położyć rozwałkowaną jedną część ciasta. Ugotować budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu, zmniejszając jedynie ilość mleka do 1 litra. Gorące wylać na ciasto, przykryć drugą częścią ciasta. Upiec na złoty kolor. Gorący placek oblać lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny. Zostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego
Praktyczna pltrzy wałki grubości ok.2 cm., zapleść warkocz, końcówki zawinąć pod spód. Uformowaną chałkę położyć na natłuszczonej blaszce, pozostawić do wyrośnięcia, następnie posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem. Upiec na złoty kolor. Studzić na kratce
Praktyczna plmargarynę, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Mieszać jeszcze chwilę, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec na jasno złoty kolor. Nałożyć kokos i piec jeszcze ok. 20 minut. Kroić dopiero gdy całkowicie wystygnie, gdyż wcześniej kruszy się kokos
Praktyczna plUkładamy bułeczki na blasze (ja wyłożyłam papierem do pieczenia) złożeniem pod spód. Odstawiamy do wyrośnięcia.Spryskujemy wodą, ewentualnie posypujemy ziarenkami. Pieczemy w 200 stopniach około 40 minut do uzyskania złotej skórki. Tym razem użyłam mąki 650 bo akurat taką tylko miałam i nie dodawałam ziaren. Bułeczki są pyszne, aczkolwiek wydaje mi się, że nie wyglądają tak apetycznie
Praktyczna plwodą. Dodać ok. 1/2 łyżki przyprawy Kucharek, odrobinę soli. Ugotować (ok.15 min.). Pod koniec gotowania dodać pietruszkę i seler. Rozgrzać olej z cebulą, dodać mąkę, mieszając przesmażyć na jasno złoty kolor. Zasmażkę rozprowadzić wywarem z gotowania ziemniaków do konsystencji gęstego sosu. Dobrze wymieszać aby nie było grudek, następnie połączyć z zupą, wymieszać i zagotować. Odstawić z ognia, wrzucić posiekany koperek
Praktyczna plsmaku brakuje mi najbardziej...Kocham pizze, wszyscy ją zapewne kochamy... Ale nie tolerancja glutenu to jeszcze nie koniec świata...Mamy do wyboru tyle rodzajów mąki, że na pewno znajdziemy złoty środek...By ciasto było delikatne, puszyste i miękkie... A co wyszło? od rana szukam odpowiednich składników i ich odpowiednich proporcji żeby zrobić coś co choć w małym stopniu będzie przypominało
NaKońcuJęzykamasła Na patelni teflonowej lub rondlu z grubym dnem...wlewamy mleko i dodajemy wanilię...Smażymy na małym ogniu około 10- 15 min. często mieszając do momentu az mleko będzie złotego koloru i będzie odchodziło od patelni... Po tym czasie dodajemy masło...i nadal trzymając patelnie na ogniu nadal mieszamy aż tłuszcz się rozpuści i wchłonie w masę... następnie przestudzoną
NaKońcuJęzykamisce wymieszać oba rodzaje mąki i sól, powoli dolewać wody gazowanej, jednocześnie mieszając wszystko trzepaczką. Ciasto powinno trochę przypominać naleśnikowe. Kwiaty cukinii maczać w cieście i smażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło
Pasja Smakuprzykrywką i zajmij się kurczakiem. Szynkę Serrano pokrój w paseczki i wrzuć na 2 łyżki oliwy na drugą patelnię lub do brytfanny. Dodaj kawałki kurczaka i obsmaż je na złoto ze wszystkich stron. W tym czasie pokrój papryki w paski. Gdy kurczak ładnie się zezłoci, dodaj do niego paprykę, resztę czosnku oraz sos pomidorowy z patelni. Dopraw solą
Chilli Czosnek i OliwaMozzarellę pokroić w drobną kostkę. Kwiaty cukinii opłukać delikatnie, osuszyć. Nadziać serem. Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Panierować w jajku, i wymieszanej bułce tartej z mąką. Smażyć na złoty kolor, aż ser się rozpuści
Magiczne Życie Martywystygnięcia. Mięso cebule oraz odsączoną kapustę zmielić w maszynce, doprawić do smaku. Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor z każdej strony. rrarossa@gmail.com
RAROSSAosuszoną polędwiczkę pokroiłam w plastry o grubości około 2 cm. Posypałam każdy kawałek solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlałam olej i wrzuciłam masło. Usmażyłam plastry polędwiczki na złoto z obu stron (około 10 minut). Zdjęłam mięso z patelni. Na tłuszcz, na którym smażyłam mięso wrzuciłam banany i smażyłam około 2 minut. Jogurt grecki wymieszałam z mąką i zagotowałam
Kulinarny Pamiętnikdokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć piersi i dokładnie pokryć z wszystkich stron. Naczynie zamknąć i włożyć na dwa dni lodówki. Piersi razem z marynatą smażyć na oleju na złoto. Źródło przepisu Co mi w duszy gra klik
Ala piecze i gotujeoliwy z oliwek * sól * papryka w proszku Wykonanie: Na wstępie musimy przygotować TAHINI, czyli pastę sezamową. Rozgrzewamy patelnię, wsypujemy ziarna sezamu i prażymy, aż sezam lekko się ze złoci. Uwaga ! Nie wolno przypalić , gdyż ziarna staną się gorzkie. Ostudzić. Sezam zmiksować, pulsacyjnie. Dodać łyżkę oleju sezamowego i miksować, aż pasta stanie się gładka. Ciecierzycę, wraz z wodą, zmiksować
kolorowotorcikowopół godziny do lodówki. Po tym czasie odrywać kulki wielkości moreli i spłaszczać. Palcem wydrążyć w każdym ciastku dziurkę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i upiec na złoty kolor w 180 oC (25-30 minut). Po lekkim przestudzeniu napełnić wnętrza dżemem
Czerwień i błękit