Schab pociąć na kotlety, rozbić je dość cienko, posolić i popieprzyć z obu stron. Obtoczyć w mące. 2. Mięso smażyć na złoty kolor. Przełożyć do garnka. 3. Zeszklić cebulę. Dodać do mięsa. 4. Zalać bulionem albo wodą, tak aby była trochę ponad
Fabryka pomysłówsmaku. Wymieszać. Gdy konsystencja ciasta jest za rzadka, dodać do niego jeszcze łyżkę mąki. Rozgrzać na patelni olej. Nalewać łyżką na patelnię ciasto. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Składniki na farsz (na 6 dużych placków): 10 dag pieczarek Pół papryki czerwonej 8 dag szynki Kilka plastrów sera żółtego lub starty
Fabryka pomysłówPosypać na górze cukrem pudrem (można uprzednio posmarować ciastka białkiem i dopiero posypać cukrem). 5. Piec na złoty kolor 15-20 min w temp. 200 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłówkoniec dodać kawałki czekolady, wymieszać łyżką. 5. Wypełnić foremki ciastem do 2/3 wysokości. 6. Piec na złoty kolor 15-20 minut w temperaturze 175 stopni. 7. Po ostygnięciu wyjmować z foremek. Smacznego
Fabryka pomysłówtarta. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować je, wyłożyć do formy, po nakłuwać widelcem. Na cieście położyć papier do pieczenia, obciążyć tarte grochem lub ryżem, aby nie urosła. Piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni. Dynię i brzoskwinię obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka Cytrynę przekroić na pół, wycisnąć z niej sok do garnka. Zalać wodą
Fabryka pomysłówUłożyć na spodzie tarty.Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać wiórkami czekoladowymi gruszki. Zrobić kruszonkę - zetrzeć na tarce o grubych oczkach na spód zamrożone ciasto. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego
Fabryka pomysłówdodać kurczaka, ostudzone pieczarki, ser, mąkę, jajko, odrobinę soli i pieprzu. Całość połączyć na jednolitą masę. Na rozgrzany na patelni olej nakładamy łyżką placuszki i spłaszczamy je. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podawać same lub z jakimś sosem. Smacznego
Fabryka pomysłówprzyprawą i położyć plaster sera. Na środku kłaść parówkę. Zwijać ciasto po przekątnej, dobrze skleić boki. Jeden koniec ciasta zlepić, tak aby z drugiej strony wystawała parówka. Piec na złoty kolor 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłówstopniowo dodawać do ciasta. Masę wstawić na 30-40 minut do lodówki. Formułować kulki ok. 3 cm, spłaszczyć. Układać dość luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor w temp 170-180 stopni ok. 15 minut. Smacznego
Fabryka pomysłówPomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Do masy jajecznej dodać pomidora, szynkę i cebulę. Wymieszać. Masę wylać na roztopione na patelni masło. Smażyć z obu stron na złoty kolor lub złożyć na pół i podsmażyć chwilę obie strony, aby masa wewnątrz się ścięła. Smacznego
Fabryka pomysłówżółty. Całość wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 10 części. Nakładać farsz na środek ciasta i składać na pół. Należy dobrze skleić brzegi. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Smacznego
Fabryka pomysłówserem żółtym. Zwinąć ciasto jak roladę. Dobrze skleić boki. Kroić w plastry o szerokości ok. 1 cm. Ślimaczki układać dość luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłówpatelni rozgrzewamy olej. Pokrojonego w grubą kostkę kurczaka maczamy w przygotowanym cieście, po czym za pomocą łyżki lub cedzaka wrzucamy na głęboki tłuszcz. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Wyjmujemy na ręczniki papierowe, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Smacznego
Fabryka pomysłówżółty (starty lub pół plasterka). Bułeczki posmarować białkiem. Opcjonalnie posypać sezamem. Odstawić na 10-15 minut do wyrośnięcia. Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni na złoty kolor. Smacznego
Fabryka pomysłówwięcej takie, aby się zmieściły na cieście). Ułożyć je na każdym kawałku ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Oblać nią banany. Zwinąć ciasto, dobrze skleić brzegi. Piec na złoty kolor ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłów