CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI. 293Jesienna aura spowija słoneczne poranki, ciepłe popołudnia i uśmiechnięte wieczory, gdy spacerując samotnie po parku, szeleszczą pod nogami liście. Lubię tę złotą jesień, kiedy zatapiam się w świat własnych refleksji, melancholijny tak. CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI. /inspiracja: Co do gara ;/ 4 jajka 1, 25 szklanki cukru 2 szklanki mąki 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 600g świeżych
W kuchni Karmel-itki
Muffinki dyniowo-jabłkowe z kruszonką 185Dzień dobry! Dzisiaj piątek, weekendu początek :-). Jeszcze miejmy nadzieję, że słońce będzie przygrzewać i będziemy mogli się cieszyć "Złotą polską jesienią". Zatem w sobotni ranek, upieczcie te babeczki i zabierzcie na spacer jako przekąskę. Jabłka i dynia doskonale się wspólnie komponują, przyprawa do dań z dyni podkreśla ich smak, dodając lekkiej pikanterii. Babeczki są wilgotne, a kruszonka tradycyjnie
Pora coś zjeść
Muffinki dyniowe z powidłami śliwkowymi! 268manny - 350 ml mleka 3,2% - 4 łyżki cukru lub słodzik - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - dżem Łowicz (np. powidełka śliwkowe) - dwa plastry dyni upiecz w piekarniku na złoty kolor (około 35 minut), następnie zmiksuj blenderem, w ten sposób uzyskasz puree z dyni - w rondelku zagotuj mleko dodaj cukier lub słodzik, wsyp płatki i kaszę, gotuj ciagle mieszając
SMYKWKUCHNI
Roladki z kurczaka w szynce wędzonej 198oliwa bądź olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie : Filet z kurczaka umyć, pokroić w długie paski, przyprawić. Każdy kawałek owinąć w szynkę, smażyć na dobrze rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Podawać na ciepło z frytkami
Magiczne Życie Marty
Zapiekanka ziemniaczana z polędwiczką w sosie szpinakowym 528zdarzało mi się robić zapiekanek ziemniaczanych, ponieważ zawsze przeszkadzały mi ziemniaki, w których brakowało mi chrupkości i smaku. Dlatego postanowiłam przygotować swoją wersję zapiekanki ze złotymi, chrupiącymi ziemniaczkami ;) Zachęcam do spróbowania :) Składniki: polędwiczka wieprzowa pół słoiczka pomidorów suszonych kilogram ziemniaków 150g rozdrobnionego szpinaku 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki masła łyżka mąki 1,5 szklanki bulionu czosnek przyprawy: rozmaryn, pieprz
Czerwona Porzeczka
Pasztet z pieczonych bakłażanów i drobiu. 205ubij mikserem na sztywną pianę, delikatnie wmieszaj w masę, dodaj posiekaną pietruszkę. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem rzepakowym, wyłóż masę i piecz 50-60 minut w nagrzanym piecu na złoty kolor! Smacznego! Zapraszam na Fanpage na Facebooka SmykWKuchni! Pięknego i smacznego dnia
SMYKWKUCHNI
Sałatka z kurczakiem i konfiturą z czerwonej cebuli 427minut, aż masa zgęstnieje. W między czasie kurczaka myjemy i kroimy w paski. Obsypujemy solą, pieprzem oraz kurkumą i tymiankiem. Kurczaka smażymy na patelni grillowej z odrobiną oliwy na złoty kolor. Bagietkę tniemy na kromki, smarujemy rozkrojonym czosnkiem i podsmażamy z kapką oliwy na patelni grillowej. Na talerzu układamy sałaty, obrane i pokrojone w paseczki awokado, ciepłe kawałki kurczaka
Kolizje Smaków
Słodka pasta z awokado na grzance z figą! 222łyżki jogurtu naturalnego gęstego - 1 łyżeczka miodu spadziowego - 4-5 kropel soku z cytryny - łyżka płatków migdałowych w/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masę Kromki chleba pełnoziarnistego zrumień na złoty kolor w tosterze, nałóż obficie krem z awokado i plastry świeżej figi. Pysznnnneeee!!! Pięknego Dnia! Cmoook
SMYKWKUCHNI
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 212piszę tego z zazdrości. Po lekturze postów panien B, wolę dramaty egzystencjalne przeżywać w ukochanym wełnianym swetrze i w przeciwieństwie do sióstr rozróżniać znaczenie słów, bo gdybyście nie wiedzieli: „Złota rada? W TE DNI nie myśl o przyszłości, nie snuj planów a kajecik z teorią zawładnięcia światem włóż do szuflady”. Zdrobnienia. Następne cudo, które mnie doprowadza do amoku. W Krakowie
ladykitchen
Tylko Chuck Norris wie gdzie sie podziały tamte prywatki – buraki w kontekście idoli narodowych 194tematy inne niż „czy rukola odłoży mi się w biodrach czy stopach?” Czepiam się? No jakbyście się nie przyzwyczaili… Generalizuje? Bardzo możliwe. W przypadku facetów fajnie jest mieć złoty środek i idealny balans. Ale chyba najważniejsze jest to, żeby się z nim czuć dobrze, bezpiecznie i żeby wam szminki nie podkradał i nie chodził w waszych pończochach. Na drugiej
ladykitchen
Omlet z cukinią 265wlewamy olej, po czym wlewamy masę na omlet. Omlet smażymy na przykrytej patelni. Po upływie kilkunastu minut przekładamy go na drugą stronę i dalej smażymy, aż do uzyskania złotego koloru Podajemy ze świeżym pieczywem
Kulinarne przygody Gatity
Kotleciki drobiowe smażone 338posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy mięso solą i pieprzem, dodajemy bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy okrągłe kotleciki i panierujemy w mieszance obu mąk. Kotlety smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem oraz z pastą paprykową. The post Kotleciki drobiowe smażone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z sosem serowym 292słonecznika ( lub pestek dyni) Świeżo mielony pieprz Makaron dla 3 osób Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy boczek. Podsmażamy go na złoty kolor. Dorzucamy dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Kiedy się zarumienią dodajemy pokrojone w kostkę sery. Mieszamy na małym ogniu, aż się rozpuszczą. Dodajemy śmietanę oraz doprawiamy obficie pieprzem. Słonecznik
Kolizje Smaków
Szarlotka bez mąki i jajek! Błyskawiczna i pyszna! 666cukrem waniliowym. Na to wysyp resztę płatków, polej stopionym masłem. Posyp na wierzch płatki migdałów i polej miodem. Pieczemy w temp 180 stopni C przez 50-60 minut na złoty kolor. Gotowe! Mówiłam, że proste i łatwe! A jakie pyszne! ;-) Smacznego i zapraszam na mój FanPage na Facebooku! SmykWKuchni
SMYKWKUCHNI
Warzywna sałatka na ciepło 327cukinia 3-4 łyżki oliwy z oliwek EV 1-2 łyżeczki octu balsamicznego 1/2 malutkiej suszonej papryczki chili 1 łyżka posiekanego świeżego oregano 1 łyżka posiekanego świeżego oregano złotego sól Wykonanie: Ziemniaki i fasolkę obieramy. Ziemniaki kroimy na pół, fasolkę na 2-3 części i gotujemy w parowarze około 20-25 minut. Na 5 minut przed zakończeniem gotowania
Kulinarne przygody Gatity