Ciasto jogurtowo-grysikowe z domową masą kajmakową

Ciasto jogurtowo-grysikowe z domową masą kajmakową

Ciasto jogurtowo-grysikowe z domową masą kajmakową

 Ciasto jogurtowo-grysikowe z domową masą kajmakową jest ciastem, które łączy w sobie kilka smaków - słodycz kajmaku, a właściwie masy wykonanej ze śmietanki, niewielkiej ilości mleka i cukru (typową masę kajmakową przygotowuje się z mleka i cukru, trwa to jednak dłużej, dlatego ja wykorzystuję szybki sposób z wykorzystaniem śmietanki - smakuje bardzo podobnie, chociaż jej kolor nie jest tak ciemny jak gotowych mas, które można kupić), lekko cynamonowy smak grysiku oraz jogurtową świeżość pianki powstałej... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, ciasto z masa, ciasto, cukier, kajmak, jogurt, budyń, pieczenie, lekka, ciasta z masa, ciastka kremówki, cynamon, jogurtu, słodkie, ciasto pianka, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, orzechy, ciasto na żelatynie, kasza, bita śmietana, miód, bez pieczenia, krem, kremowa, ciasteczka, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasta z kremami

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Patrycja, 5 stycznia 2014 20:26:42

Ciasto pięknie wygląda i na pewno by mi smakowało!

kuchcikOla, 5 stycznia 2014 20:36:31

coś czuję, że to ciasto bardzo zasmakowałoby mojej rodzinie :) wygląda pięknie!

Tyna, 5 stycznia 2014 20:47:34

Wygląda tak lekko i delikatnie! Pyszności:)

megii013, 6 stycznia 2014 09:57:37

prezentuje się wspaniale))

Luka Li, 8 stycznia 2014 11:05:27

Wygląda niesamowicie! Zapisuję do zrobienia :)

Domowe Wypieki, 8 stycznia 2014 23:48:09

ciekawy przepis, zapisujemy !! :)

cukrowawrozka, 10 stycznia 2014 01:32:03

ta masa piankowa musi być cudna <3

Anonymous, 30 kwietnia 2014 11:46:19

czy to ciasto może stać przez kilka godzin na paterze na stole? planuję go zrobić na przyjęcie komunijne

Smakołyki Bereniki, 30 kwietnia 2014 11:53:41

Zarówno masa grysikowa z masłem, jak i pianka z żelatyną najlepiej wyglądają podane z lodówki, gdyż pod wpływem ciepła (temperatury pokojowej) mogą stracić swój efektowny wygląd (zwłaszcza masa maślana).