na jeden kęs). Wsadzamy do miski zalewamy oliwą, doprawiamy ulubionymi przyprawami (u mnie złoty kurczak + trochę przyprawy gyros). Mięsko odstawiamy i czekamy, aż nasiąknie smakiem. Dokładnie myjemy szpinak i odrywamy stwardniałe końcówki. Osuszamy i wykładamy na talerz. Kroimy pomidorki koktajlowe na pół, bądź normalnego pomidora
Brzuszki Łakomczuszkiciasta i wszędzie gdzie się tylko da. A tutaj... nic! W końcu udało mi się w Lidlu upolować niewielkie pudełeczko kurek, które dało lekki upust mojej frustracji. Mając takie złoto w kuchni, trzeba było je dobrze spożytkować. Stanęło na najprostszej wersji. Kurki w śmietance. Składniki: 200g kurek 1/2 cebuli 80g śmietanki 30% łyżka masła zielona pietruszka Kroję cebulę w piórka
Brzuszki Łakomczuszkirozgrzeje, łyżką wazową wlej porcję ciasta. Powinno pokryć dno patelni cienką warstwą. Jeśli ciasta jest za dużo przelej jego nadmiar do misy miksera. Usmaż naleśniki z obu stron na złoty kolor, potem przełóż je na odwrócony do góry dnem głeboki talerz. Posmaruj naleśniki serkiem z truskawkami i zwiń. Odkrój końce rulonów i ułóż je na talerzu
Brzuszki ŁakomczuszkiLeniwe pierogi to taka moja wariacja na temat ziemniaków i twarogu. Taki złoty środek między tym co lubi mój K. a tym co uwielbiam ja. A z pewnością należą do tego wszelkie kluski. I wyszły takie o. Ni to kopytka, ni to kluski, ni pierogi. Ale za to jakie pyszne! Składniki: 600 gram ugotowanych ziemniaków 200 gram twarogu półtłustego
Mango Papajapołączyły. Na podpieczony spód wykładamy kurki i polewamy zalewą. Z powrotem wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze ok. 35-45 minut (do czasu, aż wierch tarty będzie robił się złoty). Post Quiche z kurkami pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakusolą i pieprzem. Odstawiamy na kolejne 10 minut. Po tym czasie smażymy małe placuszki na oleju, ja nakładałam je łyżką prosto na patelnię. Smażymy je z obu stron na złoto, przy przekładaniu na drugą stronę trzeba uważać żeby się nie rozpadły
Przysmaki Karolkiprzyprawami, potem w mleku z jajkiem i znowu w mące z przyprawami. Opanierowanego kurczaka smażymy na średnim ogniu. Następnie zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Kurczaka smażymy na złoto. Następnie przekładamy kurczaka do miseczki i przykrywamy folią aluminiową do czasu podania. Podajemy gorące
OstryKęs