złote przepisy - 1317 przepisów (strona:32/88)

Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem 148

pokroić w drobna kostkę i podsmażyć na patelni do przyrumienienia i wytopienia się tłuszczu. Zdjąć z patelni i odstawić do wystudzenia.   Na wytopionym tłuszczu po boczku, podsmażyć na złoty kolor cebulę pokrojoną wcześniej w półtalarki. Zdjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia. Umyte pieczarki pokroić w drobne kawałki i na tej samej patelni udusić do wyparowania wody. Odstawić

Grunt to przepis!
Kurczak w sosie brokułowym / Chicken in broccoli sauce 307

góry dziękuję. Wykonanie Brokuł podzielić na różyczki, obgotować 6 minut we wrzącej wodzie, odsączyć. Mięso umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na patelni z obu stron na złoto. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Usmażone przełożyć do mięsa. Pieczarki, mięso i brokuły zalać rosołem i gotować  10 minut. W tym czasie wymieszać

Świat Smaku
Placuszki z cukinii z tymiankiem 211

Ciasto powinno być gęste, ale nie może się rozlewać po patelni. Jeśli będzie za gęste można dodać jogurtu lub mleka.  Placuszki smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor. Podawać z jogurtem naturalnym lub kefirem

Pasja Smaku
WEGETARIAŃSKI SMALEC 167

sojowym oraz majerankiem. Odstawiam na bok. Cebulę obieram, drobno siekam i wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz liśćmi laurowymi, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim smażę, aż cebulką będzie złota. Wyławiam przyprawy, a całość dodaję do pasty z fasoli, mieszam (można blenderem, ale trzeba uważać,  by nie zmiksować wszystkiego na gładko - cebulką ma być wyczuwalna). Jeśli to konieczne, dopraw

W kuchni Karmel-itki
Jabłecznik z kolorowym biszkoptem 321

rozwałkować  schłodzone ciasto kruche ( część ciasta zostawić na wierzch jabłecznika) , podziubać widelcem i zapiec w nagrzanym piekarniku do temp. 180 C ok. 20 - 30 minut ( jak ciasto nabierze złotego koloru). Biszkopt : Ubić pianę na sztywno. Dodać cukier puder i dalej ubijać. Następnie wlać sok z cytryny, wsypać obie mąki z wymieszanym proszkiem do pieczenia i dalej ubijać. Ciasto podzielić

Słodkości i nie tylko
PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM WEDŁUG SIOSTRY ANIELI 1291

Ciepłym budyniem zalać warstwę owoców. Przykryć kolejną warstwą ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C i piec około 50 minut. Ciasto jest gotowe, gdy zarumieni się na złoty kolor. Po wystygnięciu można je udekorować lukrem, cukrem pudrem lub konfiturą. PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM SIOSTRY ANIELI rrarossa@gmail.com

RAROSSA
KRUCHE CIASTO-BABECZKI 265

Ciasto na babeczki również nie wymaga chłodzenia, ciasto tylko rozwałkowujemy wykrawamy kółeczka wylepiamy foremki i pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
BABECZKI 170

babeczki)  wylepiamy foremki ja foremek nie smaruje tłuszczem i pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Dekoracja Galaretki przygotowujemy z 3/4 wody podanej na opakowaniu, będą miały bardziej intensywny kolor, gdy galaretki stężeją  kroimy w drobną kostkę. Na środku babeczki

RAROSSA
OPONKI SEROWE 188

Następnie rozwałkować na grubości około 1 cm.  Szklanką wykrawamy kółka, następnie kieliszkiem na środku  wycinamy mniejsze kółeczka. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy oponki i kulki na złoty kolor. Usmażone ciastka wyjmujemy z garnka i układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe oponki posypujemy cukrem pudrem. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Pączki z jabłkami 132

składniki oprócz jabłek mieszamy hakiem robota, aż powstanie elastyczne ciasto. Dodajemy pokrojone w kostkę jabł ka, mieszamy łyżką. Formujemy małe pączki. W rondelku mocno rozgrzewamy olej, smażymy pączki na złoto po 2-3 minuty z każdej strony, pączki odsączamy na ręczniku papierowym. Gdy lekko przestygną posypujemy je dosyć obficie cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego! The post Pączki z jabłkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa curry ze szpinakiem 194

oliwek sok wyciśnięty z 1/3 cytryny przyprawy: sól (nie jest konieczna, zależy od preferencji) pieprz ziołowy imbir curry chilli Przygotowanie:      Na oliwie z oliwek podsmażamy na złoty kolor obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, obraną i posiekaną cebulę oraz zmiażdżony czosnek. Dodajemy imbir i curry. Po podsmażeniu zalewamy składniki wodą tak, aby wszystko pokryła i dolewamy mleczko

Weganizm infantylny
Nadziewana cukinia 207

drobną kostkę cebulę. Dorzucamy do niej (też pokrojoną w drobną kostkę) szynkę i paprykę. Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z limonki. Smażymy, dopóki cebula nie zmieni koloru na złoty. Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą i szczyptą czosnku. Smarujemy nim wnętrze wyżłobionej cukinii. Następnie wypełniamy ją przygotowanym wcześniej nadzieniem. Wierzch posypujemy bazylią. Cukinię pieczemy w nagrzanym do 180 stopni

Weganizm infantylny
Chleb Żytni na Zakwasie 129

dodajemy do zaczynu składniki ciasta właściwego, oprócz pestek słonecznika. Mieszamy łyżka drewnianą lub ręka. Na końcu dodajemy uprażony i ostudzony słonecznik (słonecznik wsypujemy na sucha patelnię i prażymy na złoty kolor, ciągle mieszając około 5 minut). Przekładamy ciasto do 2 keksówek o długości 26 cm wysmarowanych oliwą i posypanych bułką tartą. Przykrywamy ponownie ściereczką i odstawimy do wyrastania. Zajmie

Made By Mom And Son
Grillowana polędwiczka marynowana w sosie sojowym 189

włożyć plastry polędwiczki i dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na 30 minut. Rozgrzać patelnię grillową, posmarować ją oliwą i ułożyć plastry polędwiczki. Grillować z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie fasolka z bułeczką

Monia miesza i gotuje
Pancakes z malinami 174

mokre z wyjątkiem owoców i złączyć je ze sobą. Do gotowej masy należy dodać owoce i wymieszać delikatnie. Smażyć na patelni bez tłuszczu na na złoty kolor.Podawać z bitą śmietaną i owocami :) Smacznego

Niezły Młynek