KASZA PĘCZAK Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 200 gramów kaszy pęczak; kilka liści mangoldu (burak liściasty); 1 mała marchewka; 1 cebula; około 50 gramów boczku; domowy smalec z
Kuchnia TomkaZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANÓW W POMIDORACH SKŁADNIKI 3 średnie bakłażany o zbliżonej wielkości; 500 ml domowego sosu pomidorowego lub passaty; 400 gramów sera mozzarella; 150 gramów sera
Kuchnia TomkaOMLET ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 2 duże wiejskie jajka duża garść liści szpinaku 50 gramów łososia wędzonego na zimno pół miękkiego awokado kilka czarnych oliwek
Kuchnia TomkaBAKŁAŻAN ZAPIEKANY Z SEREM Bakłażan zapiekany z serem jest kwintesencją smaku nie tylko lata. Bakłażana można kupić niemal przez cały rok, by cieszyć się jego smakiem
Kuchnia TomkaAWOKADO Z KREWETKAMI I JAJKIEM Awokado z krewetkami może być hitem na Waszych stołach, jeżeli tylko skrupulatnie zastosujecie się do mojego przepisu. Miękkie awokado to podstawa
Kuchnia TomkaJAJKA SADZONE NA OLIWIE SMAŻONE Jajka sadzone to przysmak większości z nas. To łatwe do przygotowania i szybkie danie. Jedynym rozstrzygnięciem pozostaje zwykle, czy żółtko ma
Kuchnia Tomka22.12.2022 Magda Co roku na Wigilii serwujemy kaszę pęczak a do niej sos grzybowy, z mrożonych grzybów zbieranych w sezonie. Jest to tradycja, którą w tym
Smaczna StronaPyszny świąteczny deser, który pamięta się długo, zwłaszcza jeśli je się go tylko raz do roku. Sekretem jego smaku jest odpowiednio przygotowana masa makowa z miodem
Z notatnika dietetyka19.12.2022 Magda W tym roku królować u mnie będzie na stole grzybowa – ulubiona zupa moje męża – przepis na jej wykonanie znajdzie oczywiście na blogu
Smaczna StronaZakwas z buraków to podstawa domowego barszczu czerwonego. Zbliża się Wigilia, na większości stołów z pewnością pojawi się barszcz z uszkami, jeśli więc planujecie robić go
Z notatnika dietetykaPiernik to ciasto o słodko-pikantnym smaku charakteryzujące się długą trwałością, którą zawdzięczają z jednej strony dużemu udziałowi przypraw korzennych, a z drugiej suchości wypieku. W
Z notatnika dietetykaKeto panforte di Siena - bożonarodzeniowy wypiek prosto z Włoch No i zebrało mi się na przedświąteczne podróże... Co ja bym dała, żeby znaleźć się teraz w
Modern Cave GirlZrobienie pasztecików może być naprawdę proste i szybkie, jeśli skorzystacie z tego przepisu. W dodatku wychodzą naprawdę bardzo smaczne. Przepis na ekspresowe paszteciki z kapustą i
Kulinarna PolskaPieczarki jak ich nie marnować Pieczarki jak ich nie marnować. Czy Ty też masz problem z pieczarkami, które szybko się psują, czernieją, zarastają pleśnią ? Ja
Kuchnia na wzgórzuWiększość z nas lubi sery, ale nie każdy chce i może je spożywać. Bywa, że wiąże się to z alergią na składniki krowiego mleka czy nawet
Ugotowane pozamiatane