pokroić w kostkę.Dodać do ciasta ,wymieszać i ponownie,oprószyć mąką i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia.Na patelni rozgrzać olej ,ciasto kłaść łyżką i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.Oprószyć ciepłe racuchy cukrem pudrem
Ala piecze i gotujezależna tego jak mokry mamy twaróg.Dłonie moczymy w zimnej wodzie,formujemy placki ,obtaczamy w mące.Strzepujemy nadmiar mąki i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym z dwóch stron na złoto.Przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru oleju.Podajemy z cukrem pudrem ,dżemem itp. Ja podałam z żurawiną staropolską.Placuszki lepiej smakują przestudzone
Ala piecze i gotujewyłożyć papierem do pieczenia. 3 części ciasta wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na tarce na blaszkę.Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 st i podpiec na złoto około 15-20 min.Wyjąć i ostudzić. Piana ;zimne białka ubić na sztywno dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać tak długo aż białka będą sztywne i lśniące.Dodać esencję waniliową
Ala piecze i gotujestrony, posolić, popieprzyć a stronę wewnętrzną roladki oprószyć słodką papryką. Ułożyć zielone fasolki i żurawinę suszoną. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladki w mące i smażyć na złoto z wszystkich stron na oleju
Ala piecze i gotujebrzegami o wymiarach 28*20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 3 części ciasta zetrzeć na tarce na blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 st i podpiec na złoto około 15-20 min. Wyjąć i ostudzić. Piana ;zimne białka ubić na sztywno dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać tak długo aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dodać cukier
Ala piecze i gotujeszybko zagnieść ciasto i uformować kulkę. Ciasto włożyć do woreczka i schładzać przez godzinę w lodówce. Po wyjęciu z lodówki wylepić wysmarowane i wysypane foremki do tartaletek. Upiec na złoto w piekarniku nagrzanym na 200 stopni około 15 min. Wyjąć i ostudzić. Krem: serek przełożyć do miski i rozmieszać, zimną kremówkę ubić na sztywno i dodawać po łyżce do serka
Ala piecze i gotujeciasto. Ciasto rozłożyć na wysmarowaną i wysypaną mąką formę do tarty o średnicy 28 cm. Ciasto nakłuć widelcem, przykryć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Podpiec na złoto w piekarniku nagrzanym na 200 stopni około 10-15 min. Wyjąć i przestudzić. Masa serowo śmietanowa: śmietanę, serki homogenizowane, cukier, skórka i sok z cytryny energicznie wymieszać. Jajka roztrzepać
Ala piecze i gotujełyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli szczypta papryki ostrej mozzarella Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie, przestudzić i dodać do mięsa. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju i dodać do mięsa. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki, dodać do mięsa. Dodać przyprawy wymieszać. Na koniec dodać jajko i ponownie wymieszać. Papryki dokładnie umyć
Ala piecze i gotujekieszonkę w każdej piersi. Kieszonki napełnić farszem i spiąć wykałaczką. Przyprawić z dwóch stron solą, solą ziołową i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z wszystkich stron. Podlać bulionem i dusić około 20 min. Farsz: Por i czosnek oczyścić, umyć i drobno pokroić. Jabłko obrać i pokroić w kostkę, dodać żurawinę, masło i całość
Ala piecze i gotujenatrzeć czerwoną papryką i suszonym tymiankiem. Odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Wyjąć i spiąć kieszonki wykałaczką, owinąć plasterkami boczku wędzonego. Na rozgrzanym oleju obsmażyć z wszystkich stron na złoto. Na drugą patelnię wlać śmietanę, zagotować i przełożyć obsmażone piersi. Doprawić do smaku solą, tymiankiem i kolendrą. Dusić na lekkim ogniu obracając z wszystkich stron około 10-15 min. Podałam
Ala piecze i gotujeodłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Dwa banany pokroić w półplasterki dodać do wyrośniętego ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ciasto i smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Podawać na ciepło oprószone cukrem pudrem i z pokrojonym bananem
Ala piecze i gotujekosteczkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego dodać cebulę i podsmażać. Po 2-3 minutach dodać boczek pokrojony w cieniutkie paseczki i razem z cebulką podsmażyć na złoto. Wlać śmietanę i mieszając podgrzewać, aż sos lekko zgęstnieje. Na koniec dodać makaron, wymieszać w sosie. Doprawić pieprzem i solą morską. Przed podaniem posypać tartym parmezanem
Ala piecze i gotujepodwojenia objętości. Gdy ciasto podrośnie dodać pięć plasterków pokrojonego w słupki ananasa, wymieszać i ponownie odstawić żeby ciasto podrosło. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto. Usmażone racuchy przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podajemy oprószone cukrem pudrem i z kawałkami ananasa. Komplet garnków możecie kupić tutaj
Ala piecze i gotujekwadraty 8*8 cm i lekko posmarować olejem. Wyciskać z ciasta okręgi na papierkach. Smażyć na rozgrzanym oleju wkładając papierkiem do góry. Po chwili zdjąć papier. Smażyć na złoto z dwóch stron. Przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Zimne polukrować. Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym do uzyskania jednolitej masy
Ala piecze i gotujetakie ma być. Dłonie maczać w zimnej wodzie i formować malutkie kuleczki (pączki rosną w czasie smażenia). Za pomocą łyżeczki twarogowe kuleczki wkładać do gorącego oleju i smażyć na złoto. W trakcie smażenia pączki w zasadzie same się obracają. Usmażone pączki za pomocą łyżki cedzakowej wyjąć i przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem oprószyć cukrem
Ala piecze i gotuje