wege - 7821 przepisów (strona:180/522)

Makaron z cukinią szynką i figami 83

Makaron z dodatkiem startej cukinii oraz z szynką dojrzewającą, dojrzałymi figami i mozzarellą. MAKARON Z CUKINIĄ SKŁADNIKI 200 gramów makaronu tagliatelle (cienkie wstążki); 80 gramów szynki

Kuchnia Tomka
Łosoś z piekarnika z ciecierzycą na gęsto 100

Porcja filetu z łososia marynowana i pieczona razem z warzywami podany z ciecierzycą na gęsto. ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA SKŁADNIKI filet lub dzwonko z łososia o wadze

Kuchnia Tomka
Jesienna kanapka z awokado i gorgonzolą 85

Kromki pieczywa z awokado obłożone plastrami gruszki i sera gorgonzola z pistacjami w miodzie i cynamonie na górze. KANAPKA Z AWOKADO SKŁADNIKI świeży chleb o miękkiej

Kuchnia Tomka
Frytki domowe chrupiące ale puszyste 89

Pokrojone w podłużne kawałki ziemniaki a następnie dwukrotnie smażone w głębokim tłuszczu. FRYTKI DOMOWE SKŁADNIKI kilka (5-6 sztuk) dużych ziemniaków odmiany idealnej na frytki; 2

Kuchnia Tomka
Makaron z sosem pomidorowym 87

Makaron wymieszany z sosem przyrządzonym z dojrzałych pomidorów z dodatkiem cebuli, czosnku i świeżej bazylii. MAKARON Z SOSEM POMIDOROWYM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu spaghetti lub bucatini

Kuchnia Tomka
Ciasto marchewkowe z lukrem 90

Przepisów na ciastko marchewkowe jest wiele. Moja ulubiona wersja to ciasto z mrożonej marchewki. Jest idealnie puszyste i wilgotne oraz łatwe do przygotowania. Długo też zachowuje

Z notatnika dietetyka
Fasolada fasolka na gęsto po grecku 72

Biała fasolka gotowana z drobno krojonymi warzywami i sporą ilością oliwy z dodatkiem koncentratu pomidorowego. FASOLADA FASOLKA PO GRECKU SKŁADNIKI 1 kilogram świeżej fasolki lub 500

Kuchnia Tomka
Makaron z pieczonymi warzywami 75

Pokrojone w kostkę warzywa a następnie pieczone i połączone z makaronem o smaku czosnku i rozmarynu. MAKARON Z PIECZONYMI WARZYWAMI SKŁADNIKI 250 gramów makaronu rigatoni; garść

Kuchnia Tomka
KRUCHE BABECZKI WYTRAWNE z soczewicą i tofu – wegańskie przekąski na imprezę! 129

Babeczki wytrawne na zimno – to pomysł na pyszną przekąskę na imprezę. Przedstawiam przepisy na dwa farsze do kruchych babeczek na słono – z tofu, a

Via Gusto
Pita ze szpinakiem i serem po grecku 84

Domowe ciasto wypełnione duszonym szpinakiem i innymi ziołami oraz serem a następnie pieczone. PITA ZE SZPINAKIEM SKŁADNIKI 500 gramów świeżego szpinaku mały pęczek koperku świeża mięta

Kuchnia Tomka
Hummus pomidorowy. Bardzo intensywny smak, można użyć jak smarowidło albo dip. PRZEPIS 103

To chyba nasza ulubiona wersja hummusu smakowego. Dodatek pomidorów sprawia, że jest on jeszcze bardziej intensywny. Jemy jako wegańskie smarowidło albo jak dip. Zawsze smakuje super

Kulinarna Polska
Sałatka ziemniaczana z sosem musztardowym 73

Ziemniaki ugotowane i pokrojone na duże kawałki z dodatkiem rzodkiewek, kaparów i korniszonów w sosie musztardowym. SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z SOSEM MUSZTARDOWYM SKŁADNIKI 1 kilogram małych ziemniaków

Kuchnia Tomka
Pasta z bakłażana i papryki 82

Bakłażan jest dobrym źródłem witamin, składników mineralnych oraz fitoskładników. Pochodzi z subkontynentu indyjskiego, choć obecnie uprawiana jest także w wielu regionach tropikalnych, Egipcie czy Arabii. Bakłażan

Z notatnika dietetyka
Frytki greckie wersja z Krety 66

Wykrojone z dużych podłużnych ziemniaków ósemki a następnie smażone w oliwie na koniec sypane solą morską i oregano. FRYTKI GRECKIE SKŁADNIKI 3 duże podłużne ziemniaki sałatkowe

Kuchnia Tomka

Proponowane wyszukiwania