mielonego Cebula Jajko 2 łyżki bułki tartej Łyżka masła Pęczek pietruszki Nieco wody Sól, pieprz Przygotowujemy ciasto według tego przepisu. Następnie obieramy cebulkę i drobno kroimy. Podsmażamy na złoty kolor na łyżce masła. Pietruszkę myjemy i szatkujemy na małe kawałki. Wrzucamy cebulkę i pietruszkę do mięsa, doprawiamy też solą i pieprzem. Dorzucamy jajko, bułkę tartą i podlewamy wodą. Jeśli
Kolizje Smakówobieramy i gotujemy kwadrans w osolonej wodzie. Bulwy po odcedzeniu powinny być jeszcze dość twarde. W między czasie obieramy cebule i kroimy w piórka. Podsmażamy ją na patelni na złoty kolor. Kiedy już nam się zeszkli zmniejszamy ogień i dodajemy śmietany. Wyłączamy palnik. Ugotowane ziemniaki kroimy w paski. Kurczaka myjemy pod bieżącą wodą i kroimy po skosie w szerokie
Kolizje Smakówokreślony kształt. Następnie smarujemy pomidorowym sosem. Umieszczamy pizzę na około 15 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. W czasie, kiedy pizza jest w piekarniku smażymy mięso na złoty kolor. Po wyjęciu pizzy posypujemy ją ciepłym mięsem, następnie kapustą, a na końcu ulubionymi warzywami. Jeśli mamy w rodzinie osoby, które np. nie lubią pomidorów można ćwiartkę zostawić bez. Na końcu
Kolizje Smakówdorzucić również imbir lub gałkę muszkatołową. Mieszamy. Białko z jajka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie przekładamy do dyni, ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placuszki na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Podajemy posypane cukrem pudrem z dodatkiem jogurtu czy śmietany
Kolizje Smakówwyrośnięcia. W między czasie przygotowujemy farsz. Na patelni z oliwą dusimy na małym ogniu cebule, wcześniej obraną i pokrojoną w cienkie pół talarki. Cebule smażymy aż osiągnie ładny złoty kolor. Następnie możemy ją nieco doprawić i zostawiamy do ostygnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 w miare równych części. Każdą części rozkładamy palcami na płasko, a następnie robimy gniazdko ( środek
Kolizje Smakówobrania ziemniaków i ugotowania ich w osolonej wodzie. W między czasie na patelni rozgrzewamy kapkę oleju. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Następnie wyciskamy do niej dwa ząbki czosnku i chwilkę smażymy. Dodajemy mięso mielone, smażymy wraz z cebulą i czosnkiem rozdrabniając je widelcem. Pomidory z puszki przekładamy do wysokiego naczynia
Kolizje SmakówNastępnie przelewamy do garnka i gotujemy około pół godziny na małym ogniu. W między czasie śledzie kroimy na kawałki. Cebule kroimy w drobniutką kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor. Szprotki rozcieramy i dodajemy na patelnie. Po około 10 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i dalej dusimy na malutkim ogniu. Dolewamy wywar z grzybów, a je same kroimy na drobno
Kolizje Smakówjajko oraz migdały. Karpia obtaczamy w mące oraz jajku. Następnie tylko od strony mięsa w migdałach. Na rozgrzanej oliwie z oliwek układamy płaty karpia migdałami do dołu. Smażymy na złoty kolor i przekładamy na drugą stronę. Ponownie smażymy. Wykładamy na talerz. Na tej samej patelni szybciutko robimy sos: wsypujemy cukier i rodzynki. Czekamy aż cukier zacznie się karmelizować. Dolewamy wino
Kolizje Smakównawet kilka godzin. Jeśli nie mamy tyle czasu, to pół godzinki w lodówce starczy. Następnie obtaczamy rybę w roztrzepany jajku i mące oraz kładziemy na rozgrzaną patelnie. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy od razu po usmażeniu
Kolizje Smakówstopni Celsjusza na 20 minut (grzanie góra i dół). W między czasie możemy delikatnie przemieszać nasze frytki. Po tym czasie włączamy termoobieg, żeby się zarumieniły. Wyciągamy jak nabiorą ładnego złotego koloru (u nas to było 5 minut, przy pieczeniu z dwoma blachami). Podajemy na ciepło np. z sosem czonskowym lub ketchupem
Kolizje Smakówjajka 1 cebula 1 ząbek czosnku Szczypta mąki Przyprawy: sól, pieprz Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy nieco tłuszczu i wrzucamy cebulę. Smażymy na złoty kolor i dodajemy przeciśnięty czosnek. Mieszamy i dorzucamy szpinak. Podczas, gdy szpinak się dusi na tarce ścieramy żółty ser, a pomidorki myjemy i rozkrajamy na pół. Blat oprószamy mąką i lekko
Kolizje Smakówminut to gotujemy około 8). Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i drobno kroimy, podobnie robimy z czosnkiem. Smażymy na maśle do uzyskania złotego koloru. W misce mieszamy ryż, mięso, marchew oraz cebulę z czosnkiem. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Z kapusty włoskiej wykrajamy głąb. Obieramy 8 ładnych liści. Z każdego obcinamy grubą
Kolizje Smakówtłuczkiem. Obsypujemy z obu stron solą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Pierś z kurczaka obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Umieszczamy na patelni. Smażymy z jednej strony na złoty kolor. Przekładamy na drugą stronę, układając na kurczaku po stronie usmażonej ananasa oraz posypując żółtym serem. Patelnie przykrywamy pokrywką. Trzymamy na małym ogniu, aż pierś z kurczaka się usmaży. Podajemy
Kolizje Smakówprzygotowane chruściki partiami wkładamy do wcześniej nagrzanego oleju (olej wlewamy do małego garnka, tak by chruściki w nim pływały). Czekamy aż się zarumienią, obracamy na drugą stronę. Kiedy nabiorą złotego koloru, wykładamy na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Następnie wkładamy do miski, posypujemy cukrem pudrem i zjadamy
Kolizje Smakówcukierniczego i wyciskamy kółeczka na ręczniki papierowe. Do średniej wielkości garnka nalewamy olej i stawiamy na małym ogniu. Kiedy olej będzie nagrzany wkładamy partie kółeczek, czekamy aż nabiorą pięknego złotego koloru i wyjmujemy. Kładziemy na ręczniku papierowym by odsączyć tłuszcz. Gotowe mini gniazdka kładziemy do miski i posypujemy cukrem pudrem :) Zajadamy
Kolizje Smaków