dość drobną kostkę. Cebulę, czosnek i papryczkę chili drobno posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Ziarna kolendry rozgnieść. Kurczaka przyprawić kolendrą, papryką, i ziołami. Podsmażyć kurczaka na patelni na złoto, dodać czosnek i chili, krótko przesmażyć, później dodać cebulę i paprykę. Smażyć, aż papryka zmięknie. Następnie dodać pomidory. Dusić, aż pomidory się rozpadną, dodać koncentrat. Zdjąć pokrywkę i gotować dalej
Mania Gotowaniawysypujemy mąkę i obtaczamy w niej filety. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę. W międzyczasie na druga patelnię wysypujemy migdały i podsmażamy je (na odrobinie oleju)na lekko złoty kolor. Uważamy aby się nie przypaliły. Kiedy ryba będzie zarumieniona z obu stron posypujemy ją na wierzchu migdałami. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Mania Gotowaniagarść świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania Pesto. Pomidory osączamy z oleju i grubo siekamy. Bazylię myjemy. Czosnek obieramy kroimy na mniejsze kawałki. Orzeszki piniowe podpiekamy na złoty kolor na suchej patelnię. Uważamy aby się nie przypaliły. Odstawiamy do przestygnięcia. Wszystkie składniki przekładamy do malaksera. Przyprawiamy pieprzem i solą według uznania. M iksujemy na gładką pastę
Mania Gotowaniastopni. Pieczemy przez 10-15 minut, aż wierzch ciasta będzie chrupiący. Kontrolujemy co jakiś czas ciasto, uważając aby się za bardzo nie przypiekło. Wierch ma być złoty
Mania Gotowaniamieszamy wszystko łyżka do połaczenia składników. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dzielimy masę na trzy części i pieczemy trzy osobne blaty. Każdy blat około 20-25 minut, aż będzie złoty. Przygotowujemy masę. Miękkie masło ucieramy z serkiem na gładka masę. Łączymy z cukrem pudrem. Na końcu dodajemy aromat oraz ewentualnie barwnik. Przestudzone blaty nasączamy delikatnie syropem z ananasa
Mania Gotowaniakosteczką. Składniki sosu łączymy ze sobą. Paprykę i marchew pokroić w kostkę. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy chili i imbir, smażymy około 30 sekund. Dodajemy kurczaka i smażymy na złoto. Następnie dorzucamy paprykę, marchew i mrożone warzywa. Smażymy około 5 minut. Na końcu dodajemy grzyby mun pokrojone w paseczki oraz pędy bambusa.Smażymy jeszcze około 3 minuty. Dolewamy przygotowany
Mania Gotowaniazachodzić. Pomiędzy kółka wkładamy pozostałe masło i wszystko posypujemy pozostałym parmezanem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy 15-20 minut. Na wierzchu kółeczek ma powstać złota skórka. Przygotowujemy sos. Cebulę i czosnek siekamy w drobną kosteczkę. Pomidory wyparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy
Mania Gotowaniaoliwek pieprz Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania czerwonego Pesto. Pomidory osączamy z oleju i grubo siekamy. Bazylię myjemy. Czosnek obieramy kroimy na mniejsze kawałki. Orzeszki piniowe podpiekamy na złoty kolor na suchej patelnię. Uważamy aby się nie przypaliły. Odstawiamy do przestygnięcia. Wszystkie składniki, oprócz oliwy ucieramy w moździerzu lub miksujemy w blenderze (mają pozostać małe drobinki składników), na koniec doprawiamy
Mania Gotowaniasosu sojowego zioła prowansalskie 2 łyżki masła Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażymy kurczaka na złoty kolor. Przekładamy do miski. Zaczynamy przygotowywać grzyby. Kurki należy dobrze oczyścić, co bywa naprawdę męczące, dlatego starajcie się wybierać te jak najczystsze. Istnieje kilka sposobów na ich oczyszczenie, jednak moim
Mania Gotowaniałyżka soku z cytryny 100ml śmietany 18% 2 jajka 2 opakowania ciasta francuskiego Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy czosnkiem granulowanym, solą, pieprzem i ziołami. Smażymy na złoty kolor. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczce. Podsmażamy czosnek chwilę na maśle i dodajemy umyty szpinak. Mieszamy regularnie, kiedy szpinak się skurczy skrapiamy go sokiem z cytryny. Jajka rozbijamy w misce
Mania Gotowaniagarść świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania Pesto. Pomidory osączamy z oleju i grubo siekamy. Bazylię myjemy. Czosnek obieramy kroimy na mniejsze kawałki. Orzeszki piniowe podpiekamy na złoty kolor na suchej patelnię. Uważamy aby się nie przypaliły. Odstawiamy do przestygnięcia. Wszystkie składniki przekładamy do blendera. Przyprawiamy pieprzem i solą według uznania. M iksujemy na gładką pastę
Mania Gotowaniakosteczką. Składniki sosu łączymy ze sobą. Paprykę i marchew kroimy w słupki. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy chili i smażymy około 30 sekund. Dodajemy mięso i smażymy na złoto przez około 6 minut, aby było miękkie. Jeśli wołowina będzie bardzo twarda, należy nieco wydłużyć czas smażenia. Jednak gdy marynujemy mięso całą noc nie powinno być z tym problemu, gdyż
Mania Gotowaniadługości). Każdy paseczek nacinamy delikatnie na środku. Przez nacięcie przekładamy jeden koniec paska. Gotowe faworki smażymy na rozgrzanym tłuszczu, około 2 minuty z każdej strony, na lekko złoty kolor
Mania Gotowaniamasła. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Na rozgrzanej patelni roztapiamy wysypać 2 łyżki masła, dodajemy 4 łyżki cukru. Podgrzewamy do uzyskania karmelu. Dodajemy ananasa i smażymy go na złoty kolor. Do miski wsypujemy cukier, cukier waniliowy i masło pokrojone na mniejsze kawałki, miksujemy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, cały czas miksując. Do masy dodajemy syrop
Mania Gotowaniaoraz czosnkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ser kroimy do grubsze plasterki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy żurawiną. Pieczemy ser około 10 minut. Kurczaka smażymy na złoty kolor. Szynkę również podsmażamy. Sałatę siekamy, pomidory koktajlowe kroimy na ćwiartki. Dymkę siekamy. Składniki sosu łączymy ze sobą. Sałatę, pomidory, kurczaka, szynkę, dymkę oraz ser przekładamy do miski. Plastry
Mania Gotowania