Pulchne placuszki kukurydziane

Pulchne placuszki kukurydziane

Pulchne placuszki kukurydziane

Przepis na : śniadanie

Ostatnimi czasy jako nasze śniadanie królują placuszki:) Dosłownie wszelkie jakie mi przyjdą do głowy:) Tym razem usmażyłam placuszki pszenno-kukurydziane z nietypowym dodatkiem, jakim są rodzynki. Całość wieńczy nasza ulubiona domowa konfitura... Takie śniadania mogę jeść codziennie;):) Składniki:200g mąki pszennej,50g mąki kukurydzianej,duża szczypta proszku do pieczenia,3 jajka,3/4 szklanki mleka,czubata łyżka cukru,szczypta soli,dowolna konfitura,olej rzepakowy do smażenia (użyłam Rapso).  Przyg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
W kuchni Uli, 6 listopada 2013 00:34:05

i ja bardzooo lubię takie śniadania!

Justyna Bąk, 6 listopada 2013 00:53:50

świetne śniadanie:)

z miłości do słodkości, 7 listopada 2013 11:04:39

Cieszę się, że też lubicie takie śniadania;)