masła Na patelni teflonowej lub rondlu z grubym dnem...wlewamy mleko i dodajemy wanilię...Smażymy na małym ogniu około 10- 15 min. często mieszając do momentu az mleko będzie złotego koloru i będzie odchodziło od patelni... Po tym czasie dodajemy masło...i nadal trzymając patelnie na ogniu nadal mieszamy aż tłuszcz się rozpuści i wchłonie w masę... następnie przestudzoną
NaKońcuJęzykamisce wymieszać oba rodzaje mąki i sól, powoli dolewać wody gazowanej, jednocześnie mieszając wszystko trzepaczką. Ciasto powinno trochę przypominać naleśnikowe. Kwiaty cukinii maczać w cieście i smażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło
Pasja Smakuprzykrywką i zajmij się kurczakiem. Szynkę Serrano pokrój w paseczki i wrzuć na 2 łyżki oliwy na drugą patelnię lub do brytfanny. Dodaj kawałki kurczaka i obsmaż je na złoto ze wszystkich stron. W tym czasie pokrój papryki w paski. Gdy kurczak ładnie się zezłoci, dodaj do niego paprykę, resztę czosnku oraz sos pomidorowy z patelni. Dopraw solą
Chilli Czosnek i OliwaMozzarellę pokroić w drobną kostkę. Kwiaty cukinii opłukać delikatnie, osuszyć. Nadziać serem. Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Panierować w jajku, i wymieszanej bułce tartej z mąką. Smażyć na złoty kolor, aż ser się rozpuści
Magiczne Życie Martywystygnięcia. Mięso cebule oraz odsączoną kapustę zmielić w maszynce, doprawić do smaku. Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor z każdej strony. rrarossa@gmail.com
RAROSSAosuszoną polędwiczkę pokroiłam w plastry o grubości około 2 cm. Posypałam każdy kawałek solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlałam olej i wrzuciłam masło. Usmażyłam plastry polędwiczki na złoto z obu stron (około 10 minut). Zdjęłam mięso z patelni. Na tłuszcz, na którym smażyłam mięso wrzuciłam banany i smażyłam około 2 minut. Jogurt grecki wymieszałam z mąką i zagotowałam
Kulinarny Pamiętnikdokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć piersi i dokładnie pokryć z wszystkich stron. Naczynie zamknąć i włożyć na dwa dni lodówki. Piersi razem z marynatą smażyć na oleju na złoto. Źródło przepisu Co mi w duszy gra klik
Ala piecze i gotujeoliwy z oliwek * sól * papryka w proszku Wykonanie: Na wstępie musimy przygotować TAHINI, czyli pastę sezamową. Rozgrzewamy patelnię, wsypujemy ziarna sezamu i prażymy, aż sezam lekko się ze złoci. Uwaga ! Nie wolno przypalić , gdyż ziarna staną się gorzkie. Ostudzić. Sezam zmiksować, pulsacyjnie. Dodać łyżkę oleju sezamowego i miksować, aż pasta stanie się gładka. Ciecierzycę, wraz z wodą, zmiksować
kolorowotorcikowopół godziny do lodówki. Po tym czasie odrywać kulki wielkości moreli i spłaszczać. Palcem wydrążyć w każdym ciastku dziurkę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i upiec na złoty kolor w 180 oC (25-30 minut). Po lekkim przestudzeniu napełnić wnętrza dżemem
Czerwień i błękitugotowanie go al dente. Czekając aż woda zacznie wrzeć obieramy cebule i czosnek. Cebule kroimy w pół talarki. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy cebule. Smażymy na złoty kolor, dodajemy czosnek. Jak całość nam się chwilę podsmażymy dodajemy szpinak i czekamy do odparowania wody. Ser kroimy na kawałki i dodajemy do szpinaku. Mieszamy na średnim ogniu póki
Kolizje Smakówwystawał tylko ogonek. Gruszki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, aż ciasto się zrumieni na złoty kolor. Przed podaniem polać miodem i udekorować listkiem świeżej mięty
wyzwania kuchennestolnicę oprószoną mąką, przykryć i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie rozgrzać olej do temperatury 175 stopni C i smażyć pączki z obu stron na złoty kolor. Wyłożyć je na papierowy ręcznik i odsączyć z tłuszczu. Za pomocą szprycy nadziać ulubioną marmoladą. Przygotować polewę: białą czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, dokładnie mieszając. Lekko przestudzić i udekorować
wyzwania kuchennestopni C. Do szprycy nałożyć masę i wyciskać niewielkie podłużne porcje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut na złoty kolor. Przygotować ganache czekoladowy: zagotować śmietankę, wrzucić do niej połamaną czekoladę i wymieszać do otrzymania jednolitej polewy. Odstawić do przestygnięcia. Upieczone i wystudzone eklerki przeciąć na pół. Na spody nałożyć krem
wyzwania kuchenneciasta. Spód nakłuć widelcem i wstawić ponownie do lodówki na około 15 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Wstawić schłodzone ciasto i piec około 20 minut na lekko złoty kolor. Wystudzić. Suszone figi dowolnie pokroić, migdały posiekać. Czekoladę razem ze śmietanką i masłem roztopić w kąpieli wodnej. Wylać na spód mazurka, na wierzchu ułożyć figi i migdały. Odstawić
wyzwania kuchenneniż średnica foremek (moje miały średnicę 8 cm). Gotowymi krążkami ciasta dokładnie wylepić natłuszczone foremki, a dna nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut na złoty kolor. Wyjąć i wystudzić. Przygotować bezę: ubić białka ze szczyptą soli. Gdy będą już prawie sztywne, stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając, aż piana będzie szklista i błyszcząca. Pod koniec
wyzwania kuchenne