dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać. Przestudzić.Przelać do dowolnej foremki i odstawić do zastygnięcia. Poznaj młodego człowieka, z niewielkiej miejscowości, który w wieku 21 lat przekroczył barierę 1 miliona złotych obrotu w swojej firmie internetowej
Moje domowe kucharzenieszkl.wody 1 szkl.mleka 3/4 szkl.musu z dyni Wszystkie składniki wymieszać. Smażyć nieduże placuszki na lekko naoliwionej patelni aż na powierzchni placka pokażą się pęcherzyki powietrza. Przewrócić i smażyć do złotego koloru
Moje domowe kucharzeniewymieszane ze śmietanką, w trzecim panierkę kukurydzianą. Z mięsa formować kotlety , obtoczyć w skrobi kukurydzianej, zanurzyć dokładnie w jajku,a następnie w panierce kukurydzianej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu w płytkim oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach
Moje domowe kucharzeniegodzinę. Piekarnik nagrzać do temp. 230 st.C. Tuż przed włożeniem bułek wstawić na dno piekarnika blaszkę z wodą. Piec przez 12-15 minut - do momentu , aż bułeczki będą złoto-brązowe
Moje domowe kucharzeniesolanki mają pozostać proste. Wyłożyć na blaszkę i odstawić do wyrośnięcia na 20 minut. Przed pieczeniem posmarować białkiem i posypać solą morską (ewentualnie kminkiem).Piec w 250 st.C na złoty kolor
Moje domowe kucharzeniedrobno posiekać i zeszklić na oliwie.Dodać do grzybów,dodać jajko ,przyprawy,trochę bułki tartej i wymieszać.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. 8 jajek 1 czerstwa bułka mleko pieprz,sól bułka tarta 7 jajek ugotować,obrać i drobno pokroić. Bułkę namoczyć w mleku i odstawić na 10 min, następnie odcisnąć
Moje domowe kucharzeniechłodne miejsce na około 8 godzin. Po upływie tego czasu strząsnąć cebulę z ryby. Rozgrzać oliwę na patelni. Dzwonka karpia obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor
Moje domowe kucharzeniezrobiłam z większej porcji ciasta... 1 i 1/2 szkl.mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 120 g zimnego masła/ margaryny 1 żółtko 5 łyżek złotego syropu (Golden Syrup) 200 ml ulubionego dżemu cukier puder Kupiec do posypania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodać pokrojone w kostkę masło, żółtko i golden syrop, zagnieść gładkie ciasto
Moje domowe kucharzenielaurowe 10 łyżek oleju z ryżu 0,5 szkl. octu Śledzie pokroic na kawałki, panierować w mące i smażyć na oleju. Zalewa: Cebulę pokroić w kostkę, następnie usmażyć na złoty kolor. Przesmażoną cebulę zalać wodą, dodać przecier pomidorowy i pozostałe przyprawy. Całość zagotować. Po zagotowaniu do zalewy dodać ocet i gotować całość przez 2 minuty na małym ogniu. Kawałki śledzi
Moje domowe kucharzeniezima przybywa, Boże narodzenie z nią idzie krok po kroku i przynosi prezenty co roku. Pierwsza gwiazdka błyska na niebie i dom w kolędy śpiewie. Złotym blaskiem choinka świeci na co czekają wszystkie dzieci. Zwierzęta do nas przemawiają na to wszyscy czekają. Święty Mikołaj do nas przychodzi same prezenty wszystkim rozwozi. Boże narodzenie cichy świat, Boże narodzenie choinki blask
Moje domowe kucharzenieprzyprawą , odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie kawałki mięsa maczać w rozkłóconych jajkach, a później obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Do wody dodać pokrojoną w pół talarki cebulę, przyprawy, przecier pomidorowy oraz ocet. Tak przygotowaną zalewę zagotować. Usmażone mięso przełożyć do pojemnika lub słoika i zalać gorącą zalewą
Moje domowe kucharzeniepieczenia 2-3 łyżki maku Kresto Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć nieduże placuszki na lekko naoliwionej patelni aż na powierzchni placka pokażą się pęcherzyki powietrza. Przewrócić i smażyć do złotego koloru
Moje domowe kucharzeniewycinać krążki. Na połowie krążków układać malutką łyżeczką nadzienie . Zlepić brzegi i nadmiar ciasta odciąć tą samą szklanką, odłożyć do wyrośnięcia.Smażyć w głębokim tłuszczu po obu stronach, na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na bibule, posypać cukrem pudrem
Moje domowe kucharzeniemąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. W garnku rozgrzać olej do temperatury 175ºC. Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta [ małą łyżeczką]. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.Usmażone pączki odkładać na bibułkę do odsączenia. Ciepłe obtoczyć w cukrze
Moje domowe kucharzeniecałą lub do połowy w jajku, a następnie obtoczyć w cukrze. Ponownie układać na blaszce i wstawić do piekarnika na kolejne 5-10 min, aż słomka nabierze złoto-brązowego koloru i bez problemu będzie się odklejać od papieru. Część jajka i cukru może spłynąć na blaszkę, ale nie należy się tym zrażać, gdyż słomka z łatwością się od tego
Moje domowe kucharzenie