woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:503/1096)

Ciasto Jabłkowe z Kremem Serowym 197

jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny Krem – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 100g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru 85g syropu klonowego 220g twarogu śmietankowego (może być gotowy ser na sernik) cynamon do posypania Ciasto: 1. Rodzynki przełożyć do rondelka i zalać 200ml wody. Postawić na małym ogniu i gotować, aż rodzynki wchłoną wodę(...)przełożyć 2 całe jajka, dwa żółtka, dodać oliwę, cukier, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy. Ucierać mikserem z mieszadłem łopatkowym ( patrz FILM ) przez około 7-8 minut, aż masa zgęstnieje i pojaśnieje ( patrz FILM ), ucierać na średnich obrotach. 6. Do jajecznej masy dodać przygotowane jabłka, rodzynki, 75ml wody i wymieszać szpatułką. Dodać mąkę i wymieszać znów szpatułką (powstanie dość gęste

Mała Cukierenka
Jagodowy sernik w biszkopcie 414

cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody PIANKA STRACIATELLA: 2 szklanki śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 50g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki świeżych jagód poncz – napar herbaty z cytryną BISZKOPT. Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną przesiać z mąką ziemniaczaną. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, a kiedy(...)piekarniku, a później wstawić na parę godzin do lodówki. FRUŻELINA. Jagody wsypać do garnuszka razem z cukrem i podgrzewać na małym ogniu. Jak puszczą dużo soku rozpuścić mąkę w wodzie i wlać do gotujących się jagód. Kiedy masa zgęstnieje zdjąć z palnika. Dwa kawałki biszkopta delikatnie skropić ponczem. Posmarować jeden kawałek biszkopta połową frużeliny i ostrożnie nałożyć na niego sernik

https:KKuchniaMniam
Ziemniaczane kuleczki z tuńczykiem 144

sól i tabasco Panierka – 2 jajka -150 g bułki tartej Przygotowanie: Przygotowujemy pulpety. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Siekamy tymianek który dodajemy do ziemniaków a następnie żółtka, rozdrobniony tuńczyk oraz skórkę z cytryny. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy razem. Formujemy nasze pulpety ( u mnie wielkość czerwonych śliwek).Zanurzamy w jajku a nastepnie

I LOVE LIFE
Sałatka z tortellini i brokułami z sosem jogurtowym 251

ząbki czosnku sól, pieprz cukier Sposób wykonania: Tortellini gotujemy al'dente. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Brokuły powinny też być ugotowane al'dente. Jogurt łączymy z majonezem, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Wystudzone tortellini mieszamy delikatnie z brokułem i pokrojonymi w dzwonka pomidorami. Całość

Qchnia po prostu
Brokułowa sałatka z tuńczykiem 192

musztardy Dijon 1/3 puszki tuńczyka sól, pieprz 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki jogurtu greckiego Jajka gotuję na twardo. Makaron gotuję aldente. Brokuł dzielę na różyczki też gotuję aldente w wodzie z odrobiną soli i cukru. Tuńczyka odsączam z zalewy na sitku. Jedną trzecią tuńczyka przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję musztardę

wesoła kuchnia
Jaglane ciasteczka z kremem daktylowym z awokado i karobem 166

płatków migdała niecała szklanka siekanych orzechów włoskich ponad pół szklanki sezamu pół szklanki żurawiny, możecie posiekać pół szklanki ciepłej wody Krem daktylowy -1 dojrzałe awokado 3 daktyle  SYMBIO jedna trzecia szklanki mleka roślinnego 2 łyżki karobu sok z połowy cytryny szczypta kardamonu Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ciepłą kaszę przełóż do miski, w której będziesz przygotowywać ciasto. Dodaj mąkę

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z kapustą, żurawiną i winogronami 222

szklanki suszonej żurawiny kiść czerwonych winogron kilka orzechów włoskich 2 łyżki oliwy 2 łyżki miodu sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki octu ryżowego sól, pieprz Kapustę drobno posiekać. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Żurawinę namoczyć w gorącej wodzie na 5 minut. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Winogrona przekroić na pół (w razie potrzeby usunąć pestki). W miseczce wymieszać oliwę

Moja Galeria Smaku
MAKARON Z ŁOSOSIEM I CUKINIĄ W LEKKIM SOSIE CYTRYNOWYM 216

solą i pieprzem. Grilujemy zawiniętego w folię aluminiową. Pod koniec grilowania czyli po ok 15 minutach spryskujemy sokiem z cytryny. Rybę kroimy na mniejsze kawałeczki. *Cukinię kroimy w plastry, grilujemy.Gotową oprószamy solą.  *Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Hartujemy zimną wodą, odcedzamy, przekładamy na talerze wcześniej obłożone grilowaną cukinią.  *Na makaron wykładamy kawałki łososie, obok połówki

Z Majeczką w kuchni
Czekoladowy makaron zapiekany z karmelizowanym jabłkiem 187

warto spróbować! :) Składniki na 1 porcję: 50g makaronu Lubella Mini świderki z czekoladą 1 łyżeczka masła 1-2 łyżeczki cukru trzcinowego 1/2 jabłka - twarde i kwaskowate sok z cytryny - tylko trochę, do skropienia jabłka 1/2 szkl. mleka 2 łyżeczki proszku budyniowego waniliowego - budyń bez cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego - porada jak zrobić TU , ewentualnie można zastąpić cukrem wanilinowym(...)czekoladą ugotować ma półtwardo - dojdzie w piekarniku - odcedzić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Gotowałam bez sugerowanego przez producenta dodatku cukru do wody. Jabłko umyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Skropić lekko sokiem z cytryny, by zbytnio nie ściemniało. Na małej patelni rozpuścić masło, dodać cukier trzcinowy i chwilę podgrzewać na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Dorzucić jabłko

Grunt to przepis!
sałatka z kuskusem 275

mała cebula pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki posiekanej mięty 3 łyżki bazylii 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka syropu klonowego 100g sera feta Sposób przyrządzenia : bób gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i po ostudzeniu obieramy do miski wsypujemy 1,5 szklanki kuskusu i zalewany go wrzącą wodą, tak aby wrzątek zakrył całą kaszę

zobacz ich smak
z awokado i kurczakiem czarny ryz 131

pieprz do smaku opcjonalnie 1 pierś z kurczaka Wykonanie Ugotować ryż na sypko 1 szklanka ryżu czarnego na 2 szklanki wody. Pokroić kurczaka w kostk ę, podsmażyć z każdej strony i odstawić. P osiekany czosnek, sól,pieprz,sok z cytryny i cukier dokładnie wymieszać .Obrane awokado pokroić w kostkę. Na ugotowany ryż ,wyłożyć kostki awokado i wszystko polać powstałym sosem

mojej kuchni
z awokado i kurczakiem czarny ryz 186

pieprz do smaku opcjonalnie 1 pierś z kurczaka Wykonanie Ugotować ryż na sypko 1 szklanka ryżu czarnego na 2 szklanki wody. Pokroić kurczaka w kostk ę, podsmażyć z każdej strony i odstawić. P osiekany czosnek, sól,pieprz,sok z cytryny i cukier dokładnie wymieszać .Obrane awokado pokroić w kostkę. Na ugotowany ryż ,wyłożyć kostki awokado i wszystko polać powstałym sosem

w mojej kuchni
Rozgrzewająca Zupa Gulaszowa 210

słonecznikowy 8 listków laurowych 8 ziarenek ziela angielskiego dodatki do podania i smaku: ogórki kiszone, kromka chleba, 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 1 cytryna imbir - dosłownie kawałek taki ok. 3x3 cm Przygotowanie: Do garnka z wodą ( u mnie jest to taki garnek jak zazwyczaj ja gotuję zupę, czyli na około powiedzmy 6-7 talerzy) dodajemy obrana juz i umytą włoszczyznę(...)cebule wraz z posiekanymi 5 ząbkami czosnku. I tak smażymy. Po chwili dodajemy po 1 łyżeczce papryki słodkiej i ostrej. Następnie dodajemy utarta skórkę z cytryny dla smaku. Mięso wyjmujemy z garnka z wywarem i znowu nakładamy na patelnie na której smażymy już cebulę z czosnkiem. Dodajemy pokrojony w paseczki lub posiekany imbir wraz

ClauditteMissCooking
Udo z indyka z ziemniakami i buraczkami 131

PRZYGOTOWANIE: Upieczone buraki obieram i kroję w kostkę. Marchewkę obieram, kroję w kostkę (szybciej się ugotuje) i gotuję w niewielkiej ilości wody do miękkości. Odcedzam i łącze w małym garnuszku z burakami. Doprawiam solą, pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny, posypuję cukrem pudrem i lekko podgrzewam mieszając do połączenia smaków. Po chwili wyłączam gaz i odstawiam na bok. W między czasie

Zasmakuj Kuchni
Kasza gryczana z burakami 214

kasza gryczana - 250 g czosnek - 3 ząbki cebula - 1 szt sok z cytryny - 1 łyżka sól i pieprz olej - 3 łyżki natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: Kaszę wysypać na suchą patelnię, mieszając przesmażyć przez ok. 4 minuty. Następnie przełożyć kaszę do rondla, wlać pół litra gotowanej wody, doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu. Cebulę i ząbki czosnku(...)obrać, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić cebulę na patelnię z olejem, przesmażyć na złoty kolor, dodać czosnek, chwilę podsmażyć. Buraki zalać wodą, osolić, gotować do miękkości, ostudzić. Obrać buraki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać kaszę z burakami i pozostałymi składnikami. Podawać zaraz po przygotowaniu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania