wycięte kwadraty z papieru do pieczenia (8cm x 8 cm) poprzednio posmarowane olejem. Następnie smażymy pączki (wkładając je papierem do góry),tak aby nie dotykały dna garnka, na złoto z każdej strony. Pączki po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy. Po usmażeniu, pączki lukrujemy
Emcia Pichcipolania Przepis: Banana obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego jajko wraz z zarodkami i cukrem. Całość mieszamy do połączenia wszystkich składników. Placuszki smażymy na patelni wysmarowanej olejem na złoto z każdej strony. Możemy je polać masą krówkową z puszki. Zarodki są najcenniejszą częścią ziarna, będąc źródłem substancji bioaktywnych. Zawarte w nich wartości odżywcze powodują, że stanowią one ważne
Emcia Pichciposypania Przepis: Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Do miski przekładamy jabłko wraz z pozostałymi składnikami. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na patelni wysmarowanej olejem, na złoto z każdej strony. Opcjonalnie wierzch placuszków możemy posypać cukrem pudrem. Otręby wysokobłonnikowe wyróżniają się bardzo wysoką, bo aż 19-procentową zawartością błonnika roślinnego, którego ważną częścią są beta glukany
Emcia Pichcioliwą z oliwek (20 sekund). Całość lekko przygniatamy (5 sekund). Tak przygotowaną kanapkę umieszczamy na rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem oliwy z oliwek i smażymy z każdej strony na złoto (ok. 3 minuty). Idealnym dodatkiem do takiej kanapki na ciepło, stanowi sok 100% pomarańcza z miąższem Tymbarku. Taki zestaw robi się szybko (w mniej niż 10 minut
Emcia Pichcikażdą stronę). Po usmażeniu naleśników przygotowujemy farsz. Przepis na farsz: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Do cebulki dodajemy pokrojone w talarki pieczarki. Wszystko smażymy na złoto. Następnie na naleśniki nakładamy startą na grubych oczkach mozzarellę, łyżkę roszponki, łyżkę cebuli z pieczarkami i zwijamy w rulon. Postępujemy tak, aż do wyczerpania składników. Naleśniki możemy
Emcia Pichcipaprykę, ogórka i cebulę. Kotlety zawijamy ciasno w rulon. Następnie owijamy roladki 2-3 cienkimi plastrami wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy np. z gotowanym ryżem (przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu
Emcia Pichcisobą mieszamy, aż powstanie średnio gęsta, jednolita masa. Na patelni rozgrzewamy olej do smażenia i nakładamy po ok. 1 łyżce masy formując z nich placki. Smażymy na złoto z każdej strony. Po usmażeniu, placki odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy na ciepło z dodatkiem np. śmietany. Smacznego
Emcia Pichcitłuczkiem. Następnie nacieramy solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką oraz gałką muszkatołową. Odstawiamy na ok. 15 minut. Na patelni (ja użyłam grillowej) rozgrzewamy olej. Następnie smażymy pierś na złoto z każdej strony. Chwilę przed końcem smażenia dodajemy słonecznik i każdą z części kurczaka polewamy odrobiną miodu. Pierś możemy śmiało przygotować na grillu tradycyjnym! Podałam pierś z ryżem
Emcia Pichciproszku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii Sól, pieprz do smaku Olej do smażenia Przepis: Szpinak płuczemy i osuszamy. Pierś kurczaka nacieramy przyprawą i smażymy (w całości) na złoto z każdej strony. Po usmażeniu mięsa odstawiamy je do ostygnięcia. W tym czasie kroimy paprykę i ogórki w kostkę i rzodkiewki w talarki. Przygotowujemy sos - łączymy olej ze słonecznika ze wszystkimi
Emcia Pichcidodajemy mąkę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Nakładamy ok. 2 łyżki powstałej masy na rozgrzany olej i smażymy ok. 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu (do złotego koloru
Emcia Pichciposypujemy solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Kawałki tofu obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej wymieszanej z tartymi orzechami włoskimi. Tak przygotowane tofu smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju. Tofu jest po prostu genialne! W zestawie z młodymi ziemniaczkami i sałatą z jogurtem naturalnym było idealne
Emcia Pichcilekko odsączamy z nagromadzonego soku. Następnie dodajemy mąkę, bułkę tartą, jajko, przyprawy oraz koperek. Całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy po ok. 2 łyżki masy. Smażymy na złoto z każdej strony. Placki smakują wyśmienicie z dodatkiem jogurtu naturalnego
Emcia Pichcimnie : mizuna, pomidor, suszone pomidory i cebulka konserwowa Mozzarellę pokroić w plastry. Następnie dobrze ją zapanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać od razu w towarzystwie ulubionych warzyw. Ja podałam z mizuną, pomidorem, suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką
Monia miesza i gotujeobrać i pokroić w plasterki, a pomidory pokroić w kostkę. W między czasie wstawiamy wodę na makaron i gotujemy go lub wstawiamy bagietkę do piekarnika i pieczemy ją na złoty kolor. Ja danie przygotowałam w woku z nieprzywierającą powłoką, możecie użyć małej patelni. Patelnię rozgrzewamy, wkładamy do niej masło i na gorące masło wrzucamy czosnek, smażymy chwilę. Dodajemy pomidory, doprawiamy
Blondynka Gotujeniedzielne śniadanie. Kolorowa, chrupiąca i pożywna. Składniki: 1 słoik selera w zalewie octowej po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli 2 papryki w różnych kolorach 150 g żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku natka pietruszki do dekoracji Selera
Czerwień i błękit