złote przepisy - 1317 przepisów (strona:31/88)

Serowe pączki nadziewane frużeliną 197

sztuk. Rozgrzewamy w garnku olej. Serowe pączki wkładamy partiami na gorący olej (5 sztuk, gdyż rosną) smażymy powoli, aby pączki za szybko nie zbrązowiały z obu stron na złoty kolor. Układamy pączki na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru oleju. Następnie pączki nadziewamy za pomocą szprycy, posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy lukrem królewskim , lub lukrem z 1/2 szkl. cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placki ziemniaczane na drożdżach 262

minut. Na patelni rozgrzewamy niezbyt dużo oleju i na gorący tłuszcz nakładamy ciasto ziemniaczane najlepiej dużą łyżką- 1 na 1 placuszek. Wyrównujemy powierzchnię i smażymy na złoty kolor z obu stron. Można podawać placki ziemniaczane na drożdżach z kwaśną śmietaną, my podawaliśmy z pysznym gulaszem wieprzowym. The post Placki ziemniaczane na drożdżach appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 202

wyjęciu dodać mąkę i wymieszać. Czosnek i cebulę drobno pokroić. Cukinię pokroić w cienkie półplasterki, pomidorki przekroić na pół. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju podsmażyć mięso na złoto. Przełożyć na talerz. Na patelnię wlać 2-3 łyżki oleju dodać cebulę,czosnek i lekko podsmażyć. Dodać cukinię, pomidorki i chwilę podsmażać. Wlać bulion dodać  podpieczone mięso i całość dusić

Ala piecze i gotuje
Cookie Dough Cupcakes - babeczki z ciasteczkowym środkiem 196

masą napełniamy formę, tak mniej wiecej do 2/3 wysokości. Następnie w środek każdej babeczki wciskamy zamrożony ciasteczkowy rdzeń*.  Pieczemy około 20 - 25 minut (babeczki mają upiec się na złoty kolor). Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. * niewykorzystany do babeczek "rdzeń" możemy ułożyć na blasze do pieczenia i piec w 170 stopniach (przez okolo 10-12 minut). Otrzymamy

W mojej holenderskiej kuchni
Makaron domowy 244

wyłącznie ten własnej roboty. Pamiętam jak moja babcia i mama zagniatały ciasto, w oparach mąki je rozwałkowywały a następnie przepuszczały przez specjalną maszynkę do makaronu, skonstruowaną przez mojego dziadka - złotą rączkę, z której wyciągały cieniutkie niteczki. Tak więc gdy kilka miesięcy temu stałam się szcześliwą posiadaczką mojego ukochanego robota kuchennego, wiedziałam, że prędzej czy później przygotuję z jego pomocą domowy

W mojej holenderskiej kuchni
Puchate naleśniczki z borówkami 180

jeszcze surowy okrąg kładziemy po kilka borówek. Smażymy około 5 minut na średnim ogniu do momentu aż naleśniczek lekko się zezłoci. Przekładamy na druga stronę i równieź smażymy na złoty kolor. Gotowe naleśniczki polewamy syropem klonowym. Smacznego

W mojej holenderskiej kuchni
Polędwiczka wieprzowa nadziewana śliwkami 506

boczku, w który zawijamy polędwiczkę.  Zwilżamy dłonie wodą i dociskamy boczek do mięsa, formując zgrabne pakieciki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Obsmażamy polędwiczkę po obu stronach na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą, przykrywamy pokrywką i smażymy po około 7-8 minut z każdej strony. Smacznego

W mojej holenderskiej kuchni
Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem 160

pokroić w drobna kostkę i podsmażyć na patelni do przyrumienienia i wytopienia się tłuszczu. Zdjąć z patelni i odstawić do wystudzenia.   Na wytopionym tłuszczu po boczku, podsmażyć na złoty kolor cebulę pokrojoną wcześniej w półtalarki. Zdjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia. Umyte pieczarki pokroić w drobne kawałki i na tej samej patelni udusić do wyparowania wody. Odstawić

Grunt to przepis!
Kurczak w sosie brokułowym / Chicken in broccoli sauce 319

góry dziękuję. Wykonanie Brokuł podzielić na różyczki, obgotować 6 minut we wrzącej wodzie, odsączyć. Mięso umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na patelni z obu stron na złoto. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Usmażone przełożyć do mięsa. Pieczarki, mięso i brokuły zalać rosołem i gotować  10 minut. W tym czasie wymieszać

Świat Smaku
Placuszki z cukinii z tymiankiem 217

Ciasto powinno być gęste, ale nie może się rozlewać po patelni. Jeśli będzie za gęste można dodać jogurtu lub mleka.  Placuszki smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor. Podawać z jogurtem naturalnym lub kefirem

Pasja Smaku
WEGETARIAŃSKI SMALEC 172

sojowym oraz majerankiem. Odstawiam na bok. Cebulę obieram, drobno siekam i wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz liśćmi laurowymi, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim smażę, aż cebulką będzie złota. Wyławiam przyprawy, a całość dodaję do pasty z fasoli, mieszam (można blenderem, ale trzeba uważać,  by nie zmiksować wszystkiego na gładko - cebulką ma być wyczuwalna). Jeśli to konieczne, dopraw

W kuchni Karmel-itki
Jabłecznik z kolorowym biszkoptem 328

rozwałkować  schłodzone ciasto kruche ( część ciasta zostawić na wierzch jabłecznika) , podziubać widelcem i zapiec w nagrzanym piekarniku do temp. 180 C ok. 20 - 30 minut ( jak ciasto nabierze złotego koloru). Biszkopt : Ubić pianę na sztywno. Dodać cukier puder i dalej ubijać. Następnie wlać sok z cytryny, wsypać obie mąki z wymieszanym proszkiem do pieczenia i dalej ubijać. Ciasto podzielić

Słodkości i nie tylko
PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM WEDŁUG SIOSTRY ANIELI 1300

Ciepłym budyniem zalać warstwę owoców. Przykryć kolejną warstwą ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C i piec około 50 minut. Ciasto jest gotowe, gdy zarumieni się na złoty kolor. Po wystygnięciu można je udekorować lukrem, cukrem pudrem lub konfiturą. PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM SIOSTRY ANIELI rrarossa@gmail.com

RAROSSA
KRUCHE CIASTO-BABECZKI 272

Ciasto na babeczki również nie wymaga chłodzenia, ciasto tylko rozwałkowujemy wykrawamy kółeczka wylepiamy foremki i pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
BABECZKI 179

babeczki)  wylepiamy foremki ja foremek nie smaruje tłuszczem i pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Dekoracja Galaretki przygotowujemy z 3/4 wody podanej na opakowaniu, będą miały bardziej intensywny kolor, gdy galaretki stężeją  kroimy w drobną kostkę. Na środku babeczki

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania