Zrol(adk)owany.

Zrol(adk)owany.

Zrol(adk)owany.

A kto taki? Kogo tak urządzono?Schab nieszczęsny!Dorwali go, stłukli i zwinęli!A potem? Potem było już tylko gorzej.Tortury. W zastraszającym ukropie.I śmierć przez strawienie. PAPRYKOWE ROLADKI SCHABOWE 6 plastrów schabu mała czerwona papryka 6 plastrów żółtego sera sól, pieprz słodka papryka mielona Schab roztłukłam dostatecznie cienko. Każdy plaster oprószyłam solą, pieprzem  i natarłam słodka papryką.Położyłam po plastrze żółtego sera i po kawałku papryki. Zawinęłam, obwiązałam nitką. Usmażyłam na nie... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, schab, wegańskie, ser żółty, deser, desery, torty, tort, ciasto, mielone, papryka, słodkie, schabowe, roladki, sos serowy, ryba w ciescie, sosy, duszone, szynka, wieprzowina, pietruszka, mięso, mięso duszone, sos do mielonego , sos paprykowy, mięso mielone

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Wiewióra, 30 sierpnia 2011 09:00:26

He he gdybym była takim schabem to w takim towarzystwie wcale bym nie narzekała. Połączenie świetne a tortury... czasem trzeba pocierpieć dla większego efektu :)

Kamila, 30 sierpnia 2011 09:35:15

Zapomniałaś dodać, że jeszcze go nadziali :)

anytsujx, 30 sierpnia 2011 09:53:48

wow, wygląda pysznie ....pozdrawiam :)

sandrula, 30 sierpnia 2011 10:15:18

do zobiadowania :D koniecznie!

slyvvia, 30 sierpnia 2011 10:33:55

Świetnie wyglądają te roladki. Biedny schab ;)

shy, 30 sierpnia 2011 10:36:48

wow wstęp brzmi przerażająco :O ..ale schab bardzo apetyczny :)

goh., 30 sierpnia 2011 12:03:17

jeszcze nigdy nie robiłam roladek, te twoje prezentują się wybornie:)

tjaryma, 30 sierpnia 2011 12:44:05

mocne motto :-)

Sue, 30 sierpnia 2011 12:48:00

Zapodaj jednego! Obiad na medal ;)

turlaczek, 30 sierpnia 2011 13:25:55

Bedny schabik :DA jakie ma apetyczne wnętrze...

pingwinka7, 30 sierpnia 2011 14:49:09

mm... pyszności :) dzisiaj muszę zrobić coś ze schabem, bo się już rozmraża. Więc, wiem co będzie już na obiad :D:D

EVE, 30 sierpnia 2011 15:32:49

piękne roladki! i te paprykowe uśmieszki, mniam!

Gosia, 30 sierpnia 2011 18:37:44

pysznie!

Bogusia, 30 sierpnia 2011 20:09:03

Urocze są te roladki! Uwielbiam mięsko z dodatkiem papryki, szczególnie teraz w sezonie! ***http://odkuchnii.blox.pl

Kasia, 30 sierpnia 2011 21:11:37

wybieram paprykowe :) wyglądają smakowicie!

Amber, 30 sierpnia 2011 21:16:30

Ten tekst na początku rodem z horroru.BrrrrrrAle schab pyszności! Wszystkie wersje lubię.

Domi w kuchni, 30 sierpnia 2011 21:56:34

Mmm, cóż za obiad!! Przepis ląduje w ulubionych na studenckie czasy! :)

mania179, 30 sierpnia 2011 22:52:03

Bardzo apetycznie wygląda :)

Avelina, 31 sierpnia 2011 01:17:09

Bardzo smaczne roladki :)

burczymiwbrzuchu, 31 sierpnia 2011 02:16:10

Okrutne to co napisałaś na początki!:DRoladki fantastyczne, chcę takie jutro na obiad :)

Bee, 31 sierpnia 2011 03:26:17

Rzeczywiście lubisz dłubaninę :-) W robieniu roladek najbardziej nie leży mi obwiązywanie sznurkiem, ale jak trzeba, to trzeba. Rezultat jest tego wart. Roladki z papryką i serem są pyszne, próbowałam dopiero co z mięsem kurczaczym, również z bardzo dobrym rezultatem.

Kuchareczka, 31 sierpnia 2011 12:47:11

Koniecznie polecę znajomym, którzy uwielbiają takie roladki :)

Karmel-itka., 31 sierpnia 2011 18:19:07

rety, rety, rety!ile miłych komentarzy! dziękuję.każdej z osobna! jesteście kochane ;**

aga, 31 sierpnia 2011 21:45:51

az slinka cieknie na widok takiego pysznego jedzonka:)

Maja A. Conn, 1 września 2011 06:24:26

mniammmm...

Aurora, 1 września 2011 16:08:47

Cóż, ja go nie oszczędzę w tych torturach hehe ;-P

Smakowidło, 1 września 2011 20:44:28

Też lubię robić roladki ze schabu :)... ale w sosie serowym jeszcze nie próbowałam :)

anahitka9, 3 września 2011 23:39:26

Akurat mam schab i papryke w lodowce wiec wyprobuje w tym tygodniu:)

Juska, 18 września 2011 19:15:05

Papryka wygląda jak słodkie usteczka :) Mniam :D

lepszysmak, 29 października 2011 09:15:12

I teraz już nie wiem! Czy bardziej podoba mi się wywiad ze Śliwką czy pełna zgrozy opowieść o cierpieniach Schabu ;) Jesteś Mistrzynią krótkich form! Gratuluję i życzę kolejnych sukcesów naukowych, muzycznych i oczywiście kulinarnych! Pzdr Aniado