Wymieszać składniki marynaty i posmarować mięso z każdej strony, wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i obsmażyć na niej zamarynowane polędwiczki na złoty kolor. Trzy łyżeczki miodu rozpuścić w białym winie i taką mieszankę wlać na patelnię z mięsem. Doprawić solą i dusić pod przykryciem przez około 20 minut, aż sos się zredukuje
wyzwania kuchennerozczyn z drożdży. Wymieszać, przykryć lnianą ściereczką i odstawić do podrośnięcia na około godzinę. Gdy ciasto wyrośnie, rozgrzać olej na patelni i nakładać ciasto łyżką. Smażyć okrągłe placuszki na złoty kolor z każdej strony. Podawać na ciepło od razu po upieczeniu lub podgrzaniu w piekarniku
wyzwania kuchenneminut. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Rozgrzać masło na patelni, wylać ciasto i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Następnie dwoma widelcami podzielić omleta na małe kawałki i chwilę jeszcze podsmażyć. Przełożyć na talerz, posypać cukrem pudrem i podawać z ulubionym owocowym dodatkiem
wyzwania kuchennesól, pieprz Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Na małej patelni, którą można potem wstawić do piekarnika, ułożyć udka skórą do dołu i obsmażyć je na średnim ogniu na złoty kolor, aż z mięsa wytopi się niewielka ilość tłuszczu. Odwrócić udka i zdjąć z ognia. Ziemniaki pokroić na niewielkie kawałki i ułożyć wokół kaczych udek. Udekorować całość gałązkami tymianku
wyzwania kuchennekostką masła na puszystą masę.Krem wyłożyć na galaretkę. Posypka: - 10 dkg wiórków kokosowych - 3 łyżki cukru - 10 dkg margaryny Wszystkie składniki zrumienić na patelni na złoty kolor, stale mieszając.Ostudzone wyłożyć na kremie.Przygotowane ciasto wstawić do lodówki w celu schłodzenia, najlepiej na całą noc. Razem ze mną ciasto z jabłkami piekły [ dziękuję bardzo
Moje domowe kucharzeniepręciki i nadziać je farszem z ricotty. Przygotować ciasto. Wymieszać mleko z jajkiem, mąką i szczyptą soli. Nadziane kwiaty cukinii zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać. Ja podałam na roszponce z dodatkiem pomidorków cherry i kwiatów nasturcji
Monia miesza i gotujeBlachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka wiśniowa: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego
Czerwień i błękitmąki, jajek, śmietany i szczypty soli oraz papryki przygotować ciasto, odstawić na 30 minut. Wymieszać z posiekaną zieleniną. Plastry kiełbasy maczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać najlepiej z surówką i pieczywem albo ziemniakami z wody lub frytkami. Wersja dla wegetarian Wegetarianie zamiast mięsa mogą wykorzystać steki sojowe, uprzednio ugotowane w esencjonalnym grzybowym rosole
Moje domowe kucharzenieketchupu) 1/2 szkl. wody 2 płaskie łyżki mąki sól,pieprz,vegeta Ryż ugotować w osolonej wodzie.Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce.Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor.Dodać marchewkę i chwilę podsmażyć.Mięso mielone , marchewkę z cebulą,ugotowany ryż,majonez,przyprawy dokładnie wymieszać.Formować pulpety [ ja dodatkowo podsmażyłam] i układać w naczyniu do zapiekania.Przygotowa
Moje domowe kucharzeniedodać żelatynę. Dokładnie wymieszać. Przestudzić.Przelać do dowolnej foremki i odstawić do zastygnięcia. Poznaj młodego człowieka, z niewielkiej miejscowości, który w wieku 21 lat przekroczył barierę 1 miliona złotych obrotu w swojej firmie internetowej
Moje domowe kucharzenieszkl.wody 1 szkl.mleka 3/4 szkl.musu z dyni Wszystkie składniki wymieszać. Smażyć nieduże placuszki na lekko naoliwionej patelni aż na powierzchni placka pokażą się pęcherzyki powietrza. Przewrócić i smażyć do złotego koloru
Moje domowe kucharzeniewymieszane ze śmietanką, w trzecim panierkę kukurydzianą. Z mięsa formować kotlety , obtoczyć w skrobi kukurydzianej, zanurzyć dokładnie w jajku,a następnie w panierce kukurydzianej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu w płytkim oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach
Moje domowe kucharzeniegodzinę. Piekarnik nagrzać do temp. 230 st.C. Tuż przed włożeniem bułek wstawić na dno piekarnika blaszkę z wodą. Piec przez 12-15 minut - do momentu , aż bułeczki będą złoto-brązowe
Moje domowe kucharzeniesolanki mają pozostać proste. Wyłożyć na blaszkę i odstawić do wyrośnięcia na 20 minut. Przed pieczeniem posmarować białkiem i posypać solą morską (ewentualnie kminkiem).Piec w 250 st.C na złoty kolor
Moje domowe kucharzeniedrobno posiekać i zeszklić na oliwie.Dodać do grzybów,dodać jajko ,przyprawy,trochę bułki tartej i wymieszać.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. 8 jajek 1 czerstwa bułka mleko pieprz,sól bułka tarta 7 jajek ugotować,obrać i drobno pokroić. Bułkę namoczyć w mleku i odstawić na 10 min, następnie odcisnąć
Moje domowe kucharzenie