zwinąć filety w roladki. Obtaczać roladki w mące , zanurzać je w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować w tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia Danusigodz. Jajka wybić do miski dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem. Rybę panierować w jajku, bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rybę na złoty kolor. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, udusić na tłuszczu do odparowania wody. Doprawić do smaku pieczarki wegetą. Warzywa udusić z wegetą na tłuszczu. Do naczynia żaroodpornego nałożyć
Kuchnia Danusipieprz do smaku, wymieszać. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, rozmieszać widelcem. Rybę panierować w rozmąconym jajku i mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przełożyć morszczuka na półmisek, obłożyć warzywami. Rybę podawać na gorąco. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id
Kuchnia Danusiredakcji portalu Uroda i zdrowie w ramach akcji blogerzy smakują , zostałam zaproszona na degustację potraw do Restauracji Filmowej. Znajduje się ona w dosyć dziwnym, ustronnym miejscu między InterContinentalem a Złotymi Tarasami a dokładnie w budynku Warsaw Tower przy ulicy Siennej 39. Staliśmy pod budynkiem i dalej jej nie widzieliśmy, otóż trzeba wejść do środka i w głębi po prawej znajduje
karmelowyJest nadal piękna złota jesień. Można znaleźć jeszcze krzewy z owocami bzu czarnego. Dla tych co chcieliby zrobić nalewkę, mam przepis. Składniki : 1,5 kg świeżych owoców bzu czarnego 1 cytryna 1 kg cukru kawałek laski cynamonu 3 goździki 1/4 laski wanilii 1/2 litra białego wytrawnego wina 1 litr spirytusu Przygotowanie : Do dużego garnka włożyć umyte owoce bzu czarnego
Proste Potrawyrobimy nacięcie i przekładamy jeden koniec faworka. Układamy na ściereczce i przykrywamy, by nam nie wyschły. Gdy już powycinamy wszystkie faworki rozgrzewamy tłuszcz i smażymy ok. 2 min do złotego koloru. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem
Aga w kuchniłyżki mąki, sól, pieprz, 2 woreczki kaszy gryczanej Kupiec. Przygotowanie: Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż do złotego koloru. W garnku podgrzewamy ok. 1,5 litra wody, wrzucamy suszone grzyby i kostkę grzybową- gotujemy. Do garnka wkładamy usmażone kotlety. Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce, podsmażamy
Aga w kuchniOstatnio dostałam do testowania wspaniałe herbatki. Herbata Sir Williams cechuje się wspaniałym aromatem, zapachem i kompozycją wielu smaków. Ceylon Gold -Ekskluzywna mieszanka złotych pąków i listków doskonałych herbat cejlońskich z rejonu Kandy. Daje połyskliwe napary o głębokiej bursztynowoczerwonej barwie i oryginalnym aromacie dzikiej orchidei. English Breakfast - Mieszanka doskonałych czarnych herbat zestawiona według tradycyjnej angielskiej receptury. Daje złocistobursztynowe napary o naturalnej
Aga w kuchnimomentu wypłynięcia na wierzch. Wyciągamy je łyżką cedzakową. Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż do złotego koloru. W garnku podgrzewamy ok. 1,5 litra wody, wrzucamy suszone grzyby i kostkę grzybową- gotujemy. Do garnka wkładamy usmażone kotlety. Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce, podsmażamy
Aga w kuchnisolą. Całość mieszamy. Podgrzewamy tłuszcz. Gdu tłuszcz już będzie rozgrzany łyżką nakładamy niewiwlką ilość ciasta. Następnie maczamy łyżkę w oleju i nakładamy kolejnego pączka. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Wyciągamy i układamy na ręczniku papaierowym. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem
Aga w kuchniwiejskim masełkiem, to iście dostojna oprawa dla Ramzesa, a dodatek naturalnie wędzonej wiejskiej szynki, kruchej i delikatnej jak faraońskie tancerki...doda Ramzesowi dodatkowego blasku. Bo Ramzes Rycki lśni jak złoto..! Kanapki z Ramzesem są pyszne, wędzony smak ,jeśli nie przeniesie Was do Egiptu, to na pewno do Ryk , skąd pochodzi. Wartościowe, syte i smaczne śniadanie dla każdego, kto ma bujną
Z Kuchni Do Kuchnikwadrans na sito aż spłynie sok. Dodatkowo nadmiar soku odciskamy. Do kabaczka dodajemy jajka, mąkę, szczyptę soli i pieprzu. Ciasto dokładnie mieszamy i smażymy placki na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. W trakcie smażenia płomień można zmniejszyć aby placki zdążyły się w środku usmażyć. Po usmażeniu odciskamy tłuszcz na papierowym ręczniku. Dobrze jest placki włożyć do lekko nagrzanego
prawdziwe jedzeniePiękna złota jesień za oknami. A wraz z jesienią, przyszła pora na kolejną odsłonę "Lubelskiego kociołka" . Jak już pewnie niektórzy kojarzą, jest to akcja lubelskich blogerek. Gotujemy i pieczemy sezonowo. Tym razem z jabłkami w roli głównej. Ja na tą okazję przygotowałam jabłka pieczone, wypełnione twarogiem i oblane słodkim sosem karmelowym z orzechami włoskimi. Jednym słowem - rozpusta dla podniebienia
kolorowotorcikowomajonezu 50 g sera jajko sól, pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na dużym ogniu przez ok. 2 min z każdej strony do złotego koloru. Płat ciasta francuskiego dzielimy na dwie równe części, każdą część smarujemy cienką warstwą majonezu, na połowę układamy filet, kawałeczek sera i dokładnie zwijamy, aby nie było dziurek. Smarujemy
Kuchnia Łukaszarecenzję?). Dynię pieczemy razem z czosnkiem, który pod wpływem temperatury piekarnika traci swoją ostrość i staje się miękki i lekko słodki. Z ich połączenia powstaje gęsty i treściwy złoty krem, doprawiony nutą dobrze komponującej się z dynią mielonej kolendry. Talerz zupy zwieńczony jest ognistą salsą z pomidorów i papryki, która dodaje koloru, tekstury i takiej nuty świeżości. Dotąd nie spotkałam
Chilli Czosnek i Oliwa