Makaron z dodatkiem startej cukinii oraz z szynką dojrzewającą, dojrzałymi figami i mozzarellą. MAKARON Z CUKINIĄ SKŁADNIKI 200 gramów makaronu tagliatelle (cienkie wstążki); 80 gramów szynki
Kuchnia TomkaPorcja filetu z łososia marynowana i pieczona razem z warzywami podany z ciecierzycą na gęsto. ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA SKŁADNIKI filet lub dzwonko z łososia o wadze
Kuchnia TomkaKromki pieczywa z awokado obłożone plastrami gruszki i sera gorgonzola z pistacjami w miodzie i cynamonie na górze. KANAPKA Z AWOKADO SKŁADNIKI świeży chleb o miękkiej
Kuchnia TomkaPokrojone w podłużne kawałki ziemniaki a następnie dwukrotnie smażone w głębokim tłuszczu. FRYTKI DOMOWE SKŁADNIKI kilka (5-6 sztuk) dużych ziemniaków odmiany idealnej na frytki; 2
Kuchnia TomkaMakaron wymieszany z sosem przyrządzonym z dojrzałych pomidorów z dodatkiem cebuli, czosnku i świeżej bazylii. MAKARON Z SOSEM POMIDOROWYM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu spaghetti lub bucatini
Kuchnia TomkaPrzepisów na ciastko marchewkowe jest wiele. Moja ulubiona wersja to ciasto z mrożonej marchewki. Jest idealnie puszyste i wilgotne oraz łatwe do przygotowania. Długo też zachowuje
Z notatnika dietetykaBiała fasolka gotowana z drobno krojonymi warzywami i sporą ilością oliwy z dodatkiem koncentratu pomidorowego. FASOLADA FASOLKA PO GRECKU SKŁADNIKI 1 kilogram świeżej fasolki lub 500
Kuchnia TomkaPokrojone w kostkę warzywa a następnie pieczone i połączone z makaronem o smaku czosnku i rozmarynu. MAKARON Z PIECZONYMI WARZYWAMI SKŁADNIKI 250 gramów makaronu rigatoni; garść
Kuchnia TomkaBabeczki wytrawne na zimno – to pomysł na pyszną przekąskę na imprezę. Przedstawiam przepisy na dwa farsze do kruchych babeczek na słono – z tofu, a
Via GustoDomowe ciasto wypełnione duszonym szpinakiem i innymi ziołami oraz serem a następnie pieczone. PITA ZE SZPINAKIEM SKŁADNIKI 500 gramów świeżego szpinaku mały pęczek koperku świeża mięta
Kuchnia TomkaTo chyba nasza ulubiona wersja hummusu smakowego. Dodatek pomidorów sprawia, że jest on jeszcze bardziej intensywny. Jemy jako wegańskie smarowidło albo jak dip. Zawsze smakuje super
Kulinarna PolskaZiemniaki ugotowane i pokrojone na duże kawałki z dodatkiem rzodkiewek, kaparów i korniszonów w sosie musztardowym. SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z SOSEM MUSZTARDOWYM SKŁADNIKI 1 kilogram małych ziemniaków
Kuchnia TomkaBakłażan jest dobrym źródłem witamin, składników mineralnych oraz fitoskładników. Pochodzi z subkontynentu indyjskiego, choć obecnie uprawiana jest także w wielu regionach tropikalnych, Egipcie czy Arabii. Bakłażan
Z notatnika dietetykaWykrojone z dużych podłużnych ziemniaków ósemki a następnie smażone w oliwie na koniec sypane solą morską i oregano. FRYTKI GRECKIE SKŁADNIKI 3 duże podłużne ziemniaki sałatkowe
Kuchnia Tomka